KELIONĖ + MAISTAS = dangiška svajonių kombinacija. Taip apibūdintume jausmus, kurie apima vos pagalvojus apie gastronominius pasaulio stebuklus. Aromatai, spalvos, forma, kompozicija… vietiniai turgeliai, valgymas rankomis, skonis, poskonis! Visiška greitakalbe ištarus burtažodžius palengva tįsta seilės. O išvydus gėrybes – hipnozės seansas garantuotas. Metas prabilti, atskleisti ir parodyti keletą nuostabiausių pasaulio gastronominių kelionių dienoraščių bei jų autorių. Nuo Europos iki Azijos, nuo Šiaurės Amerikos iki Jūsų ekranų… Galbūt įkvėpsime, galbūt padėsime suplanuoti kryptingą gastronomijos kelionę? Tikimės!Linkime skanaus ir kvapnaus skaitymo!

Paryžius, virtuvė, šunys ir džiazas

Būtent taip atrodo MANGER dienoraščio autorės kasdienybė. Gyvenanti su 7 vaikais, 14 šunų, jauna šeima mėgaujasi gamindami pasaulio virtuvių šedevrus. Savo virtuvės paslaptimis moteris dalijasi nuoširdžiais gyvenimiškais tekstais, viską subtiliai pagardina vyro darytos stulbinančios nuotraukos. Tai puikus tinklaraštis, apie kurį sužinojome visiškai atsitiktinai – iš mūsų skaitytojos. Tiek daug gėrio, grožio, kelionių įspūdžių ir gerų emocijų – akims, ausims ir skrandžiui. Skaniausių patiekalų receptai preciziškai surašyti ir laukia išrinktojo! Siūlome nieko nelaukti ir išbandyti gomurio džiaugsmą patiems.

antrafoto pirma fotoNuotraukos iš MANGER tinklaraščio

PASTA BASTA receptėlis (nuotrauka viršuje, kairėje):Spagečiai; 1 smulkiai pjaustytas svogūnas; 1 česnako galvutė; 1 tarkuota morkytė; 1 l pomidorų pastos; Keletas baziliko lapų; 5 šaukštai sauso balto vyno; 3 šaukštai alyvuogių aliejaus; Druska, pipirai; Parmezanas.

Apie Azijos virtuvę, stereotipus ir įkvėpimą

Troškiniai, sriubos, koldūnai, makaronai, salotos, užkandžiai. Viskas taip pat, tik visai kitaip. Nesuprantate, ką turime omenyje? Praverstų paskaityti puikųjį, humoro kupiną tinklaraštį EatingAsia. Čia sužinojome, jog Indiją turistai vadina Snacklandia (liet. užkandžių žemė). Tai tikras, išskirtinis maisto žemėlapis po Aziją. Patiekalų panašumai, skirtumai, stereotipai, ideologijos, receptai, keistos klajoklių istorijos, patarimai ir užburiančios iliustracijos. Atrodo, jog kelionės per įdomiausio maisto kultūrą tęsiasi. Skaitykite, regėkite, pritaikykite tai praktikoje!

nuotraukaAkimirkos iš EatingAsia tinklaraščio

Gatvės maisto istorijos

Fotografai Kim ir Phil fiksuoja bei pasakoja įstabiausias gatvės maisto kultūros istorijas turiningame Behind The Food Carts tinklaraštyje. Nuo košerinio žydiško patiekalo iš bobutės rankų, iki mobilaus maisto namelio ir amerikietiškų Reuben sumuštinių. Apie keliaujantį maistą, nuoširdžius žmones, neįtikėtinai gardų kvapą ir keisčiausius derinius. Fotografija įtrauks ir nebenorės paleisti. Viliames, jog jau nekantraujate pasirausti po nuotykių kupiną Kim ir Phil istorijų skrynią.

truck masiniukasKadrai iš Behind The Food Carts lobynų

Spalvų apsėsti maisto garbintojai

Jie sako, jog visai nemoka prisitatyti. Jiems ir nereikia – nuotraukos kalba pačios už save. Tai kelionių ir maisto fanatikė Gabrielle ir jos fotografas vaikinas Nicolas. Sugėrę pasaulio virtuvių dvasią, jie gamina, jaučia, fotografuoja, dalijasi potyriais nuostabioje platformoje The Funnelogy Channel. Vienas – gurmaniškų patiekalų šefas, kitas – ištikimas ragautojas. Sakytume, puikus duetas. Jų istorijos – tai beribė kelionė per spalvų pojučių gamą. Žadina apetitą, kelia nuotaiką, bėgame į parduotuvę ieškoti produktų ARBA keliame sparnus gurmaniškon kelionėn!

maistasmaistasMaisto portretai užfiksuoti The Funnelogy Channel

Austrių iššūkis: kas yra KUSSHI, o kas KUMAMOTO

In A Half Shell būtų galima pavadinti austrių biblioteka ar net biblija. Čia sužinosite viską, ko iki tol net nenumanėte. Austrių entuziastė Julie sudėjo visas pastangas, apkeliavo visą pasaulį, išragavo visas sultingiausias ir mėsingiausias austres. Ji pasakoja kur jas valgyti, kaip jas valgyti, kodėl valgyti ir su kuo valgyti. Kumamoto, Kusshi, Olympia, Kelly Galway Native, Moyasta ir daugelis kitų – austrių pavadinimai. Nejuokaujame, austrės – tikros klajoklės. Vienos randamos Airijoje, antros – Kalifornijoje, trečios – pačioje Naujojoje Zelandijoje. Išsiaiškinam kur, kaip, kada – keliaujam ir skanaujam!

austres austrytesNuotraukos iš In A Half Shell tinklaraščio

Pasidalinkite savo mėgstamiausiais gastronomijos kelionių tinklaraščiais su skrendu.lt komanda bei visais skaitytojais! Skaniausi linkėjimai!