Tenerifė, kurios švelnus klimatas garantuojamas ištisus metus, siūlo galimybę mėgautis gausiais ir įvairiais paplūdimiais. Ši sala garsėja tuo, kad turi vienus geriausių paplūdimių Ispanijoje. Kaip didžiausia sala Kanaruose, žinoma, atitinkamai turi ir didelį pasirinkimą įvairių paplūdimių. Tad kviečiame susipažinti ir atrasti sau tinkamiausius paplūdimius atostogoms Tenerifėje – nuo auksinio iki vulkaninio juodo smėlio paplūdimių, nuo šėlstančių žmonių iki nuošalesnių vietų pabuvoti su savimi ramybėje…

Las Teresitas

Garsiausias salos paplūdimys, esantis netoli Santa Kruso sostinės išsiskiria savo auksiniu paplūdimio smėliu, kuris yra atgabentas iš Sacharos dykumos. Vandens barjerų buvimas silpnina bangų stiprumą, todėl idealiai tinka šeimoms su vaikais. Netoli paplūdimio yra daug mažų restoranų parduodančių sumuštinius (bocadillos) ir užkandžius (tapas) išsinešti.

Fañabé

Tai paplūdimys vandens pramogų mylėtojams! Siūlo įvairų vandens sporto veiklų pasirinkimą: vandens slides, plaukiojimą didele pripučiama banano formos valtimi, vandens dviračius ir vandens parašiutizmą. Tai nuostabi vieta aktyvaus paplūdimio mylėtojams. 

Playa Jardin

Manoma, kad tai gražiausias paplūdimys šiaurinėje Tenerifės dalyje. Paplūdimys yra padalintas į tris teritorijas. Playa Castillo teritorijoje vyrauja šiurkštus smėlis ir su daug smulkių akmenukų. Kitoje, mažiausioje dalyje El Charcón, yra mažiau akmenų, bet daugiau privatumo. Punta Brava dalyje vyrauja smulkus juodas smėlis. Playa Jardín smėlis yra rojus mažiems vaikams. Paplūdimyje įrengtas molas, apsaugantis jį nuo bangų, todėl pakrantė yra saugi maudytis ir ilsėtis šeimoms.

Playa de la Tejita

Šis paplūdimys – gamtos mylėtojams. Nuostabi vieta yra tikras atradimas, nes dažniausiai jis beveik tuščias ir jame beveik nėra turistų. Kadangi paplūdimys nuošalus, jį mėgsta nudistai, nors jis ir nėra oficialus nudistų paplūdimys. Netoliese yra oro uostas, todėl galima stebėti kylančius ir besileidžiančius lėktuvus.

Playa de Troya

Tai tobula vieta atostogoms šeimoms su vaikais. Smėlis tinkamas žaidimams, o krantas tinkamas mažiesiems. Vakarais atsidaro daug barų ir klubų, todėl tai puiki vieta vakaro linksmybėms.

Playa del Duque

Šis paplūdimys yra labiausiai saulėtame Tenerifės regione. Auksinis smėlis, skėčiai nuo saulės, patogūs gultai ir aplinkui prabangūs kurortiniai viešbučiai leidžia pasimėgauti maloniu laiku prie jūros. Paplūdimys yra vienas saugiausių, taip pat švariausių saloje. Ši vieta būtų puikus pasirinkimas norint įvairių pramogų, tokių kaip: nardymas, buriavimas, tenisas, plaukiojimas banglente ir paplūdimio tinklinis.

Tikimės, jog ši trumpa apžvalga apie geriausius Tenerifės paplūdimius bus naudinga renkantis vietą laikui prie jūros. Išbandykite kelis paplūdimius – jie visi unikalūs ir skirtingi. Tenerifės paplūdimiai laukia jūsų!

Visi skrydžiai Vilnius – Tenerifė >>