Tikriausiai girdėjote, jog Norvegijos sostinė yra viena brangiausių pasaulyje? Neišsigąskite – savo kelionės geresniems laikams atidėti jokiu būdu negalima!

Oslas ypatingas tuo, kad jame visai nebūtina leisti pinigus, kad netektum žado, jaustumeisi praturtėjęs, laimingas ir įkvėptas! Šis miestas gali pasiūlyti tai, ko turbūt patys norvegai negalėdami įkainoti, leidžia aplankyti nemokamai.

Linkėdami įdomios ir pigios viešnagės Osle, šiame straipsnyje pateikiame geriausias NEMOKAMAS lankytinas vietas čia – Norvegijos sostinėje! Be to, turėkite omenyje, kad rugpjūčio 2 d. čia koncertuos atlikėjas Justin Timberlake, o pigių skrydžių į šį koncertą vis dar yra!

Oslas – tūkstančio skulptūrų miestas

Skulptūra, regis, čia naudojama kaip bendravimo forma ir būdas, kuriuo paryškinama emocija. Skulptūrų Osle gali sutikti pačiose netikėčiausiose vietose: ant aukščiausios kalvos krašto, eilinės gatvės šone arba vidury, ant vandens, prieplaukoje ir t.t.

Naro skulptūra uoste Oslas

Verta pažymėti, jog vienos skulptūros skirtos svarbiems istoriniams asmenims pagerbti, tačiau didesnė bronzinių ir netgi spalvotų kūrinių dalis vaizduoja užfiksuotą paprastų žmonių pasaulį (pvz., Su ausinėmis sėdinti mergaitė; Laikraščio skaitytojas ir kt.). Tokios skulptūros meta iššūkį vaizduotei savo modernia išraiška, priverčia sustoti, abstulbti, gėrėtis, juoktis, susikaupti ar pasukti galvą visomis prasmėmis.

Lankantis Osle, verta apsilankyti legendiniame Vigeland skulptūrų parke. Gustavas Vigelandas išgarsėjo kaip ypatingos vaizduotės ir produktyvumo menininkas, Norvegijos mene jis užima ypatingo skulptorius poziciją. Beje, Vigelando skulptūrų parke galima išvysti apie 200 šio kūrėjo darbų.

Vigeland skulptūrų parkas Oslas

Ekebergparken skulptūrų ir nacionalinio paveldo parke įspūdingos Oslo panoramos, gamtos apsuptis, vietinių bei garsių užsienio kūrėjų menas įsirėš į atmintį ilgam. Primename, kad Salvadoro Dali, Augusto Rodino, Marinos Abramovič darbus čia išvysite nemokamai!

Oslas – šiuolaikinės architektūros sostinė

Nors Oslas yra paskelbtas žaliąja 2019-ųjų Europos sostine, tai nėra jos vienintelis titulas. Oslas dar vadinamas šiuolaikinės architektūros miestu. Verta pasinaudoti skandinavišku Oslo fotogeniškumu ir apglėbti naujus reginius!

Norvegijos operos ir baleto rūmai – vienas moderniausių pastatų Skandinavijoje. Ši baltai aštri stiklo bei marmuro sintezė primena iš Oslofjord vandenų kyšantį ledyną. Ne vieną prestižinį apdovanojimą pelnęs pastatas prieinamas visiems ištisus metus. Nuo operos rūmų atsiveria romantiški Oslo ir fjordo vaizdai.

Norvegijos operos ir baleto rūmai

Dar vienas naujojo Oslo simbolis – Barcode dangoraižių ansamblis. Ši pastatų linija taip pavadinta neatsitiktinai – įvairios paskirties skirtingo aukščio, pločio ir tarp dangoraižių paliktų tarpų vaizdas iš tiesų primena brūkšninį kodą.

Barcode dangoraižiai Oslas

Jei esate architektūros meno fanas, jums būtina apžiūrėti ir įspūdingąjį tarptautinį Statoil biurų pastatą. Akį traukia neįprasta šio komplekso ir jį sudarančių konstrukcijų forma, jų išdėstymas. Nors pastatą apžiūrėti galima tik iš išorės, to visiškai pakanka, kad nustebtumėte.

Oslas ir nemokamas stovyklavimas su palapine

Jei keliausite į Oslą vasarą, turėkite omeny, jog lankantis žaliojoje Europos sostinėje reikia ieškoti ne pigių viešbučių, o vietos kompaktiškai palapinei savo lagamine! Apgyvendinimas neretai užima nemažą kelionės išlaidų dalį, tad kam leisti pinigus, jei galite pasinaudoti išskirtine proga pabūti turtingoje Norvegijos gamtoje?

Nemokamai galite apsistoti Oslo fjordo saloje Langøyene su paplūdimiu ir tinklinio aikštele. Laikinus namus galite susikurti ir Nordmarka laukinės gamtos teritorijoje, prie Bogstadvannet ežero. Jeigu esate nuotykių ištroškęs keliautojas, Oslas Jus nustebins milijonu kitų vaizdingų žaliųjų erdvių, kurias, atrasti bus tikrai lengva.

Oslas šiaurės pašvaistė

Planuok kelionę į Oslą anksčiau, nusipirk skrydžio bilietus kur kas pigiau! Juk Justin Timberlake koncertas ir vasariškasis Oslas laukia!