Kelionės – visada nuostabus patyrimas, atnešantis daugybę gerų emocijų ir džiaugsmo. Grįžtate įkvėpti, pakylėti ir su dar didesniu noru tyrinėti pasaulį. Pristatome kelis patarimus, kad Jūsų kelionė būtų dar įsimintinesnė!

Keliaukite ne sezono metu

Jeigu Jus vargina nuolatinės spūstys prie lankytinų objektų, jei pabodo ieškoti laisvų viešbučio kambarių ir neužimto plotelio nuostabiame paplūdimyje, keliaukite pasibaigus turistiniam sezonui. Atostogos bus jaukesnės, patogesnės ir, žinoma, pigesnės! Daugelis šalių, o ypač didieji miestai, yra įdomūs visais metų laikais.

Būkite atviri nuotykiams

Kelionėje Jūsų laukia begalė nuostabių, nepakartojamų ir nepamirštamų akimirkų. Dar daugiau įspūdingų pasaulio kampelių, kuriuose viskas vyksta kitaip, nei mums įprasta. Nežiūrėkite į viską skeptiškai. Bandykite, eksperimentuokite ir pažinkite kultūrą. Vietiniai čia važinėja vežimais? Sėskite į vieną ir Jūs. Visur įprasta valgyti rankomis? Padėkite įrankius į šalį. Semkite patyrimus ir palikite visus „ne“ namuose!

Ragaukite

Gerkite arbatą Anglijoje, ragaukite alų Prahoje ir nepamirškite raudonojo vyno Prancūzijoje. Valgykite žuvį Portugalijoje ir picą Italijoje. Ragaudami tos šalies patiekalus ir gėrimus ne tik pažinsite kultūrą, bet, neabejojame, gausite kokybiškiausią aptarnavimą bei puikiausius patiekalus, kuriuos ruoš tikri meistrai!

Išsiruoškite į iškylą

Jei oras palankus, susiruoškite ir pirmyn į pikniką! Pasivaikščiokite viename iš parkų, o radę geriausią vietelę galėsite įsikurti ir papietauti bei pasigrožėti parko vaizdu. Taip dar ir nemažai sutaupysite!

Prašykite nuolaidų

Jei vis dar studijuojate, keliaujate su šeima ar grupe, palikite lietuvišką kuklumą namie ir prašykite nuolaidų. Dauguma lankytinų vietų jas taiko, tad būtinai pasinaudokite! Jei tokios galimybės nebus, Jums tikrai pasakys.

Apsaugokite savo prisiminimus

Net nuostabiausios atostogos gali subjurti, jei prarasite visas užfiksuotas kelionės akimirkas. Šiuolaikinės technologijos suteikia puikiausias galimybes apsaugoti visus prisiminimus. Įsigykite išorinį kietąjį diską arba didesnės talpos atmintuką. Taip pat galite duomenis laikyti įvairiose internetinėse talpyklose. Kad netektų graužtis dėl prarastų nuotraukų ar filmuotos medžiagos, skirkite keletą minučių medžiagos kopijai pasidaryti.Pasidalinkite savo slaptais receptais tobulai kelionei!