Kaip išsirinkti kelionę šeimai, kad ji būtų įdomi ne tik jums tėvams, bet ir jūsų vaikams? Kelionės su šeima neretai gali būti dideliu iššūkiu: vaikams tikrai ne visuomet įdomu tai, kas įdomu suaugusiems. Jiems nėra įdomios triukšmingos naktinės diskotekos ar įspūdingi istoriniai paminklai. Dažnai svarbiausiu klausimu tampa ar viešbutyje yra vandens kalneliai ir vaikų žaidimų aikštelės. Taigi, kur keliauti su vaikais renkantis atostogas užsienyje su viskas įskaičiuota?

Kelionės į Turkiją su vaikais.

 Vaikų rudens atostogų metu, pritaikyti Turkijos kurortai jūsų poilsiui su vaikais.

Visų šeimų su vaikais atostogų populiariausia kryptis – Turkija. Paklausite kodėl? O todėl, kad čia itin populiarus pasirinkimas – poilsis su viskas įskaičiuota maitinimu, kainos tikrai yra pigios, puikus aptarnavimas, o viešbučių gausa patenkins net išrankiausių poilsiautojų lūkesčius. Turkija labai spalvinga ir kupina kontrastų šalis, o vasaros sezonas čia tęsiasi nuo balandžio iki spalio mėnesio. Turkijoje galite rasti visko: saulėtų paplūdimių, pasigrožėti didingais kalnais ir pamatyti apledėjusių, apsnigtų kalnų viršūnių. Galėsite išsimaudyti kalnų upelyje ar ežere, pasivaikščioti miškų takeliais apsodintais eukaliptais ar pušimis. Viešbučiai Turkijoje net ekonominės klasės siūlo pramogas vaikams: žaidimų aikštelės, baseinus, vandens kalnelius, vaikų klubus, animatorių paslaugas, atskirus restoranus ir daug kitų įdomių pramogų vaikams! Turkija gali būti puikus pasirinkimas vaikų rudens atostogų metu!

Tikro komforto ir elitinio poilsio koncepciją atitinkantis kurortas – Belekas, tarp kalnų ir jūros įsikūręs kurortas – Kemeras, žaliuojantis uostas – Marmaris ir populiariausi šeimų su vaikais ir jaunimo kurortai Sidė ir Alanija. 

Lankytinos vietos Turkijoje:

Sapadere kanjonas – viena įspūdingiausių vietų netoli Alanijos. Ekskursijų organizatoriai dažnai siūlo apsilankyti ir tikrame turkiškame kaimelyje, pamatyti kaip gyvena vietiniai gyventojai ar nuvykti į vaisių sodą. Pačiame kanjone vaikai galės mediniu taku, virš kalnų upės, nueiti iki krioklio ir išsimaudyti kalnų vandenyje. 

Sidė, tai ypatingo grožio, gyvybe ir žavesiu pulsuojantis miestas, pietinėje Turkijos pakrantėje. Geltonojo smėlio paplūdimiai, šilti saulės spinduliai ir begalinis žydros jūros kraštovaizdis… Sidė yra nedidelis Turkijos pakrantės miestelis, nuo Antalijos nutolęs apie 75 kilometrus. Šis kurortas nuo kitų Turkijos turistinių miestelių skiriasi tuo, kad yra išsidėstęs  lygioje pakrantėje, aplink nėra labai aukštų viršukalnių. Jei atvykstate poilsiui su vaikais, tuomet bus tinkamesnis vakarų paplūdimys, nes jūra šioje vietoje yra sekli su patogiu priėjimu prie vandens. 

Iš natūralių lankytinų vietų garsėja Žaliasis kanjonas ir Manavgato kriokliai. Žaliasis kanjonas yra gamtos rezervatas, besidriekiantis 15 km. Poilsiautojams, tai puiki vieta pasiplaukiojimams katamaranais ar valtimis, o ant kranto yra patogiai įrengtos vietos iškylai, kur galėsite šiek tiek pailsėti ir pasigrožėti gamta. Taip pat galite nemokamai tyrinėti istorines vietas, kurios yra atviroje vietovėje. Populiari turistų veikla yra pasivažinėjimas dviračiais ar daug įspūdžių suteikiantis džipų safaris į kurį vaikai leisis su malonumu! 

