Manote, kad keliauti vienai yra nesaugu, jausitės vieniša, o gal nerimaujate, kad kelionė bus nuobodi? Anaiptol! Keliauti vienai gali būti vienas geriausių nuotykių Jūsų gyvenime! Keliaudama viena, Jūs niekam neįsipareigojusi, galite daryti tai, ką norite ir keisti kelionės maršrutą, kai tik užsimanote. Jūs turite visišką laisvę džiaugtis ir mėgautis visomis kelionės akimirkomis. Pristatome kelias priežastis, kodėl moterys nusprendžia nekeliauti vienos ir kodėl manome, kad šios baimės perdėtos.

Keliauti vienai yra nesaugu

Saugumas kelionės metu privalo būti Jūsų prioritetas, tačiau, juk lygiai taip pat ir namuose!  Susipažinkite su šalimi, pasidomėkite jos kultūra, tradicijomis ir istorija. Sužinosite, kaip dera elgtis svečioje šalyje, ką dėvėti. Saugokite savo daiktus, nesinešiokite brangių ir nereikalingų prietaisų su savimi. Taip pat venkite nuošalių vietų ir nepadauginkite svaigiųjų gėrimų.  Keliauti vienai nėra nesaugu, tiesiog būkite budri, kaip ir bet kurios kitos kelionės metu.

Kelionei nepritaria šeima ir draugai

Visiškai normalu, kad Jūsų artimieji nerimauja. Jiems kyla tie patys klausimai, kaip ir Jums pačiai. Ar tai saugu? Ar viskas bus gerai? Planuojant keliauti vienai, artimųjų palaikymas ir padrąsinimas yra be galo svarbus. Pasidalinkite su draugais savo planu kuo anksčiau, paprašykite patarimų ar idėjų, padiskutuokite. Pamatę, kad turite aiškų kelionės planą, žinote kur vyksite, kur nakvosite, jie tikrai Jus palaikys.

Kelionėje būsiu vieniša

Dažnai tai yra didžiausia baimė, stabdanti nuo nuostabios patirties. Viena Jūs niekada nebūsite – naujų pažinčių susirasti keliaujant su pastoviais draugais kaip tik yra sunkiau. Kelionės metu viešbutyje, kavinukėje, jaukioje senamiesčio gatvelėje, muziejuje, parke, lėktuve ar traukinyje, neabejotinai sutiksite daugybę nuostabių žmonių. Kas žino, gal po kelionės jie taps Jūsų draugais ar naujais kelionės kompanionais?

Keliauti vienai bus nuobodu

Kelionės – tai nuolatiniai nuotykiai, tad neįmanoma, kad jos būtų nuobodžios! Imkite viską, ką kelionė Jums duoda. Ragaukite, tyrinėkite, ieškokite, išbandykite, lankykite įdomias vietas, susipažinkite su žmonėmis, pasitikite saulę ir palydėkite paskutinius jos spindulius. Leiskitės į nuotykius ir nuoboduliui Jūsų kelionėje tikrai nebus vietos. Pajuskite kelionės laisvę!

Per daug ilgėsiuosi namų

Namų ilgesys yra natūralus kelionės „palydovas“. Kiekvienos išvykos metu pasiilgstame šeimos ir draugų. Pasikalbėkite su jais, parašykite elektroninį laišką ar žinutę, pasidalinkite nuotraukomis ir pirmyn toliau rinkti prisiminimų! Juk dėl to ir keliaujate! Dėl nuotykių, naujų vietų ir žmonių.

Jeigu pritrūksiu pinigų?

Numatyti tikslų kelionės biudžetą tikrai labai sunku, tačiau planuoti būtina! Prieš pradedant savo didįjį nuotykį, svarbu nuspręsti kokiose šalyse lankysitės, kur valgysite ir miegosite. Svarbu pasidomėti kainomis, apgalvoti, kiek galite išleisti per dieną bei, kiek iš tiesų tai gali kainuoti. Visada turėkite pinigų nenumatytiems atvejams. Taigi, planuokite iš anksto ir tai tikrai netaps kelionės kliūtimi!Dideli gyvenimo sprendimai visada baugina, tačiau keliauti, o ypač vienai, gali būti nepakartojama patirtis, leidžianti pažinti ne tik pasaulį, bet ir save.Mielos keliautojos, papasakokite, kaip jūs įveikėte vienatvės baimes?