Šiandien Skrendu.lt bloge svečiuojasi grožio ekspertės iš GrozioGuru.lt. Jos pasakoja apie dažną keliautojų galvos skausmą – kaip likti žaviai ir gražiai?Naujas maistas, drėgnas oras, aktyvi saulė, baseino vanduo – tai ne tik gerų atostogų atributai, bet ir dideli jūsų grožio priešai. Pasikeitusios sąlygos – nemažas stresas organizmui, kurį, pirmiausiai, pastebėsite ant savo odos ir plaukų. Dalinamės savo pačių išbandytais patarimais!

Gerkite daug vandens

Tai taisyklė nr 1. Visada turėkite buteliuką vandens ir, jei yra galimybė, nuolat jį pripildykite. Nepakankamas vandens kiekis organizme – pirmoji priežastis, kodėl sausėja oda, po akimis formuojasi maišeliai, ką kalbėti apie plaukus ir nagus… Kelionės metu labai paprasta užsimiršti ir nepasirūpinti skysčiais. Nedarykite šios klaidos. Beje, venkite sūrių užkandžių, kurie sėkmingai šalina vandenį iš jūsų organizmo. Valgykite vaisius, jie kuo puikiausiai padės išvengti dehidratacijos!

Naudokite kremą nuo saulės

Jis ne tik apsaugos odą nuo nepageidaujamų UV spindulių, bet ir ją sudrėkins. Galų gale, nevaikščiosite su raudona nosimi ir baltais paakiais, kurie dėl akinių negavo saulės.

Ilsėkitės

Pakankamas miegas – dar viena paprasta grožio paslaptis, kurią keliaudami dažnai užmirštame. Planuokite laiką taip, kad poilsiui turėtumėte pakankamai laiko. Išnaudokite kiekvieną pusvalandį lėktuve ar autobuse!

Šiukštu nelieskite veido!

Priliesite veido odą ranka – paliksite ant jos visą bakterijų koloniją. Niekad nežinosite, kaip jūsų organizmas į tai sureaguos. Taip pat, kas vakarą kruopščiai nuplaukite veido odą – pašalinsite ne tik riebalų perteklių, bet ir per dieną susikaupusias bakterijas.

Naudokite sausą šampūną…

…arba kūdikių pudrą. Šios priemonės leis neplaunant galvos atgaivinti plaukus, surinks riebalus, prakaitą ir nešvarumus. Tai tikras išsigelbėjimas!

Šypsokitės

Kad ir kas benutiktų, atminkite – tai jūsų atostogos. Jaudintis dėl smulkmenų tikrai nevertėtų, kiekviena, nors ir menkiausia detalė formuoja jūsų kelionės aurą. Beje, atminkite, kad kelionėje niekada negalėsite savimi pasirūpinti taip pat gerai, kaip namuose. Žaiskite su praktiškomis šukuosenomis. Eksperimentuokite su įdomiais drabužių deriniais. Ir, svarbiausia, naudokitės didžiausiu savo grožio ginklu – šypsena!Už patarimų sąrašą dėkojame GrozioGuru.lt komandai!