Sidė puiki poilsio su vaikais vieta: smėlėti paplūdimiai, švarus oras, negilus pakrantės vanduo ir daugybė vaikams skirtų pramogų!

Skrydis iš Vilniaus yra tiesioginis ir trunka apie 3 valandas, todėl ši kryptis puikiai tiks nemėgstantiems ilgų skrydžių ar atostogoms su vaikais.

Poilsinės kelionės į Ispaniją su vaikais

Jei kalbėsime apie poilsines keliones su vaikais Europoje visi žvilgsniai krypsta į Ispaniją! 

Kelionės į Ispaniją – įspūdžių kupinos atostogos! Tai viena populiariausių šalių, kurioje vasaros atostogoms keliautojai vyksta su visa šeima ir įvairaus amžiaus vaikais. Kosta Brava, Alikantė, Ibiza, Malaga, Maljorka ir Tenerifė – žymiausi Ispanijos kurortai, viliojantys auksinio smėlio paplūdimiais, kurie taps neatsiejama atostogų dalimi. Tenerifė labai patiks mažiesiems keliautojams: Loro parkas kuriame galėsite pamatyti gausybę išgelbėtų gyvūnų ir daugiausia papūgų rūšių visame pasaulyje, lavos takeliai, miegantis ugnikalnis. Taip pat su mažais vaikais galėsite aplankyti vieną iš penkių geriausių vandens atrakcionų parkų pasaulyje pavadinimu – Siam. Patyrinėkite Drugelių fermą, čia laukia daug retų, įspūdingai didelių ir nepakartojamai gražių drugelių, juos rasti galite The Mariposario del Drago fermoje, Icod de los Vinos. Tenerifėje yra ir interaktyvus Mokslo ir kosmoso muziejus, kuriame galėsite įdomiai praleisti laiką su vaikais, pasiklysti veidrodžių karalystėje ar pakelti automobilį ir atlikti 70 eksperimentų! 

Paplūdimiai Ispanijoje

Tenerifės kurorto zona:  „Costa Adeje Gran Hotel yra šeimai priklausantis viešbutis su viskas įskaičiuota maitinimo sistema, didele teritorija ir parku. Vaikams čia taip pat yra daug pramogų.  Jei norėsite pasilepinti saulės spinduliais, keliaukite į paplūdimį, kur jūsų laukia nuostabūs peizažai! Vieni populiariausių paplūdimių yra Ispanijoje. Kosta Dorada Balearų jūros pakrantė driekiasi 200 kilometrų šalies šiaurės rytuose, tai ilgi paplūdimiai su smulkiu smėliu ir švelniu įėjimu į vandenį, nes šio regiono grynumas ir grožis vadinamas „auksine pakrante“ puikiai tinkantis šeimoms! Kosta Brava kurorto zonoje yra viešbutis Guitart Central Parksu daugybe pramoginių renginių įvairioms amžiaus grupėms.  Kosta Bravos šiaurinė pakrantė puikus pasirinkimas šeimoms su mažais vaikais ar kūdikiais. Tenerifė Ispanijai priklausanti Kanarų salyno sala taip pat puikiai tinka šeimoms su vaikais. Šioje rojaus saloje visų turistų laukia geras klimatas, patogi infrastruktūra ir gausybė pramogų visai šeimai. Geras šeimos kurortas Tenerifėje yra Puerto la Kruzas, jis yra salos šiaurėje, čia yra šiek tiek vėsiau, todėl keliaujant su vaikais nebus per daug karšta. 

Viena iš priežasčių, kodėl šeimos su vaikais lankosi Ispanijoje, yra tai, kad šioje šalyje vyrauja nepaprastai draugiškas požiūris į vaikus. Todėl tiesiog išsirinkite sau tinkamą vietą, lėktuvo bilietus Skrendu.lt svetainėje ir keliaukite su visa šeima į stebuklingą Ispanijos pasaulį!

Visos atostogų kryptys Skrendu.lt >>