Jus vilioja draugų ir pažįstamų nuotraukos iš kelionių? Norite keliauti, bet neužtenka valios taupyti? „Skrendu.lt“ paruošė veiksmų planą, kuris padės įveikti kiaulės taupyklės baimę. Dalijamės gyvenimo patikrintais patarimais, padėsiančiais sutaupyti kelionėms!

10 patarimų keliaujantiems!

  1. Ant nosies kaip tik dovanų metas. Prašykite artimųjų jums dovanoti kelionės kuponus (pvz., „Skrendu.lt“) ir / arba pinigus, kuriuos sąmoningai (jokių atsikalbinėjimų!) skirsite kelionėms.
  2. Tiesiog įsigykite lėktuvo bilietą – tada jau neišvengiamai būsite priversti taupyti!
  3. Tausokite gamtą ir važiuokite viešuoju transportu. Viešasis transportas ir pigesnis, ir ekologiškesnis.
  4. Stenkitės visur atsiskaityti grynais pinigais. Kai realiai matysite, kaip dingsta kupiūros, bus sunkiau jas išleisti.
  5. Labai pravartu turėti dvi skirtingas sąskaitas. Taip kas mėnesį galėsite pervesti į kitą sąskaitą pinigų ir būsite užtikrinti, kad jūsų santaupos niekur staiga nedings.
  6. Nereikia valgyti pigiausių picų arčiausiai namų ar ieškoti kebabų netoli darbo. Valgyti pigiausia ir gamintis sveikiausia namie. Už pinigus, kurių neišleisite kavinėse maistui, greitai išsiruošite į kitą šalį. O ten jūsų jau lauks dar neragauti patiekalai.
  7. Atidžiai apsidairykite. Neabejojame, kad jūsų namuose daug daiktų, kurių niekas jau nenaudoja, nors dar ir puoselėjate viltį sutaisyti tą lygintuvą ar avėti batus, prie nieko nederančius. Parduokite kitiems, nuvežkite į supirktuvę… Ir neišleiskite gautų pinigų!
  8. Atsisakykite ir daugiau dalykų, kuriais nesinaudojate. Arba, kitaip tariant, nemeluokite sau. Pavyzdžiui, atsisakykite abonemento į sporto klubą, jei vis tiek jame nesilankote.
  9. Banalu, bet prieš kiekvieną pirkinį gerai apgalvokite, ar tikrai verta. O gal tą patį pirkinį galima rasti pigiau?
  10. Labai dažnai įvairiose šalyse skirtingu laiku būna nemokamas įėjimas į muziejus ir kitas lankytinas vietas. Pasidomėkite tuo iš anksto ir jau sutaupysite!

PIGIŲ KELIONIŲ PASIŪLYMUS RASI ČIA!