Pasaulyje viena seniausių (veikia nuo 1923 m.) oro kompanijų atskleidė populiariausių krypčių iš Lietuvos – „TOP 4“ sąrašą. Pasirodo, jog „Aeroflot“, garbingas „SkyTeam“ aljanso narys, kartu su parneriais skraidina net 1057 kryptimis, į 179 pasaulio šalis, iš kurių lietuviai ir keliautojai iš Lietuvos, dažniausiai užpildo lėktuvus į Bankoką, Dubajų, Niujorką ir Baku.Kokiu tikslu dažniausiai vykstama šiomis kryptimis, aiškina pigių skrydžių rezervavimo ir pardavimo sistemos „Skrendu.lt“ vadovas Sigitas Fabijonavičius.Sigitas-Fabijonavicius-Skrendu.lt-archyvo-nuotr

Bankokas – verslo kelionėms ir retesniems potyriams

Per 2015-uosius metus oro linijų bendrovė „Aeroflot“ maršrutu Vilnius–Bankokas keleivius skraidino net 2642 kartus. Tiesa, ne paslaptis, jog Bankokas neretai tampa tik tarpine persėdimo stotele, iš kurios toliau skrendama kitomis kryptimis. Pasak S. Fabijonavičiaus, šilkinio smėlio paplūdimių išsiilgę poilsiautojai dažnai skrenda į Bankoką tam, kad pasiektų vieną iš daugybės Tailandui priklausančių salų.Vis dėlto Rytų Venecija ar angelų miestu vadinamas Bankokas lankytojų trūkumu skųstis negali. Viena pagrindinių skrydžių šia kryptimi priežasčių – verslo kelionės, kita dalis keliaujančiųjų – išskirtinių potyrių ieškantys poilsiautojai.Bankokas_Skrendu.lt-archyvo-nuotr„Bankoką renkasi smalsuoliai, norintys pajusti skurdo ir prabangos kontrastais pulsuojantį miestą: išvysti egzotiškos gamtos panoramas, aplankyti didingų šventyklų architektūros kompleksus, sumišusius su varganomis lūšnelėmis, ir bent trumpam prisiliesti prie XVI a. įkurto miesto istorijos, – pasakojo S. Fabijonavičius. – Bankokas traukia ir gastronomija besidominčius poilsiautojus – smalsu paragauti vietinių gyventojų tajų čia pat gatvėje gaminamo maisto.“

Dubajus – prie verslo krypties dera paplūdimio malonumai

Didžiausias ir vienas kosmopolitiškiausių Jungtinių Arabų Emyratų miestas Dubajus garsėja kaip itin populiari verslo kelionių kryptis. Praėjusiais metais kompanija „Aeroflot“ keleivius į šį miestą iš Lietuvos skraidino 761 kartą.Dubajus_Skrendu.lt-archyvo-nuotr„Ši kryptis palanki ir kaip persėdimų stotelė, mat norintiems pasiekti Azijos šalis, Australiją ar Naująją Zelandiją, būtina pakeisti lėktuvą Dubajuje“, – aiškino S. Fabijonavičius.Dubajaus krypties populiarumą lemia ir šalia jo esantys kurortai. Pietinėje Persų įlankos pakrantėje įsikūrę Šardža, Adžmanas, Fudžeira poilsiautojus traukia vienais geriausių pasaulyje paplūdimių, apsuptų oranžinio smėlio dykumos su žaliomis oazėmis ir besidriekiančių kalnų grandinėmis.

Niujorkas – kelionė į naujosios kartos kultūros lopšį

Į labiausiai apgyvendintą, kino filmų išaukštintą ir Franko Sinatros apdainuotą Jungtinių Amerikos Valstijų miestą Niujorką kasmet plūsta milijonai turistų. Kaip teigia S. Fabijonavičius, žiniasklaidos, kultūros, meno ir mados meka laikomas miestas tarp oro linijų bendrovės klientų pirmiausia yra populiarus dėl pažintinių tikslų. „Niujorkas budina, kviečia ir įsiurbia į dinamišką gyvenimo tempą. Poilsiautojus šiame mieste vilioja pasaulio virtuvės, niekada nemiegantis naktinis gyvenimas, kultūrų įvairovė“, – kalbėjo S. Fabijonavičius.Niujorkas_Skrendu.lt-archyvo-nuotrKitai daliai skrendančiųjų didžiulę įtaką prekybos ir finansų srityse turintis miestas patrauklus verslo reikalams plėtoti. „Niujorko kryptis įgauna vis didesnį populiarumo pagreitį tiek dėl verslo santykių, tiek dėl pažintinių kelionių. Pernai maršrutu Vilnius–Niujorkas oro linijų bendrovės lėktuvai į orą kilo net 3661 kartus“, – sakė „Skrendu.lt“ vadovas.

Baku – moderni architektūra ir tradiciniai motyvai

2015 m. kryptimi Vilnius–Baku „Aeroflot“ lėktuvai kilo ir leidosi 197 kartus. Daugiausia oro linijų bendrovės klientų į naftos industrijos lopšiu laikomą miestą vyko verslo reikalais, tačiau ši kryptis neretai pasirenkama ir pažintinėms ar poilsio kelionėms.Baku_Skrendu.lt-archyvo-nuotr„Baku blizgesys išties kontraversiškas – juodojo aukso išpuoselėtas miestas aiškiai kontrastuoja su neapsakomu tautos skurdu. Kasdienio gyvenimo detalės intriguoja ir priverčia į Azerbaidžaną pažvelgti kitaip – keliautojus labiausiai stebina religijos įtaka kultūrai ir žmonių uždarumas, konservatyvumas“, – pasakojo ilgametis turizmo industrijos atstovas S. Fabijonavičius.Šaltinis: Skrendu.lt ©Galima platinti ir naudoti nurodžius šaltinį.