Nuostabioji Tenerifė – didžiausia ir labiausiai lankoma iš visų septynių Kanarų salų. Tenerifės malonus klimatas labai vertinamas, nesvarbu kuriuo metų laiku čia keliausite. Vidutinė metinė oro temperatūra siekia daugiau nei 20 laipsnių, o vandens temperatūra visada išlieka maloni. Tenerifės sala nėra didelė, tačiau joje yra ką pamatyti… Norint apžiūrėti visą salą mūsų nuoširdi rekomendacija – automobilio nuoma
Tikriausiai dauguma žmonių mano, kad šioje saloje yra labai brangu, tačiau tiek paskutinės minutės skrydis, tiek maisto ar apartamentų nuoma nekainuoja labai daug. Savaitės trukmės atostogų pakaktų ir pagulėjimui paplūdimyje, ir susipažinimui su įvairiais lankytinais objektais, pramogomis bei kraštovaizdžiu. Tai puiki kelionė šeimai, kur jūsų laukia nuostabūs balto ir juodo smėlio paplūdimiai, vandens pramogos, kavinės ir restoranai, gražiausi miestai ir žinoma, šiltas Atlanto vandenyno vanduo. 

Teidės ugnikalnis

Pats lankomiausias objektas visoje Tenerifėje – nacionalinis Teidės parkas ir trečias pagal dydį ugnikalnis visame pasaulyje. Tai vienas seniausių ir didžiausių nacionalinių parkų visoje Ispanijoje. Parkas pasižymi išskirtiniu kraštovaizdžiu, kuris nepaliks nei vieno abejingo.  Kelias į nacionalinį Teidės parką veda vingiuotais, siaurais takeliais, per nedideles kalnuose įsikūrusias gyvenvietes ir tankius spygliuočių miškus. Kelionė pėsčiomis reikalauja  gero fizinio pasirengimo, todėl  norėdami keliauti  su vaikais tinkamai pasiruoškite.

Santa Krusas

Tenerifės salos sostinė – Santa Kruso miestas. Jame  įsikūręs ir žymiausias salos muziejus, kuriame susipažinsite su Kanarų salų istorija ir vietiniais gyventojais – guančais. Ši kryptis idealus pasirinkimas, jeigu norite apsipirkti. Turistus vilioja mažos prekių kainos, kadangi miestas yra „tax free“ zonoje.

Masca kaimas

Masca kaimas yra viena gražiausių vietovių saloje, esantis kalnų papėdėje, Tenerifės šiaurės vakarų dalyje. Vaizdingose apylinkėse įsikūręs kaimelis žavi senoviniais akmeniniais nameliais bei kerinčia gamta. Nors šiuo metu jame žmonės beveik negyvena, turistus pasitinka malonūs darbuotojai, kurie vietiniuose restoranuose siūlo paragauti tradicinių patiekalų, o suvenyrų parduotuvėse nusipirkti lauktuvių. 

Drakono medis

Tenerifėje esantis medis turbūt vienas lankomiausių medžių pasaulyje. Žymusis drakono medis auga Icod de Los Vinos mieste, esančiame  Santa Crus de Tenerife provincijoje. Visų fotografuojamas medis yra 17 metrų aukščio su šaknimis sveriantis apie 150 tonų.

Pragaro tarpeklis

Pragaro tarpeklis (Barranco del Infierno),  tai dar viena įdomi vieta žygių gamtoje mėgėjams. Šis vaizdingas tarpeklis nesunkiai pasiekiamas iš salos pietuose įsikūrusio Adeje miesto. Kalnuotais keliukais ir tarpekliais nusėtas maršrutas tęsiasi apie 6 km ir yra įveikiamas per kelias valandas. Galutinis kelionės tikslas – dailus vandens krioklys,  tai vienintelė vieta, kurioje galima pamatyti natūralią vandens tėkmę.

