Neplanuota, spontaniška idėja keliauti tikrai atrodo romantiškai ir prideda savotiško jaudulio visam Kalėdiniam šurmuliui. Bet! Dažnai tokias keliones lydi įvairiausi netikėtumai, neplanuotos situacijos ir nuotykiai. Gražiausias žiemos šventes juk taip norisi pasitikti jaukiai ir ramiai, nesukant galvos, kur reikės nakvoti Kalėdų išvakarėse. Pristatome 6 priežastis, kodėl verta savo kelionę susiplanuoti iš anksto.

Pigesni lėktuvo bilietai

Planuodami savo šventinę išvyką kiek įmanoma anksčiau, turite pačias didžiausias galimybes ne tik rasti pigesnius bilietus, bet ir pasirinkti patogiausią laiką. Žinant, kiek daug norinčių keliauti šventiniu laikotarpiu, tikrai verta suskubti! Vėliau rasti gerus skydžių pasiūlymus gali būti tikrai sunku, ne menkesnė galimybė yra likti visai be bilietų.

Pigesni viešbučiai

Kalėdų laikotarpis dažniausiai perpildytas įvairiausių šventinių renginių, festivalių, koncertų, kuriuos dažniausiai nori pamatyti ne vienas. Keliaujant spontaniškai yra tikrai didelė galimybė atvykus į šalį sužinoti, kad dabar kaip tik vyksta vienas geidžiamiausių žiemos renginių, o viešbučių kainos vargiai įkandamos. Dar blogiau, jei vietų seniai nebėra net mažiausiame hostelyje. Taigi, kad išvengtumėte nusivylimo, planuokite kelionę iš anksto, taip tikrai rasite geriausią viešbutį ir puikią kainą!

Daugiau laiko suplanuoti pramogas

Planuodami kelionės pramogas iš anksto sutaupysite laiko, greičiausiai ir pinigų, taip pat apsaugosite save nuo nemalonaus streso ar nelauktų siurprizų. Jokio blaškymosi, ginčų, pašėlusio interneto naršymo ir klausimų „kodėl mes nepadarėme to anksčiau?“. Skirkite šiek tiek laiko susipažinti su miesto lankytinomis vietomis, žymiausiais objektais ar geriausiais restoranais bei transporto sistema. Planuokite ir kelionėje liks tik mėgautis kiekviena jos akimirka – tikrai neteks žiūrėti į rekonstruojamą istorinį pastatą ar spoksoti į uždaryto muziejaus duris.

Ramybė garantuota!

Puikus jausmas, kai viskas padaryta, dėl nieko nereikia sukti galvos ir lieka tik braukyti dienas kalendoriuje iki artėjančios kelionės. Tai yra dar viena priežastis planuoti iš anksto. Ilgai svarstėte, kad reikia apgalvoti kelionę, tačiau palikote tai paskutinei savaitei ir dabar, atrodo, tikrai nespėsite. Viešbučiai, lėktuvo bilietai, automobilio nuoma, tuščias lagaminas! Tai tarsi pirkti dovaną Kalėdų išvakarėse.  Skirkite šį laiką jaukioms šventinėms mintims vietoj pašėlusio bėgimo. Planuokite anksčiau!

Būsite pirmi

Jei Jūsų darbas nesuteikia galimybės dirbti iš bet kurio pasaulio kampelio, turbūt teks derintis prie kolegų atostogų pageidavimų. Taigi, jei dirbate nedidelėje įmonėje, yra šansų, kad kelionę pradėję planuoti anksčiau, turėsite galimybę laisvadienius pritaikyti prie gerų kelionės pasiūlymų. Sako, neskubėk ir būsi pirmas, bet tik ne šį kartą!

Kelionė, kuri maloni visiems

Jei kelionė nebus staigmena, o ją planuosite su visa šeima ar draugų kompanija, kelionės programą turėsite laiko suplanuoti drauge. Turbūt pažįstamas jausmas, kai taip trokštate aplankyti vieną ar kitą objektą, tačiau Jūsų kelionės draugas griežtai atsisako ten eiti, nes tai visiškai neįdomu. Tikrai galite to išvengti, jei visą kelionės maršrutą bei užsiėmimus suplanuosite dar prieš lipdami į lėktuvą. Aptarkite ką norėtumėte nuveikti, o kam neplanuojate gaišti laiko, ką veiks vieni, jei kiti primygtinai norės kažką aplankyti. Džiaukitės kelione visi!Taigi, planuokite planuokite planuokite! Jei visgi svajojate apie spontaniškas atostogas, palikite jas šiltajam sezonui, kai miegoti po žvaigždėtu vasaros dangumi yra vienas malonumas!