Ruošiantis kelionei vasarą, viskas atrodo pakankamai paprasta, tačiau ruduo į kelioninį lagaminą įneša nemažai sumaišties. Skirtingose Europos šalyse ruduo būna įvairus, tačiau neabejotinai oras tampa gerokai vėsesnis ir drėgnesnis nei įprastai. Taigi, jei šį rudenį planuojate kelionę, pristatome Jums keletą patarimų, ką dėvėti išvykos metu.

Megztinis

Šiltas ir jaukus megztas drabužis bus tikras išsigelbėjimas vėsią dieną. Jis puikiai tiks prie kelnių ar net įvairių suknelių. Jei Jūsų spintoje guli megztinis puoštas pynėmis ar aukštu kaklu, būtinai pasiimkite. Jausitės ne tik labai patogiai, bet ir puikiai atrodysite.

Odinė striukė

Oda yra nesenstanti, patvari ir atspari vandeniui, taigi kai šaltukas labai nespaudžia, odinė striukė gali būti tikrai geras pasirinkimas keliaujant. Nevaržys judesių, kaip sunkus paltas ir apsaugos nuo nemalonaus oro.

Paltas

Nors ruošiantis kelionei rudenį vis dar norėtume lagamine matyti lengvus, vėjyje besiplaikstančius drabužius, tačiau dažnai net ir odinės striukės nepakanka ir vienintelė išeitis, norint jaukiai ir šiltai mėgautis atostogomis – tai paltas. Patariama rinktis natūralaus pluošto audinius, kurie užtikrins jog nesušalsite nepaisant net prasčiausio oro.

Suknelė

Žinoma, su suknele yra gerokai vėsiau nei dėvint kelnes, tačiau juk ir kelionėje norime pasipuošti! Rinkitės sukneles ilgomis rankovėmis, storesnio audinio, vidutinio ar pilno ilgio. Priderinkite šiltą megztinį, malonų pūkuotą šaliką ir Jūsų nesušaldys ir žvarbiausias vėjas. Jei kelionės metu planuojate dalyvauti vakarėlyje, tuomet suknelė tiesiog privalo keliauti su Jumis!

Aulinukai

Kelionėje būtini patogūs batai, leisiantys Jums nukeliauti ne vieną kilometrą. Aulinukai puikiai tiks rudeninei išvykai. Jie patogūs, stilingi, apsaugo nuo drėgmės ir puikiai dera tiek prie kelnių, tiek prie suknelės. Žinoma, avalynę derinkite ne tik prie garderobo, bet ir apgalvokite suplanuotus kelionės užsiėmimus.

Šalikas

Šalikas gali būti net tik puikus šilumos šaltinis, bet ne mažiau svarbi Jūsų stiliaus detalė. Žaiskite spalvomis, formomis, medžiagomis ir galite savo kelionės įvaizdžiui suteikti netikėto žavesio. Šalikas gali Jus apgaubti šiluma, apsaugoti Jus nuo permirkimo lietuje, ar net pasitarnauti kaip pagalvė, ilgoje kelionėje autobusu ar traukiniu.Pagrindiniai šaltojo sezono kelioninio garderobo principai:• Daugybė sluoksnių!• Rinkitės universalius drabužius, kurie dieną puikiai tiktų apžiūrinėjant miestą, o vakare taptų puikiu pasilinksminimų drabužiu.• Išsirinkite kelionės spalvų paletę, taip galėsite sukurti daugiau drabužių derinių.• Suplanuokite viską iš anksto, o prieš kelionę pusę drabužių sugrąžinkite į spintą. Dažniausiai tiek, kiek planuojame pasiimti, kelionės metu tikrai neprireikia.Jau planuojate keliauti šį rudenį? Pasidalinkite savo kelionės idėjomis su mumis!