„WizzAir“ skelbia puikią naujieną! Nuo rugpjūčio 3 dienos, mažų sąnaudų oro linijų bendrovė „WizzAir“ siūlo naują kryptį Vilnius-Nica-Vilnius. Saulėtoji Prancūzijos Rivjera, kitaip – Žydrasis krantas, jau laukia Lietuvos atostogautojų Nicos pakrantėje. Skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – trečiadienį ir sekmadienį, o bilietų kaina – nuo 25 EUR. Puiki proga aplankyti ne tik Paryžių, bet ir nepakartojamus Prancūzijos pietus, dabinamus Viduržemio jūros pakrante… Nuvykite į kino festivalio garsinamus Kanus (33km.), charizmatiškąjį San Tropezą (111 km.) ir prabangųjį Monaką (20 km.)!Tam, kad kelionę planuoti būtų lengviau, susipažinkite su TOP 10 Nicos vietų:

1. Cathedral Sainte – Reparate

Catholic-Priest-Statue-Of-Nice-pigus-skrydziai-nica-wizzair-skrendu.lt-Baroko stiliaus XVII a. pastatyta katedra užburs išdidumu ir galybe!

2. The Palais Lascaris

XVII a. aristokratų statinys, kuriame šiuo metu įsikūręs muzikos instrumentų muziejus. Jame yra daugiau nei 500 instrumentų, kurie sudaro vieną iš svarbiausių Prancūzijos kolekcijų.

3. Theatre National de Nice

National-Theatre-in-Nice-Fran-pigus-skrydziai-nica-wizzairBūtinai užeikite į nacionalinį Nicos teatrą, kuriame vyksta begalės spektaklių šeimai, klasikinių pasirodymų, komedijų ir dar daug kitų!

4. Promenade des Anglais

old-town-of-Nice-France-pigus-skrydziai-nica-wizzairPopuliarausias pajūrio ruožas Nicoje, nuodėmė juo neprasieiti! Eidami alėja apsidairykite ir nepraleiskite nuostabaus Negresco viešbučio vaizdo, Sabine Geraudies statulos ir daug kitų įžymybių.

5. Cimiez – Ruins of the Cemenelum (romėnų statinių griuvėsiai)

Cimiez-Nice-France-pigus-skrydziai-nica-wizzairSenovės romėnų arenos, amfiteatro ir terminių vonių griuvėsiai privers patikėti amžinybe.

6. Mont Boron (Borono kalvos viršūnė)

Mont-Boron-As-Seen-From-Collin-pigus-skrydziai-nica-wizzairAukščiausia viršūnė Nicoje (191 m.). Čia atsiveria kerintis Nicos ir kaimyninių vietovių peizažas.

7. Matisse muziejus

Musée_Matisse_Nice_FrontEsantis ant Cimiez kalno, įkurtas 1963 m., Matisse muziejus gali didžiuotis paveikslų gausa ir nuolat vykstančiomis laikinomis ekspozicijomis.

8. Jardin Botanique de La Ville de Nice (Botanikos sodas)

Viduržemio jūros regiono augalų gausa besididžiuojantis Nicos Botanikos sodas kviečia apsidairyti!

9. Cours Saleya (gėlių turgus)

City-Of-Nice-Old-Building-pigus-skrydziai-nica-wizzairViena ypatingiausių turgaviečių, kurios kvapų ir spalvų įvairovė nepaliks abejingų.

10. Place Garibaldi (Garibaldžio aikštė)

Garibaldi-Statue-In-Trapani-pigus-skrydziai-nica-wizzairViena seniausių ir didžiausių aikščių Nicoje, pavadinta žymaus politinio veikėjo Džiuzepės Garibaldžio vardu.