Esate matę tokią nuotrauką? Būti jos herojumi daug paprasčiau, nei manote. Jei jau dirbate iš namų, tereikia šiek tiek drąsos ir galite praleisti kelias savaites užduotis atlikdami iš šiltų kraštų! Jei nuolat dirbate biure, pasitarkite su vadovu – gal pavyktų neilgą laikotarpį darbus organizuoti taip, kad viską atliktumėte tik internetu? Jei jau ryžtatės tokiam nuotykiui, siūlome keletą patarimų, apie ką svarbu pagalvoti.

Tinkama vieta ir apgyvendinimas

Pirmiausia pagalvokite apie tai, kur svajojate praleisti kelias savaites. Tai gali būti ir paplūdimys, ir mėgiamas miestas. Įsivaizduokite: mėnuo Romoje! Ilgesnį laiką gyventi viešbutyje gali būti brangu (nors kai kurie, ne sezono metu, gali pasiūlyti tikrai geras kainas ilgesnei viešnagei). Siūlome apsvarstyti trumpalaikę buto nuomą – daugybę pasiūlymų rasite puslapiuose www.airbnb.com arba www.booking.com.

Interneto ryšys

Tai be galo svarbu, jei su kolegomis bendraujate el. paštu ar kitomis interneto priemonėmis. Pirmas klausimas, kurį turite išsiaiškinti apie naują gyvenamąją vietą: ar ten bus stabilus ir greitas internetas. Ryšio nebuvimas sukels daug nepatogumų ir streso – į kavinę ieškoti bevielio interneto kasdien lakstyti nėra malonu.

Nusiteikimas

Sėdėti kambaryje, kai už lango ošia jūra ar kavą geria paryžiečiai, gali atrodyti kaip nuodėmė. Čia padės nusiteikimas: darbus atlikti privalote, o ir klaviatūros stuksenimas svajonių krašte irgi daug malonesnis, nei kasdieniame biure. Svarbiausia prisiminti: dėl to, kad atvykote su kompiuteriu, „atostogomis“ galite mėgautis daug ilgiau. O ir padirbėti iš kavinės ar miesto aikštės kartais gali būti visai smagu.

Planavimas

Darbas kelionėje – daug stiprybės reikalaujantis užsiėmimas. Norisi kuo greičiau išjungti kompiuterį ir šokti į purslus! Todėl griežtai planuokite dieną: trumpas pasimaudymas ryte, tuomet darbas, pietūs, vėl darbas, o vakare – pramogos. Pastarąsias irgi planuokite: kurį miesto rajoną aplankysite, į kokį renginį nueisite, į kurį paplūdimį nuvažiuosite. Šis žinojimas leis mažiau blaškytis, o ir dirbsite sparčiau, kai žinosite, kas laukia!

Įranga

Pasirūpinkite lengvu, mažu ir ilgą akumuliatoriaus gyvavimo laiką turinčiu kompiuteriu. Sakome iš patirties: 15 colių ekranas kelionėje yra gerokai per didelis. 11-13 colių ekranas iš pradžių gali atrodyti gerokai per mažas, tačiau pripratus jis tampa tobulas, o sutaupytą vietą kuprinėje bei ilgą veikimą be įkroviklio tikrai įvertinsite iškart! Pasidomėkite, kokie elektros lizdai naudojami šalyje, į kurią vyksite. Pasirūpinkite adapteriu, jei jis reikalingas.Ar esate dirbę kelionės metu? Kokiais patarimais galite pasidalinti?