Gabrielė Gzimailaitė – viena stilingiausių Lietuvos merginų, virtualų turinį pradėjusi kurti dar tada, kai Instagram ir Facebook socialiniai tinklai nebuvo tokia svarbi visuomenės laisvalaikio dalis. Iš Panevėžio kilusi, tačiau nuo vaikystės Londone gyvenanti mergina, asmeninio mados tinklaraščio gabrielegz.com autorė, kiekvieną dieną dirba su žymiausiais mados pasaulio vardais, todėl keliavimas – neatsiejama jos darbo dalis. Apie tai, kaip atrodo tinklaraštininkės darbo kelionės, kaip keliaudama susikrauna lagaminą bei kaip pasidaro išskirtines nuotraukas prie lankytinų turistinių objektų, Gabrielė papasakojo „Skrendu.lt“ podkaste „Kelionės ir žmonės“.

–   Gabriele, kaip atrodo Tavo pasiruošimas nuo lagamino krovimo iki oro uosto? Apie ką galvoji, kai ruošiesi kelionei?

–   Iš tiesų, aš kraunuosi lagaminą likus maždaug valandai iki išėjimo iš namų, nes esu tokia, kuri viską daro paskutinę minutę. Bet, žinoma, jau būnu iš anksto numačiusi, ką imsiu į kelionę. Dažniausiai imu tuos drabužius, kuriuos neseniai nusipirkau arba paskutiniu metu daugiausiai nešiojau. Taip pat visada telefone turiu pasidariusi sąrašą dalykų, kuriuos turiu susidėti. Drabužius į lagaminą deduosi deriniais ir dar mėgstu nusifotografuoti prieš veidrodį tai, ką dėsiuosi. Taip išvengiu situacijos, kai prisidedi pilną lagaminą, o atvykus neturi ką rengtis ir niekas nedera tarpusavyje.

–   Ar keliaudama kažkur ir rinkdamasi, ką rengsiesi, domiesi, kas yra aktualu būtent toje šalyje?

–   Kartais mėgstu! Pavyzdžiui, Italija man visada primena citrinas, tai norisi kokių nors suknelių su jų raštais arba žinau, kad, sakykime, eisiu valgyti makaronus ir norėsiu nusifotografuoti, tai iš anksto internete susirandu panašių pavyzdžių. Taip pat, vykdama į Maroką neturėjau ilgų suknelių, bet norėjau gerbti jų tradicijas, todėl, žinoma, specialiai ieškojau ilgesnių sijonų ar suknelių.

–   O kaip atrodo tavo darbo kelionės?

–   Kartais būna, kad koks nors prekinis ženklas tau pasiūlo kažkur važiuoti, už tai nemoka, bet apmoka tiesiogines išlaidas. Aš, pavyzdžiui, prieš kelis metus skridau į Ibizą su Nokia, ten mums davė naujausius telefonus, o mes turėjome visą laiką su jais fotografuoti bei viešinti nuotraukas. Taip pat būna pasakyta, kiek nuotraukų reikia įkelti per dieną, o po kelionės iš visos medžiagos jie sukūrė reklamą. Taip pat esu buvusi Kroatijoje su Foreo kosmetikos linija, su Pringles bulvių traškučiais važiavau į Ibizą.

–   O kaip kokybiškai nusifotografuoti prie lankytinų turistinių objektų?

–   Keliesi penktą valandą ryto, kartu vediesi savo vaikiną, kuris tą dieną ant tavęs pyksta, kad per atostogas reikia taip anksti keltis. Bet, pavyzdžiui, Romoje, nuėjus prie fontano dvyliktą valandą nusifotografuoti nepavyks, nes ten tiesiog bus per daug žmonių. Daugeliui tai gali pasirodyti kvaila, bet jeigu nori gražių nuotraukų ir tai yra tavo darbas, tai turi pasistengti.

Apie tai, kaip atrodo mados tinklaraštininkės Gabrielės Gzimailaitės  kasdienybė, kokias pasaulio šalis rekomenduoja pamatyti bei kodėl pastaruoju metu atsisako vykti į Londono mados savaitę klausykite „Skrendu.lt“ podkaste „Kelionės ir žmonės“.

Nuoroda į Skrendu.lt podkastą ČIA!