Ne paslaptis, kad vis labiau populiarėja apsipirkimo kelionės užsienyje. Patogus susisiekimas šias keliones prieinamas beveik kiekvienam. Viena populiariausių krypčių iš Lietuvos vis dar išlieka jau daug kam pažįstama Anglija.

Dažnas lietuvis čia jau yra pabuvojęs ne kartą: gal teko apsilankyti pas gimines, o gal net ir padirbėti šioje šalyje, tad atvykus į Angliją, nieko keisto, kad norisi ne tik apžiūrėti miesto grožybes, bet ir pasidairyti po vietines parduotuves ir įsigyti pigesnių ir naujausios mados drabužių, aksesuarų ar techninės įrangos.

Kada vyksta išpardavimai Anglijoje?

Kaip ir visoje Europoje, išpardavimai Anglijoje prasideda iš karto po Kalėdų ir tęsiasi iki sausio vidurio, o vasaros nuolaidos vyksta nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio. Nuvykome apžiūrėti naujų apsipirkimo Anglijoje vietų ir mes. Žvilgtelėkime kartu, kur verta užsukti taupiems, bet kokybę vertinantiems, technologijų, madų bei originalumo ieškantiems turistams.

Drabužių išparduotuvės

Vienas tinkamiausių būdų sutaupyti: pirkti rūbus, aksesuarus bei batus išparduotuvėse. Anglijoje jų pasirinkimas didžiulis. Siūlome apsilankyti:

  • Tikimax – vienas populiariausių išparduotuvių tinklų Anglijoje, jau tapęs tarptautiniu ženklu. Šio ženklo parduotuves rasite beveik kiekviename Anglijos mieste. Išparduodama nuo drabužių, batų, rankinių iki smulkių, namų puošybos, aksesuarų.
  • Londono dizainerių išparduotuvė (LDO) – kaip ir skelbiasi pačiame pavadinime, išparduodami ankstesnės kolekcijos dizainerių rūbai. Galima tikėtis nuolaidų iki 70%. Išparduotuvė yra įsikūrusi “Wembley” parke. Vietovę lengvai pasieksite autobusu, metro ar traukiniu.
  • Clarks village išparduotuvė – įsikūrusi Anglijos pietvakariuose apie 30 kilometrų nuo Bristolio. Teritorijoje net 90 skirtingų parduotuvių bei kasdien organizuojamos akcijos, išpardavimai konkrečioms kolekcijoms, tad ras ką išsirinkti net labai išrankus pirkėjas.
  • Bicester village išparduotuvė – Londono šiaurės vakaruose įsikūrusi išparduotuvė netoli Oksfordo. Viduje net 130 žinomų parduotuvių, tarp jų britų prekės ženklų parduotuvės, kaip “Mulberry”, “Agent Provocauter”, “Paul Smith” bei “Anya Hindmarch”, “Pringel of Scotland” ženklai.

Parduotuvės sportuojantiems

Sporto mėgėjai bei aistruoliai taip pat intensyviai apsiperka tiek Anglijos internetinėse svetainėse, tiek vietinėse Anglijos parduotuvėse. Vienos iš įdomesnių parduotuvių Londone mieste sporto entuziastams:

  • Arsenalo parduotuvė – parduotuvė skirta Londono Arsenalo futbolo komandos aistruoliams. Rasite visko: nuo kepurių, marškinėlių iki futbolo batų bei kitos gerbėjų atributikos, tad jei esate fanas, verta užsukti bent pasižvalgyti.
  • Londono maratono parduotuvė – parduotuvė skirta bėgimo aistruoliams. Rasite bėgimui reikalingus aksesuarus, rūbus, pirštines, kepures bei batus už patrauklias kainas. Bėgimo entuziastai dievina šią parduotuvę, ne tik dėl to, kad čia ras ką įsigyti net užkietėjas bėgikas, bet džiugina ir viduje įrengti dušai bėgimo aistruoliams, tad, jei dievinate bėgimą, suplanuokite miesto apžvalgą bėgimo ritmu ir finišuokite šioje parduotuvėje. Jūsų lauks dušai, o nusiprausus gal susigundysite ir išeisite su atnaujinta apranga. Puiki motyvacija pradėti sportuoti!

Blusturgiai bei antikvariatai

Anglijos sostinėje Londone blusturgiai, vietiniai turgeliai ir antikvariatai sukuria šio miesto aurą. Juk anglai atnešė madą parduoti tai kas sena ir naudota. Londone tam paskirtas net visas rajonas pavadinimu “Camden market”. Čia ne tik galėsite rasite virš 1000 parduotuvių, kur prekiaujama tiek naudotais, “iš antrų rankų” daiktais, antikvariatais, paveikslais ir dar daug kuo kitu, bet galėsite pavalgyti, išgerti vietinių aludarių alaus bei nueiti į kiną.

Apsipirkimas Anglijoje gali tapti puikia pramoga. Kitas turgus, kuriame privalu apsilankyti: “Borough market”. Čia prekiaujama vietine produkcija, suvenyrais, vaisiais bei daržovėmis ir taip pat galite įsigyti vietinių aludarių alaus. Aludariai nustebins net aršiausius skonio kritikus savo unikaliais receptais bei idėjomis. Tai puiki vieta nupirkti lauktuves ar smulkius suvenyrus draugams bei šeimai. Antikvariato mėgėjams pravartu užsukti į “Alfies Antique” turgų, čia rasite meno kūrinių, baldų bei namų apyvokos daiktų atkeliavusių iš Viduriniųjų rytų krašto. Apsilankykite ir “Soho” rajone, čia gausu smulkių parduotuvių prekiaujančių batais, drabužiais, įvairiais suvenyrais. Rasite čia ir alžyrietišką kavos parduotuvę siūlančią rinktis net iš 80 kavos rūšių.

Internetinės parduotuvės

Visgi, Anglijoje apsipirkti kartais galima net ir neišvykus iš namų. Internetinių parduotuvių pasirinkimas gausus ir vis smarkiau populiarėja tarp pačių anglų. Populiariausios patikimos internetinės parduotuvės Anglijoje tiekiančios kokybiškas prekes už patrauklias kainas bei teikiančios prekių pristatymo paslaugą iki Lietuvos yra:

  • Amazon.co.uk – svetainė siūlanti įvairiausią prekių asortimentą nuo smulkiausių elektronikos prietaisų iki knygų, drabužių ir taip toliau.
  • Sportshoes.com – svetainė sportininkams ieškantiems kokybiškos bėgimo, dviratininkų aprangos, batų, kuprinių už patrauklias kainas.
  • Asos.com – internetinė drabužių parduotuvė organizuojanti pristatymus ir į Lietuvą.
  • bike24.com – svetainė sporto entuziastams, ypač orientuota į dviračių sportą, bet siūlanti asortimentą ir kitoms sporto šakoms.

Tikime, kad su šiuo gidu bus patogiau susigaudyti Anglijos parduotuvių džiunglėse. Gero apsipirkimo linki Skrendu.lt komanda!