Paryžius – meilės miestas. Tai dažniausias apibūdinimas. Tačiau tikrasis miesto veidas atsiskleidžia, kai prie jo prisilieti. Neskubėdamas pusryčiauji vietinių pamėgtoje kavinėje. Paspardai lapus su vietiniais vaikais. Arba bandai tilpti į sausakimšą metro traukinį su vietiniais kostiumuotais darbininkais. Paryžius – daug daugiau nei Eifelio bokštas ir Eliziejaus laukai. Štai dešimt mūsų rekomenduojamų neturistinių šio nuostabaus miesto taškų.

Clos Montmartre vynuogynas

Šis rajonas į pasaulį išleidžia ne tik begalę meno kūrinių, bet ir apie tūkstantį vyno butelių per metus. Gaila, bet mini plantacija nėra atvira turistams, tačiau ją galima apžiūrėti pro tvorą.

Clos Montmartre vynuogynas Paryžiuje

Metro

Patyrę keliautojai, romantikai ir avantiūristai sutiks, kad visuomeninis transportas geriausiai atskleidžia miesto savitumą, paprastų gyventojų veidus, jų gyvenimo tempą ir įpročius. Pasiklyskite. Pasimėgaukite tarp stotelių vykstančiais pasirodymais (už kuriuos atlikėjui nepagailėkite bent euro). Apžiūrėkite stočių interjerus. Ir saugokite kišenių turinį.

Metro Paryžiuje

St. Martin kanalas

Mažytis kanalas netoli Gard du Nord. Ypatingai gražus rudenį. Skanus vynas, ryšulėlis sūrio ir gera kompanija – tobula kombinacija pasimėgauti šiuo retai lankomu Paryžiaus kampeliu.

St. Martin kanalas Paryžiuje

Blusturgiai

Paryžius – tikras rojus senienų, keistenybių ir antikvarinių grožybių mėgėjams. Nebūtina pirkti – pasivaikščiokite, įkvėpkite istorijos, pakalbinkite pardavėjus. Štai savaitgaliais veikiantys turgūs: Vanves (Pietų Paryžius), Montreuil (rytuose) ir didžiausias – Clignancourt (šiaurėje).

Blusturgis Paryžiuje

Marché Sainte Catherine aikštė Marais rajone

Mažiau žinoma turistų, pilna puikių restoranėlių. Rekomenduojame jaukiai vakarienei.

Marché Sainte Catherine aikštė Marais rajone Paryžiuje

Carnavalet muziejus

Visa Paryžiaus istorija vienoje vietoje. Ieškokite Marais rajone, o įėjimas – nemokamas. Būtinas objektas Paryžiaus mylėtojams.

Carnavalet muziejus Paryžiuje

Pere-Lachaise kapinės

Įspūdingai gražios, didelės ir vertos keleto valandų. Aplankysite Džimą Morisoną, Mariją Kallas, Oskarą Vaildą, Editą Piafą, Šopeną ir daugybę kitų žinomų žmonių. Ir nusipirkite žemėlapį – jo tikrai prireiks.

Pere-Lachaise kapinės Paryžiuje

Les Catacombs

Senovinės katakombos, kuriose nuo 1786 laikomi šešių milijonų paryžiečių kaulai. Vaizdas tik mažiau jautriems ir nebijantiems tamsos lankytojams.

Les Catacombs Paryžiuje

 

Cite des Sciences et de L’lndustrie

Kartais geriausiu pasaulyje tituluojamas mokslo muziejus. Ypatingai patiks vaikams, nes turi daugybę interaktyvių pramogų. Tačiau suaugę lieka ne mažiau sužavėti. Rasite šalia „Parc de la Villette“ parko.

Cite des Sciences et de L'lndustrie Paryžiuje

La Défense verslo rajonas

Neabejingi liks visi, ką žavi šiuolaikinė architektūra. Tai didžiausias verslo rajonas Europoje, kuriame pirmieji dangoraižiai iškilo jau 1958-aisiais! Daugybė originalios formos „stiklainių“ ir dar daugiau modernaus meno tiesiog aikštėse. Kviečiame į mažiau romantišką, bet daugiau dirbantį Paryžių!

La Défense verslo rajonas Paryžiuje

Dabar jūsų eilė – parašykite komentaruose, kurias neturistines vietas rekomenduotumėte aplankyti draugams!