Vis labiau šylantis oras lauke verčia svajoti apie atostogas. Vieni dairosi egzotiškų kraštų, o kiti svarsto, kaip suplanuoti trumpą pabėgimą nuo kasdienės rutinos nekeliaujant toli. Viena iš tokių kelionės krypčių – Latvija, kuri išties turi kuo didžiuotis, nuo balto smėlio paplūdimių ir ošiančios Baltijos jūros iki pramogų ir lankytinų objektų gausos.
Vos už keliasdešimt kilometrų nuo sostinės Rygos nutolęs poilsiautojų itin mėgstamas Jūrmalos kurortas puikus pasirinkimas praleisti nepamirštamas atostogas visai šalia. Tačiau jei kyla klausimas ką pamatyti ir nuveikti Jūrmaloje, siūlome susipažinti su populiariausiomis lankytinomis vietomis šiame kurorte. 

Jūrmalos paplūdimiai 

Kai lankysitės Latvijoje ir svarstysite kur nuvykti atostogų metu, pirmiausiai keliaukite prie tikru šio kurorto pasididžiavimu tapusių Jūrmalos paplūdimių.  Kurie žavi ne tik smulkiu, cukraus gabalėlius primenančiu kvarciniu smėliu ar pušų pavėsiu, bet ir visame pasaulyje aukščiausius standartus atitinkančiu Mėlynosios vėliavos statusu. Beveik 30 km. besitęsiantys paplūdimiai kruopščiai prižiūrėti ir suskirstyti į skirtingas zonas, kuriose garantuojamas puikus poilsis Jūrmaloje dviems, šeimoms su vaikais, linksmai nusiteikusiems jaunuoliams bei vyresnio amžiaus keliautojams. 

Jei norite, kad atostogos ir nakvynė Jūrmaloje būtų išties nepamirštama, rinkitės apgyvendinimą garsiajame „Baltic Beach Hotel“ laivo formos viešbutyje ant jūros kranto tarp kopų ir pušyno. 

Kemerų nacionalinis parkas

Gamtos mylėtojams ir neeilinių pramogų entuziastams tikrai patiks ši išskirtinė vieta. Šalia Jūrmalos esantis trečias pagal dydį nacionalinis parkas Latvijoje užburia nepaprasto grožio gamtos vaizdais. Medinis takas vingiuoja apsuptas pušelių, lagūnas primenančių ežerėlių ir pelkių, jis veda prie apžvalgos bokšto iš kurio galima pasigrožėti kraštovaizdžiu ir iš aukštai. Tai puiki vieta stebėti paukščių migraciją, todėl atvykus anksti ryte arba pavakarę pamatysite į didelius pulkus susitelkusiais gerves ar žąsis. Vaikščiojant po parką susipažinsite su pelkės augmenija, skirtingomis samanų rūšimis bei galėsite išbandyti išskirtinę pramogą – pasivaikščiojimą su tam specialiai pritaikytais batais ir iš dar arčiau prisiliesti prie gamtos grožio.

Jūrmalos muziejus

Šis muziejus, tai vienas moderniausių Latvijos muziejų, kuriame lankytojai supažindinami su kurorto istorija bei įvairiomis, pagal tam tikrą tematiką parinktomis, paveikslų, fotografijų ir skulptūrų ekspozicijomis, kurios yra reguliariai atnaujinamos. O geriausia yra tai, kad penktadieniais muziejų aplankyti galėsite visiškai nemokamai! 

Jūrmala akvaparkas

Ištroškusiems vandens pramogų ir atrakcijų Jūrmaloje, siūlome apsilankyti didžiausiame uždaro tipo vandens parke visame regione. Keliauti į vandens parką ypatingai smagu vasarą, kadangi įvairios čiuožyklos, atrakcijos  vaikams ir baseinas yra po atviru dangumi. O žiemą, kai orai Jūrmaloje nedžiugina, laiką praleisti galite po stogu esančioje pramogų zonoje, kurioje yra: įvairaus dydžio ir gylio baseinai, SPA kompleksas su pirtimis ir druskos kambariu, burbulinės vonios, nusileidimo kalneliai bei baras vandenyje. Taigi, jei norite smagiai praleisti atostogas, apsilankykite Jūrmalos vandens parke, kuris veikia ištisus metus. 

Restoranas 36 linija

Skandinaviško stiliaus 36-asis „Line Grill“ restoranas laikomas bene žymiausia maitinimo vieta Jūrmaloje. Kopose esančiame restorane svečiai žvelgdami į jūrą ir lydėdami saulėlydį gali mėgautis šviežiais ant grotelių keptais patiekalais bei gardžiais gėrimais. Jei ir jūs norite pajusti išskirtinę atmosferą – vakarienę susiplanuokite būtent čia. 

 

Gintaro parkas

Jei svarstote ką veikti Jūrmaloje, Gintaro parkas puiki vieta aktyviai praleisti laiką su šeima visiškai nemokamai. Čia įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, riedlenčių parkas, veikia kavinės, krepšinio aikštelė, riedučių takas bei tarp medžių ištiesti lynai, kurie leidžia saugiai karstytis po medžius, nors ši paslauga jau yra mokama, tačiau kainos nėra didelės. Parke įrengtas 33,5 metrų aukščio apžvalgos bokštas, kuris leidžia pasidairyti po Jūrmalos kurortą iš aukštai. 

Skulptūra vėžlys

Žinomo latvių skulptoriaus J. Barda  sukurta vėžlio skulptūra simbolizuoja ilgo gyvenimo trukmę ir pritraukia vis daugiau turistų įsiamžinti šalia jos. Todėl eidami pasivaikščioti Jūrmalos paplūdimyje, būtinai stabtelėkite šalia ir padarykite nuotrauką šalia didelės vėžlio skulptūros.

Koncertų salė

Vienas reikšmingiausių kultūros paminklų – Dzintaru koncertų salė, kurioje ir dabar vyksta įvairūs renginiai Jūrmaloje. Salė talpina iki 2000 žiūrovų, o medžio ir metalo dekoras suteikia puikią akustiką, todėl galima mėgautis puikiais renginiais ir koncertais. 

Jomos gatvė

Tai centrinė pėsčiųjų gatvė Jūrmaloje, per ilgą laiką itin pamėgta turistų ir tapusi pagrindine pasivaikščiojimų vieta. Čia nuolat šurmuliuoja žmonės, gatvėje gausu jaukių kavinukių ir restoranų su vasaros terasomis iš kurių skamba muzika, įvairių suvenyrų parduotuvėlių, kuriose rekomenduojame pasižvalgyti lauktuvių savo artimiesiems. Šalia garsiosios Jomos gatvės išsidėstę jaukūs viešbučiai Jūrmaloje, kuriuose galėsite atostogauti visai šalia miesto ritmo. 

Jūrmalos kultūros centras

Netoli Jomos gatvės esantis kultūros centras apsuptas žaliuojančio sodo, anksčiau dar žinomas kaip viešbutis su koncertų salėmis, kuriame skambėjo garsūs simfoninių orkestrų koncertai. Dabar čia galima pasivaikščioti po kruopščiai prižiūrėtą sodą ir pasiklausyti muzikos. 

Jei jau svarstote kurį objektą aplankysite pirmiausiai ir mintyse dėliojate kelionės maršrutą, pirmiausiai jūsų laukia tiesioginis skrydis: Vilnius –  Ryga