Vykstate į Paryžių ir girdėjote, kad ten labai brangu? Išties, tai vienas brangiausių Europos miestų, tačiau tai nereiškia, kad turite ten išleisti visas santaupas. Yra daugybė būdų, kaip pasimėgauti šio kerinčio miesto privalumais už labai nedidelę kainą! Štai keletas patarimų:

Aplankykite svarbiausius objektus nemokamai

Apžiūrėkite garsiausius objektus nemokamai. Už įėjimą nemokėsite Noterdamo katedroje, Triumfo arkos ekspozicijoje, Modernaus meno muziejuje, Balzako namuose, V. Hugo namuose ir daugumoje bažnyčių bei parkų.Kiekvieno mėnesio (nuo spalio iki kovo) pirmąjį sekmadienį beveik visi muziejai plačiai atveria duris ir laukia jūsų su nemokamu įėjimu.Luvrą bet kurią dieną aplankysite nemokamai, jei esate jaunesni nei 26 m. arba bet kurio amžiaus meno (ar meno istorijos) mokytojas. Taupykite laiką stovėdami prie bilietų kasos – įeikite ne pro pagrindinį, bet pro Carrousel de Louvre įėjimą arba turėkite Paryžiaus muziejų pasą.

Įsigykite Paryžiaus muziejų pasą

Jei esate muziejų mėgėjas, ši kortelė leis sutaupyti daug pinigų. Ji atsiperka vos po kelių apsilankymų, taip pat leidžia sutaupyti laiką stovint eilėse. Paryžius išties pasistengė, kad muziejų pasas veiktų sėkmingai.

Iš Charles de Gaulle oro uosto keliaukite visuomeniniu transportu

Iš pagrindinio oro uosto į miesto centrą nusigausite už 10 €, jei naudositės PER B regioniniu traukiniu arba RoissyBus autobusu. Kurį rinktis priklauso nuo to, į kurią Paryžiaus zoną vyksite.

Naudokitės metro, pirkite 10 bilietų iškart

Užmirškite taksi – metro veikia puikiai ir gali nuvežti į bet kurį Paryžiaus kampelį. Pirkdami 10 bilietų iškart, sutaupysite virš 3 €.

Naudokitės Vélib’ dviračių paslauga

Paryžiuje važinėja 20 000 viešojo naudojimo dviračių, kuriuos galite pasiimti iš daugiau nei 1 800 stotelių. Puikus būdas pažinti miestą judant greičiau nei einant. Paslaugos mokestis dienai 1,70 €, savaitei – 8 €.

Ieškokite „laimės valandų“

Daugybė hosteliuose įsikūrusių barų Paryžiuje siūlo happy hour – laiką, kai alaus bokalą nusipirksite vos už 2 €. Jei norite pradėti vakarą tarptautinėje kompanijoje su skaniu gėrimu rankoje, ši idėja kaip tik jums.

Naudokitės nemokamomis gidų paslaugomis

Nemažai kompanijų siūlo nemokamus pasivaikščiojimus po miestą. (pvz. New Europe Walking Tours). Taip pat galite pasinaudoti Paris Greeters paslauga – tai paprastų vietinių gyventojų organizuojami turai po jų miestą.

Prašykite nemokamo vandens

Restoranai norės jums įsiūlyti vandenį buteliukuose. Bet tai neekologiška ir brangu. Prašykite stiklinės vandens iš čiaupo – jis nemokamas ir tikrai puikios kokybės!

Ieškokite dienos pietų pasiūlymų

Paryžius irgi turi dienos pietų tradiciją – nedidelis meniu už gerą kainą. Kasdien vis kitoks – puikus būdas paragauti skirtingų patiekalų.

Valgykite maistą pirktą turguje

Paryžiuje nuolat veikia daugybė turgų, kuriuose nebrangiai nusipirksite vaisių, mėsos, sūrio, šviežios duonos ir vyno. Puikus piknikas parke garantuotas. Taip pietauja ir vietiniai paryžiečiai – prisijunkite prie jų!

Dalyvaukite nemokamuose renginiuose

Apsilankę vasarą, daugybę nemokamų renginių rasite kiekvieną savaitę. Mūsų mėgiamiausi Paryžiaus džiazo festivalis ir Kinas po atviru dangumi.

Pildykite vandens buteliuką nemokamai

Paryžiuje veikia virš 800 specialių fontanų su geriamuoju vandeniu. Dažniausiai juos aptiksite parkuose ir skveruose. Tai puikus vanduo, kuriuo atsigaivinsite visiškai nemokamai – tereikia turėti tuščią buteliuką!