Manome, kad kiekviena kelionė verta mažų mažiausiai filmo, o gal net ir knygos, todėl pradedame naują tinklaraščio įrašų rubriką „kelionių istorijos“. Jei norite visiems papasakoti apie savo kelionę, rašykite mums!Balandis – Romos mėnuo, todėl kalbamės su keliautoja Rasa apie jos ryškiausią kelionę į amžinąjį miestą. Rasa – Europos miestų ir senosios architektūros mylėtoja bei rūpestinga dviejų vaikučių mama. Teiraujamės jos apie išvyką!Rasa, kaip Tave pasitiko Roma?Romą aplankėme po trumpos kelionės Lago di Como regione, turbūt, pačiu karščiausiu metų laiku – rugpjūčio pradžioje. Kaitros labai nebijau, tačiau dieną žemiau +35°C nekrentanti temperatūra buvo nemažas iššūkis. Pasirodo rugpjūtis Romoje – avantiūristų arba taupančiųjų laikas. Po tokios kelionės lietuviškos vasaros kelios kaitriosios savaitės pavirsta lengva atgaiva!Kaip gyneisi nuo karščio?Privačiu šešėliu! Lietuvoje esame įpratę po skėčiu slėptis tik nuo lietaus, o Romoje jis tapo nepamainomu pagalbininku kovojant prieš saulę. Atradau puikų sprendimą – mažą sulankstomą kelioninį skėtuką, kurį iki tol mačiau tik Azijos turisčių, besisaugančių nuo įdegio, rankose. Keliskart po savo šešėliu net priėmiau nepažįstamuosius – padėjau pereiti saulės kepinamas aikštes.Minėjai, kad rugpjūtis – taupančiųjų ir avantiūristų laikas. Gali papasakoti daugiau?Taupumas, turbūt, suprantamas – tokiu metu mažiau kas lankosi mieste, turizmo sektoriui tenka siūlyti žemesnes kainas. Karštis turi ir kitą gerąją pusę. Atvykus esant švelnesniam orui, prie daugelio populiariųjų objektų teks laukti nemažose eilėse. Per kaitrą šios eilės neegzistuoja – net į žymiausius Vatikano pastatus patekome nelaukę nė minutės! Sutaupėme išties daug laiko.Kas iš kasdienių malonumų Romoje įsiminė labiausiai?Žinoma, kad maistas! Ir ledai! Ėjome, ragavome, mėgavomės. Italai išties myli maistą ir kavą. Beje, esu didelė kavos su pienu mylėtoja, tačiau italai griežti – po pietų kava tik juoda. Ir kuo vėliau – tuo stipresnė! Prie tradicijų teko prisitaikyti. Romos gyventojai savo įpročių skleidimu turistams garsėja visame pasaulyje. Beje, išmokome svarbią taisyklę: nevalgyti akivaizdžiai turistams skirtuose restoranuose. Ten ir aptarnavimas netikęs, ir maistu gali tekti nusivilti. Tikras itališkas skonis – mažuose, atokiau nuo centrinių gatvių nutolusiuose restoranėliuose.Ar turi dar patarimų mūsų skaitytojams?Architektūros mylėtojams siūlau pasidomėti, kurie jūsų geidžiami aplankyti objektai veiks vizito metu. Mes nepasidomėjome ir atsitrenkėme į uždarytas Siksto koplyčios duris – remontas. Sutaupysite laiko ir bus mažiau nusivylimų.Rasa, labai ačiū už pokalbį! Linkime dar daugiau puikių skrydžių!