Daugelis iš mūsų keliauja tik su rankiniu bagažu – laikai, kuomet norėdavosi į lagaminą pasiimti kone visus savo namus, baigėsi. Vis dėlto kraunantis net ir rankinį bagažą yra reikalų. Kaip sumaniai susikrauti lagaminą, kad jame tilptų ne tik visi reikalingi daiktai, bet dar liktų vietos lauktuvėms?

Puikiai suplanuotas – sumaniai supakuotas

Keliautojas galite būti gudrus, tačiau tiesa viena – jeigu nesuplanuosite savo lagamino turinio iš anksto, jūs greičiausiai ne tik prisidėsite per daug daiktų, bet dar ir to, ko tikrai neprireiks. Iš anksto apgalvokite savo aprangą visos kelionės metu. Dėkitės tik tuos drabužius, kuriuos galėsite lengvai miksuoti ir iš kurių galėtumėte pasidaryti ne vieną puikų derinį.

Galvokite apie universalius drabužius bei avalynę

Mes nesakome, kad visada būtina dėvėti treningus ar džinsus, tik primename, kad prieš kraunantis lagaminą vertą pagalvoti apie savo kelionės tikslą bei planus. Avalynė čia taip pat atlieka svarbų vaidmenį, ji, beje, užima daugiausiai vietos lagamine. Keliaukite su viena patogia batų pora, o į rankinį bagažą įsidėkite kitą, pagal savo poreikius. Niekada negali žinoti kada net ir patys patogiausi batai pradės trinti, tad dėl viso pikto – būkite pasiruošę!

Naudokite skalbyklos paslaugas

Jeigu keliaujate ilgiau nei kelioms dienoms, verta pagalvoti apie drabužių skalbyklos paslaugas. Bene kiekviename viešbutyje galima išsiskalbti savo drabužius, o tai yra puiki galimybė apsirengti tuos pačius rūbus dar kartą. Keliautojai dažnai prisipažįsta, kad ši paslauga iš tiesų palengvina ne tik lagamino turinį, bet ir atostogas!

Drabužius tiesiog susukite!

Taip, supratote teisingai! Jums tereikia tvarkingai susukti visus savo drabužius į ritinėlius. Taip jūs ne tik sutaupysite vietos lagamine, bet ir išlaikysite rūbus dailius – drabužiai kelionės metu nebus raukšlėti.

Drabužius pakuokite į vakuuminius maišus

Taip, taip, vakuuminiai maišai puikiai tiks ne tik sezoniniams drabužiams po lova slėpti, bet ir puikiai tarnaus kelionėje. Šie maišai nėra vienkartiniai, tad naudoti juos galėsite dar daug kartų.

Pasirūpinkite kosmetika ir skysčiais

Prieš pradedami pakuoti kosmetiką ar skysčius užduokite sau vieną svarbų klausimą: ką galėsiu nusipirkti vietoje? Pavyzdžiui, kremą nuo saulės ar dantų pastą tikrai lengvai atrasite vietinėje parduotuvėje, atvykimo oro uoste arba net pačiame viešbutyje. Kita svarbi taisyklė – nepatingėkite perpilti skysčius į kuo mažesnius buteliukus.

Tiesa, keliaujant su rankiniu bagažu, jūsų daiktai kartu su jumis turės praeiti saugumo patikros punktą. Skysčius iš lagamino reikės ištraukti, todėl iš anksto pasidėkite juos greitai prieinamoje vietoje arba turėkite šalia savęs (pvz.: kuprinėje, rankinuke).

Pasidomėkite viešbučiu, kuriame apsistosite

Itin daug vietos sutaupyti savo lagamine galite nesigabendami su savimi tokių daiktų kaip rankšluostis, plaukų džiovintuvas, chalatas, kambario šlepetės ir kt. Daugelis šių daiktų būna viešbučio kambariuose, tačiau prieš tai visada pasitikslinkite su viešbučio personalu.

Žieminius paltus ir rūbus palikite saugyklose

Daugelyje oro uostų jau galite rasti specialias, daiktų saugojimo spinteles. Ši paslauga aktuali tiems, kurie keliauja žiemą, o ypač – į egzotinius kraštus. Kai už oro uosto durų kaitina 30 laipsnių šiluma, žieminio palto temptis paskui save ar bandyti sutalpinti jį į lagaminą tikrai nesinori. Išbandykite!

Įsigykite patogų lagaminą

Geras lagaminas – brangus lagaminas? Tai iš dalies yra tiesa. Tačiau prisiminkite, kad geras lagaminas tarnaus ilgai. Juk kelionės metu tikrai nenorėtumėte tvarkyti lūžusių bagažo ratukų ar suplyšusio krepšio rankenų. Pagalvokite ir apie tai, kad oro uostuose ir įvairiose transporto priemonėse ūžia šimtai žmonių, tad pasirinkite tokį lagaminą ar krepšį, su kuriuo galėtumėte judėti ir jaustis laisvai. Šiuo metu keliautojai labiausiai vertina lagaminus su 4 tvirtais ratukais.

Keliaujate dviese? Gal užtektų 1 lagamino?

Paprasta, bet geniali taisyklė: jeigu keliaujant dviese galite sutilpti į vieną lagaminą, tai taip ir padarykite! Pažadame – jums ne tik bus lengviau, bet dar ir sutaupysite (turint omenyje keliones su pigių skrydžių bendrovėmis, kur kiekvienas rankinis bagažas yra apmokestintas).

Visi šie patarimai – iš mūsų pačių, Skrendu.lt komandos, gyvenimo. Ar gali būti, kad ką nors pamiršome? Komentuokite ir pasidalinkite savo patarimais.