Anagos kalnai

Tenerifė garsėja vaizdingais Anagos kalnais (Montes de Anaga), esančiais šiaurės rytinėje dalyje. Kalnuose įrengti pėsčiųjų takai  vingiuojantys pro vešlios augmenijos kupinus miškus,  tai tikras žygeivių rojus! Angavos kalnai turi daug įdomių vietų, kuriose gausu archeologinių salos pėdsakų. Vaizduotę žadina  jaukūs maži kaimeliai, kur vietiniai gyvena uolose. Nuo kalvos viršūnėje įrengtų panoraminių aikštelių galima pasidairyti po apylinkes. 

Plaja de las Americas

Tai didžiausias, pats judriausias, moderniausias ir kosmopolitiškiausias Tenerifės salos kurortas. Poilsiautojai kviečiami apsilankyti kazino, prekybos centruose, restoranuose, kavinėse, naktiniuose klubuose bei diskotekose. Plaja de las Americas kurorte yra koncertų salė „Piramide de Arona“, kurioje vyksta įspūdingas ir  temperamentingas žymiosios ispanų choreografės Karmen Motos flamenko spektaklis.

La Laguna

Kadaise buvusi Tenerifės sostinė ir šiandien džiugina atvykėlius dailiais tradiciniais pastatais bei naktiniu gyvenimu. La Laguna yra kultūrinis ir religinis centras, kuriame galima pamatyti įspūdingo grožio architektūrinius paminklus, aplankyti Vyskupo rūmus, katedrą, Santo Domingo bažnyčią bei įspūdingą miesto senamiestį, saugomą UNESCO.

Loro parkas

Loro Parque zoologijos sodas itin turistų pamėgta atrakcija Tenerifės saloje, traukianti įvairaus amžiaus keliautojų dėmesį. 2014 m. kelionių portalo „TripAdvisor“ lankytojai šį zoologijos sodą išrinko geriausiu Europoje.

Garachico miestas

Šiaurinėje Tenerifės pakrantėje, maždaug 60 km nuo salos sostinės yra Garachico miestas. 1706 metais įvykusio ugnikalnio išsiveržimo metu miestelis buvo sugriautas, tačiau sustingus lavai vėl atstatytas. Jame galima pamatyti nuostabius architektūrinius paminklus, prabangias vilas, bažnyčias, vienuolynus. Didelio turistų dėmesio sulaukia ir Šv. Mykolo pilis (Castillo de San Miguel), laikoma viena gražiausių Kanarų salyne. 

Siamo vandens parkas

Didžiausias vandens parkas Kanaruose ir netgi Europoje, kurį atidarė pati Tailando princesė Maha Chakri Sirindhorn.  Parkas yra po atviru dangumi ir primena Tailandą – Tajų stiliaus pastatai, restoranai, kuriuose verta paragauti tradicinių tajų patiekalų ir vandens čiuožyklos. Vaikams tai bus pačios geriausios atostogos!

Los Gigantes skardis

Tai dar vienas gamtos stebuklas Tenerifės saloje. Šis beveik statmenas skardis yra salos vakarinėje dalyje. Čia 500–800 m aukščio uolos neria tiesiai į Atlanto bangas. Uolas galima matyti iš daugelio pajūrio kurortų, tačiau geriausias būdas jas apžiūrėti iš arti – atplaukiant turistiniais laiveliais. Ties didingomis uolomis, kurias senieji salos gyventojai laikė šventomis, įsikūręs to paties pavadinimo kurortas. Dailus Los Gigantes miestelis gali būti pasiekiamas ir automobiliu.

Kelionė į Tenerifę yra geriausias sprendimas – nuostabios lankytinos vietos, saulėtas oras ir ramus poilsis su šeima! Apsilankykite Skrendu.lt svetainėje, griebkite bilietus ir keliaukite atrasti Tenerifės grožio!

Visi skrydžiai Vilnius – Tenerifė >>