Frankfurtas… ką mes apie jį žinome? 1. Jog tai yra miestas Vokietijoje. 2. Tai pramoninis, sparčiai kylančios ekonomikos miestas. 3. Vienas didžiausių pasaulyje prekybos centrų. Tačiau ko mes tikrai nežinome apie Frankfurtą? Jog šis miestas vadinamas Europos Niujorku! Jog šis miestas turi nuostabų, autentišką senamiestį! Jog Maino upės pakrantė yra nusėta puikiausiais muziejais ir meno galerijomis, kurie atitiks net išrankiausio skonį! Jei muziejų nemėgstate, Frankfurtas vistiek turėtų būti jūsų places to visit sąraše, nes tai yra jaunyste ir entuziazmu alsuojanti vieta!pigūs skrydžiai į Frankfurtą su skrendu.lt

Top 5 vietos, kurias verta aplankyti:

1. Dialog Museum

Viena iš įdomiausių vietų! Tai muziejus, kuris skęsta tamsoje! Šis muziejus skirtas naujoms patirtims – į jį įėjus vadovaujatės tik savo klausa, kitaip tariant, tai simuliacija, siekianti supažindinti jus su aklo žmogaus pasauliu.

2. Blusų turgus

Kas nemėgsta blusų turgaus?? Juk čia galima surasti pačių pačiausių daiktų, o jei esate užsienyje, tai puiki vieta išrinkti lauktuves! Antikvarai ir įdomybės papuošiantys jūsų namus ir sukelsiantys pačių geriausių prisiminimų.

3. Senckerberg Natural History Museum

Vienas įdomiausių muziejų visame Frankfurte! Gamtos istorijos muziejus bus įdomus net muziejų ir istorijos nemėgstantiems… juk visi pasijaučiame maži ir silpni stovint prieš dinozauro kaulus! Beje, pamenate Liusę? Artimiausią žmogui, moteriškos lyties australopiteką. Jos skeletas yra saugomas būtent šiame muziejuje!

4. Frankfurto filmų muziejus

Visiems filmų mėgėjams ir ne tik! 4 aukštų muziejaus pastatas jungia dviejų rūšių parodas: nuolatinę ir laikiną. Parodos jungia senuosius ir naujuosius atradimus filmų istorijoje. Įdomiausios ekspozicijos ir filmavimo metodai, kurie buvo naudojami nuo pat pirmų filmavimo dienų… Nepraleiskite galimybės sužinoti kokiu būdu anksčiau buvo kuriami filmai!

5. Bethmann Park

Pasigedote žalumos? Tuomet būtinai aplankykite šį nepakartojamą parką! Kuo jis išskirtinis? Tai ne tik ramybės oazė ūžiančiame mieste, bet ir atgaivinanti vieta. O geriausia jūsų laukia viduryje – tai autentiškas kinų sodas su originaliais paviljonais ir tvenkinuku, kuriame auga vandens lelijos! Mini kinų sodas tarp augančių Frankfurto dangoraižių – mažas stebukliukas kurį būtina aplankyti.ROMERIO AIKŠTĖ – tai svarbiausia Frankfurto vieta besididžiuojanti turėdama pagrindinės miesto aikštės pavadinimą jau 600 metų! Unikali, vokiška architektūra apžavės jus, todėl be abejonės prisėsite viename iš aikštės restoranų puodeliui kavos ar vietinio alaus.pigūs skrydžiai į Frankfurtą. Skrisk pigiau su skrendu.ltNepaisant visų gandų apie nedraugiškus ir skubančius žmones, Frankurtas yra šiltas ir laikomas vienu iš labiausiai geidžiamų gyventi miestų visoje Vokietijoje. Neapsigaukite Frankfurto etikete – prekybos centras, judrus ir nemiegantis miestas. Iš tikro Frankfurtas turi tik apie 700 000 tūkst. nuolatinių gyventojų, tai tik šiek tiek daugiau nei Vilnius, o miesto plotas net mažesnis! O juk Frankurtas turi 3 pagal dydį pasaulio oro uostą ir yra populiari jungtinių skrydžių persėdimo vieta.

Keli patarimai:

1. Nesiginčykite su vokiečiais apie tai, kieno dešrelės yra skanesnės tai yra tiesiog beprasmiška. Dešrelės ir obuolių vynas – tradicinis vokiečių patiekalas ir gėrimas jiems yra pats skaniausias pasaulyje!2. Jei stengsitės išmokti bent kelias vokiškas frazes – sėkmės! Vokiečių kalba yra tokia sunki (giminių ir daiktavardžių derinimas), jog manoma, kad ji buvo sukurta bausti nepaklusnius vaikus ir atskirti užsieniečius! :)3. Vokiečiai tiesiog nekenčia eilių – greitai judančios ir trumpos eilės – ok, tačiau ilgesnėje eilėje priverstas stovėti vokietis tryps iš nekantrumo, todėl pasistenkite judėti bent po kelis milimetrus ir nepalikti laisvos erdvės!4. GMD – lietuviškos gatvės muzikos dienos alternatyva – Gatvės Maisto Diena (ang. Street Food Weekend) išskirtinis festivalis, masinis piknikas, tobula diena geriausio greito maisto ragavimui!Pabaigai – apetitą žadinantis Frankfurto dangoraižių peizažas čia!skrisk į Frankfurtą pigiau. paskutinės minutės pasiūlymai į Frankfurtą