Per pastaruosius metus visame pasaulyje minimas Juodasis Penktadienis vis dažniau įtraukia įmones ir Lietuvoje. Šis, mūsų šaliai vis dar naujas fenomenas, kelia nemažai klausimų, susijusių su jo patikimumu. Su įvairaus pobūdžio nuolaidomis, nuo buitinės technikos iki kelionių, Juodasis Penktadienis apipintas mitais apie netikras kainas bei apgaules.

Lėktuvo bilietų prekybos platforma Skrendu.lt šiandien pasakoja apie dažniausiai girdimus Juodojo Penktadienio mitus ir dalinasi patarimais kaip ir kada skrydžio bilietus pirkti geriausia.

Juodasis Penktadienis: šaknys bei įsitvirtinimas Lietuvoje

Juodasis Penktadienis (angl. Black Friday) geriau žinomas kaip didžiulių nuolaidų arba masinio išpardavimo diena. Gavęs šį pavadinimą Amerikoje ir švenčiamas iš karto po padėkos dienos, šis penktadienis visus kviečia pakilti nuo tradicinės amerikiečių šventės stalo ir bėgti apsipirkinėti itin mažomis kainomis.

Visame pasaulyje paplitęs Black Friday fenomenas dažnai minimas ir Lietuvoje. Įmonės, įskaitant ir skrydžių kompanijas, siūlo daugiau nei perpus mažesnes kainas savo prekėms, todėl pirkėjai plūsta į parduotuves bei internetines svetaines siekdami įsigyti norimų prekių, produktų, ar net skrydžių bilietų, už mažiausias kainas.

Skrendu.lt ekspertai teigia, jog perkant skrydžio bilietus reikėtų prisiminti, jog oro bendrovės paskelbtų skrydžio bilietų su nuolaida ir gera kaina kiekis yra ribotas, todėl lėktuvų bilietai greitai išperkami ir bilietų kaina normalizuojasi – grįžta į standartinę. Būtent todėl norint rasti geriausią pasiūlymą reikia nedelsti.

Kaip neapsigauti Juodojo Penktadienio metu?

Viliojančios Juodojo Penktadienio nuolaidos pritraukia milijonus pirkėjų visame pasaulyje, tačiau tam kad iš tiesų sutaupytumėte, skrydžio bilietų prekybos platformos Skrendu.lt atstovai vis tik pataria išlikti budriems. Ekspertai įspėja, jog sezoniškumas neaplenkia ir Juodojo Penktadienio, tad renkantis keliones Kalėdų laikotarpiui už jas galite sumokėti net iki trijų kartų brangiau. Tačiau drąsiai galite ieškoti skrydžių gruodžio pradžiai arba šventiniam laikotarpiui jau pasibaigus.

Kaip nepraleisti ypatingų pasiūlymų?

Norint įsigyti bilietus už geriausią kainą kartais tenka nuolat atnaujinti skrydžių portalų puslapius, o tai, deja, atima daug brangaus laiko. Skrendu.lt pataria, jog gaudant pigių skrydžio bilietų praverčia skrydžių kainos pokyčio prenumeratos paslauga, kuri yra nemokama. Ši prenumerata garantuoja, kad užsisakę šią paslaugą pirmieji sužinosite apie tam tikros krypties skrydžio bilieto kainos pasikeitimus.

Šis sprendimas, anot lėktuvo bilietų ekspertų, tobulai tinka tiems, kurie neturi laiko sekti pasirinkto maršruto kainos pokyčio, tačiau taip pat svajoja keliauti pigiau. Šią paslaugą Skrendu.lt svetainėje išbandyti galima jau dabar.

Skrendu.lt analitikai pateikė TOP 4 kryptis, į kurias, 2021 metų duomenimis, bilietus pirkti Juodojo Penktadienio metu apsimokėjo labiausiai. Tikima, jog šių metų tendencijos išliks panašios:
Kopenhaga

Išskirtine kultūra bei jaukumu pasižyminti Danijos sostinė viena iš krypčių, į kurią Juodojo Penktadienio metu bilietus pirkti apsimoka labiausiai. Čia atvykę šaltuoju metų laiku galėsite grožėtis šventinėmis dekoracijomis išpuoštomis miesto gatvėmis.

Londonas

Juodojo Penktadienio pasiūlymai įtraukia ir vieną populiariausių krypčių – Londoną. Tai puiki proga įsigyti lėktuvo bilietą mažesne kaina ir aplankyti ten gyvenančius artimuosius ar nupirkti dovanų Lietuvoje likusiems draugams bei šeimos nariams.

Oslas

Pigių skrydžių taip pat galite įsigyti ir į Norvegijos sostinę – Oslą. Modernumu stebinantis, tačiau skandinaviškuoju gyvenimo būdu kvėpuojantis Oslas patiks tikros žiemos išsiilgusiems keliautojams.

Niujorkas

Išskirtiniai Juodojo Penktadienio pasiūlymai kviečia apsilankyti Amerikoje už itin mažas kainas. Niujorkas – dažnai svajonių miestu įvardijama kryptis. Šis miestas kone ant kiekvieno kampo slepia klasika tapusių kino bei televizijos ekranų scenas, tad nepraleiskite ypatingos progos ir pasijuskite it kine!

Skrendu.lt analitikai teikia, jog praėjusių metų statistika rodo, kad kainų pokytis skrydžio bilietų į Jungtines Amerikos Valstijas buvo didžiausias, tai reiškia, jog oro linijų bendrovės šiuo laikotarpiu siūlė pigiausius lėktuvo bilietus.

Švęskite nuolaidų kupiną savaitgalį, apsilankykite www.skrendu.lt ir išsirinkite Jums norimus skrydžių bilietus už itin mažas kainas!