Nors spalvingą Maroką nuo Europos skiria tik siaurutis Gibraltaro sąsiauris, šalis ženkliai išsiskiria savita kultūra, religija ir giliomis, šalį dabinančiomis tradicijomis. Marokas – kryptis ištroškusiems naujų potyrių ir išskirtinumo! Ištisus metus šildomas saulės Marokas turistus traukia bet kuriuo metų laiku, norintiems ištrūkti iš lietuviškos žiemos gniaužtų, tai itin tinkamas kraštas, dvelkiantis maloniais ir šiltais orais. Ne tik klimatas, bet ir vietiniai sutinka pernelyg šiltai ir draugiškai, svetingi veidai leis pasijusti lyg namuose, o nuo bendravimo su čionykščiais – neišsisuksite. Išskirtinumu alsuojanti šalis traukia lyg magnetas! Nežinote, kur nutūpti pirmiausia? Išsiaiškinkime ir atraskime užburiantį Maroką kartu!

Imperatoriškieji Maroko miestai:

1. Rabatas

Šalies sostinė besididžiuojanti savo uostu, skalaujama Atlanto vandenyno bangų, nuolat sulaukia turistų dėmesio. Stulbinanti architektūra, palmėmis besipuošiantys gatvių takai, ilgą ir turtingą šalies istoriją pasakojantys monumentai, didingi karaliaus rūmai – Rabato unikalumas. Jaukūs restoranėliai išsidėstę mieste kviečia užsukti ir pasimėgauti vietiniais gaminiais neįprastoje aplinkoje.

2. Marakešas

Imperatoriškasis miestas neretai vadinamas Raudonuoju. Jūsų žiniai – visai ne be pagrindo! Minėtą atspalvį suteikia rausvų smiltainių pastatai puošiantys miestą ir sukuriantys užburiančią atmosferą. Savu laiku Maroko miestas buvo pramintas hipių meka, į kurią traukdavo tokios garsenybės kaip The Rolling Stones, Yves Saint Laurent ir The Beatles! Marakešas – miestas dar ir dabar pritraukiantis daugiausiai turistų visoje Afrikoje, besipuošiantis abrikosų, apelsinų, alyvuogių medžių laukais. Pasivaikščiojimas arba klaidžiojimas Marakešo Medina, senamiesčiu, leis pajausti tikrąją miesto dvasią, o ištisą parą gyvybinga Jemaa el-Fnaa aikštė įsups į kerintį vietinių šurmulį. Marakešo simbolis – Kutubijos mečetė, kurios minaretas neprasprūs nei pro vienas akis, o Bahijos rūmai sukaustys dėmesį – ne veltui bahija reiškia „spindesys“.Marakesas

3. Fesas

Seniausias iš keturių imperatoriškųjų Maroko miestų žymus odos raugyklomis, kuriose odos ruošimo technologijos išsaugojusios gilias tūkstantmetines tradicijas. Iš puikiai išdirbamos odos paruošiami kokybiški odiniai gaminiai gali tapti puikiomis lauktuvėmis namiškiams. Ne paslaptis, jog vos keletas turistų išdrįsta užeiti į raugyklas. Dažnas aplenkia jas ir didžiuliu ratu, mat nemažu spinduliu tvyrantis kvapas nemaloniai užgniaužia net ir stipriausias nosis. Vis dėlto, egzistuoja dalis žmonių, kurie žengia raugyklos link, mat smalsumas pranoksta viską!Fes

4. Meknesas

Miestas išsiskiriantis 25 km ilgio gynybine siena, kuri juosia Mekneso senamiestį, o išlikę tvirtovės komponentai leidžia įsivaizduoti, kokia didybė kadaise čia karaliavo. Dar vienas miesto išskirtinumas – Bab Mensur vartai – didžiausi visoje Šiaurės Afrikoje, sulaukiantys didelio turistų susižavėjimo. Ir tai dar ne viskas… kvapą gniaužiantis statinys – Karališkosios arklidės, kurios prabangia pastoge buvo daugiau nei 12 tūkst. karališkųjų arklių.4 imperatoriškieji miestai neabejotinai verti turistų dėmesio, o tarpusavyje juos skiriantis atstumas ne toks ir didelis, apie 550 km – mėgaukitės turiningomis atostogomis Maroke.Fesas

Dieviški Maroko gamtos kampeliai:

  • Nedidelis miestelis Merzouga – kerintis turistų kelias žavi vėjo suformuotomis smėlio kopomis, į kurias aktyvūs keliautojai žygiuoja įsitaisę tarp dviejų kuprų, o naktį praleidžia specialiose berberų palapinėse su vietiniu maistu ir muzika.
  • Sidi Infi – žvejų miestelis įsikūręs puošnioje Atlanto pakrantėje itin pamėgtas banglentininkų. Dangaus žydrumo vanduo, smėlio takai ir uolų arkos juosiančios paplūdimį – vaizdas dėl kurio verta sugrįžti vėl ir vėl.
  • Asilah – tiek vietiniai, tiek turistai šį nuostabaus peizažo kurortą tiesiog įsimylėję, mat šalia jo puikuojasi Rojaus paplūdimys, su laukinių kopų juosta, apsilankius įsitikinsite, jog paplūdimio pavadinimas ne iš piršto laužtas!
  • Aukštieji Atlaso kalnai – nuostabaus grožio juosta einanti nuo Maroko pakrantės link Alžyro, juosianti Toubkal nacionalinį parką. Populiariausia vieta grožėtis kalnų didybe – Todra Gorge tarpeklis suformuotas upių bei Mud Brick miestas, kurio grožį neretai galima pamatyti filmuose.
  • Draa upės slėnis būtinas įamžinti kiekvienam gamtos mylėtojui, kurio kraštovaizdis primena mėnulio kraterius, tačiau išsiskiriantis palmių giraitėmis ir gyvybe, mat čia pabirę berberų kaimeliai.

bigstock-Red-archs-on-atlantic-ocean-co-44230726 sumaz

Neaplenkite Kasablankos ir Ševšaveno:

Kasablanka – didžiausias Maroko miestas, uostas įsikūręs Atlanto vandenyno pakrantėje. Išskirtinio Kasablankos senamiesčio perlas – Hasano II-ojo mečetė, užburianti puošnia architektūra ir spalvomis, pagal dydį rikiuojasi antra eilėje visų pasaulio mečečių sąraše. Karališkieji rūmai, Habu kvartalas, Mohamedo V-ojo aikštė – objektai verti turistų dėmesio, o atsipalaidavimui Ain Djab pajūrio kelias nusėtas vietiniais restoranais ir kavinukėmis.KasablankaŠevšavenas, dar kitaip pramintas Mėlynuoju miestu, karaliaujantis Rifo kalnuose laikomas bene gražiausiu Maroko miestu. Nereikia stebėtis, dailūs nameliai tarp kurių įsiterpia miniatiūrinės gatvės, nubalinti kalkėmis ir išmarginti mėlynais akcentais sukuria nepaprasto miesto įvaizdį.Sevsavenas_____________________________________Turbūt įsitikinote, jog Marokas tikrai pakerės savita kultūra, didinga miestų istorija, tradicijų puoselėjimu ir įstabiais gamtos šedevrais, atraskite šalies žavesį savaip ir pasidalinkite įspūdžiais!Norite įsigyti kelionę? Susisiekite su mūsų kelionių dizainere:

Milda Šimkuvienė[email protected]+37069815900