Esame įsitikinę – Ispanija šiuo metu atidarinėja putojančio vyno butelį. Ir ne, ne tik todėl, jog viešbučiuose pas juos įprasta pilstyti burbiuliukus į taures jau prie pusryčių stalo, o todėl, jog pastaruoju metu visos kryptys į Ispaniją yra absoliučiai TOP.

Į Barseloną ir į Madridą skraidantys orlaiviai susimojuoja prasilenkdami, o čia ir oro linijos prisipažįsta, jog būtent toj pusėj dažniausiai pasitaiko oro kamščių. Skrendu.lt komanda svarsto, ar tik ne aistringas flamenko ar gaivinanti sangrija keliautojų širdis lanko?

Su plačia šypsena, atvira širdim pasaulį ragaujanti mūsų keliautoja Gerda su šeima neseniai mindė saulės nubučiuotus krantus – kol Lietuvoj dar gausiai snigo, jie mėgavosi šiltu vėjeliu skriejant po Ispanijos žemę. Ar per savaitgalį įmanoma aplankyti bent kelis Ispanijos miestus? Skrendu.lt ir keliautoja Gerda patvirtina! Negana to, pasakojam – kur apsilankyti verta ir kodėl!

Mergina su vaikinu keliauja po Ispaniją

Gerda su draugu / asmeninio albumo nuotrauka

MADRIDAS

„Į šią kelionę vykome kovo 24-26 dienomis, tiesą sakant, nutarėm mamos gimtadienį atšvęsti kitaip. Dieną prieš pat kelionę, internete mirguliavo šimtai nuotraukų, kaip Madridas skęsta sniego pusnyse, todėl į kelionę leidomės kiek nerimaudami“, – juokiasi Gerda. Vis dėlto, mergina prisipažįsta, jog nusileidus Madrido oro uoste pasitiko 12°C laipsnių šiluma. „Tą vakarą ramiai pasivaikščiojom po Madrido centrą. Madride – gausu parkų, o architektūros mėgėjams šis miestas turėtų būti rojus. Kita vertus, čia tikras skruzdėlynas, ypač piko metu. Atrodo, miestas modernus, tačiau visi važiuoja kaip nori ir kur nori, su parkingu – vienos bėdos, turbūt dėl to jų mašinytės tokios mažytės“, – juokiasi Gerda.

„Tiesa, kiek lašnojo ir buvo šiek tiek vėjuota, todėl atostogų nuotaikom nekvepėjo. Turbūt būtent dėl to, tikėdamiesi saulės ir pavasariškos šilumos, nusprendėm įveikti virš 300km. Tikrąja to žodžio prasme, išvažiavom ieškoti pavasario!“.

VALENSIJA

Valensija keliautojus vilioja ne tik savo kultūra – kiti kalba, jog tai tikrai puiki alternatyva Barselonai ar Madridui. Ir tiesą sakant, ši meno ir kultūros kupina vietovė nė kiek nenusileidžia ankščiau minėtiems miestams, kurie puošiasi vien tik turistų komplimentais. Valensija sužavėjo ir Gerdą: „Į kelionę leidomės ankstų rytą, Valensija mus pasitiko su +20°C laipsnių. Ar įveikti tokį atstumą buvo verta? Turbūt net nereikia diskutuoti,“- šypsosi keliautoja.

„Mane Valensijoje labiausiai žavėjo architektūra – visiškas modernizmo ir klasikos miksas. Atsidūrėm tikroje modernizmo oazėje. Šį miestą dėrėtų rinktis tiems keliautojams, kurie vertina tvarką ir ramybę. Valensija idealiai tinka jaukiems pasivaikščiojimams“,- savo patirtimi dalinasi Gerda.

Valensijos modernūs architektūriniai objektai

Modernizmo oazė Valensijoje / asmeninio albumo nuotrauka

ALTĖJA (Altea)

Gerda atvirauja – jeigu ieškote ramaus poilsio ir tikitės gerti rytinę kavą ant jūros kranto netrukdomi pašalinių ar begalės šurmuliuojančių turistų, verta keliauti į Altėją. Miestas apsuptas neaukštų kalvų ir pasižymi išskirtine ramybe. Negana to, gastronomijos subtilybės paglostys skrandį: „Tose kavinukėse, kurios išsidėsčiusios palei visą pakrantę, net ir vyresnio amžiaus žmonės ramiai skanauja Paeliją ir klausos, kaip jūros bangos ridenasi į krantą.“

Mergina vaikščiojanti Ispanijos Altėjos mieste

Ramybės šventovė – Altėja / asmeninio albumo nuotrauka

BENIDORMAS

„Važiuojant Alikantės link, sustojome Benidorme. Miestų kontrastas buvo neįtikėtinas – čia tikrai verda ispaniškos aistros, miestas alsuoja gyvybe, gatvėse pilna jaunimo, muzikos. O ir viešbučiai savo aukštumu lenkia vienas kitą. Važinėjom ir mes, kaip tie judrūs vietiniai, ieškodami kur pernakvoti – iš anksto nebuvom nieko rezervavę, juk planavom savaitgalį praleisti Madride. Benidormas tikrai stebino – galvojom, dar juk net ne sezonas, o viešbučiai perpildyti. Tad jeigu tikrai keliautojams Ispanijoj norėtųsi pasileisti plaukus ir įsisukt į šurmulį, kuris leistų pamiršti rutiną, rekomenduočiau važiuoti čia. Juokas, muzika, šokiai, visi gurkšnoja alutį ir džiaugiasi gyvenimu. Tai lyg skirtingų žmonių susibūrimo centras – vieni bėgioja, kiti dviračiais važiuoja, o dar treti, žiūrėk, tinklinį kokį žaidžia.“

ALIKANTĖ

Neradus laisvų kambarių Benidorme, kompanija pajudėjo Alikantės link. Tai miestas, kurio Promenadoj šoka palmės, kur dieną gali ramiai prie jūros pietaut, o naktį teks aukštakulnius ar peteliškę traukt! Gerda pasakoja, jog mamos gimtadienį šeimyna minėjo būtent čia: „Alikantė turi nuostabią alėją, tačiau bent jau tą vakarą, rodės, šio miesto ritmas irgi buvo kiek lėtesnis (arba taip atrodė po Benidormo!), todėl vakarą praleidome bevaikštinėdami – žinojome, kad negalėsim ilgai užsibūt, mat kitą dieną teks anksti keliauti atgal į Madridą“, – šypsosi Gerda.

Alikantės Promenada

Alikantės grožybės / asmeninio albumo nuotrauka

Keliautojai pasakoja, jog tokia kelionė visai nepriminė tingių atostogų paplūdimyje ar prie baseino, bet pamatyti ir patirti teko labai daug: „Žinot, kaip ir prieš egzaminą, taip ir čia – rodos, pritrūko tik tos vienos dienos šiek tiek atsipūst, pailsėti ir ramiai, neskubant pasimėgauti Ispanijos grožiu. Vienaip ar kitaip – apkeliauti 5 miestus per savaitgalį įmanoma. Net ir rekomenduojame!“.

Skrendu.lt linki KELIAUTI ir pažinti ISPANIJĄ kartu su mumis. Pigūs ir tiesioginiai skrydžiai į Barseloną, Madridą, Alikantę – jūsų patogumui!