Fuerteventūra – viena iš turistų ypatingai pamiltų Kanarų salų, kur driekiasi nesibaigiantys balto smėlio paplūdimiai, vilioja pašėlęs Atlanto vandenynas banglentininkus, buriuotojus bei jėgos aitvarų aistruolius, o laisvės ir ramybės pojūtį suteikia pasakiško grožio peizažai.

 

Corralejo

Populiariausias salos kurortas vandens sporto mėgėjams, esantis šiaurinėje Fuerteventūros dalyje. Praeityje šis kurortas tebuvo mažas žvejų kaimelis, kuris išaugo į gyvą ir spalvingą miestą. Šiek tiek į pietus nuo Corralejo driekiasi įspūdingos kopos bei kilometrus besitęsiantys platūs smėlėti paplūdimiai, sudarantys gamtos rezervatą. Būtent šie paplūdimiai Corralejo miestą daro vienu populiariausių kurortų saloje.

Cotillo kaimelis 

Tai ramus ir žavus kaimelis, puiki vieta banglentininkams ir burlentininkams, kurie tikisi surasti palankius vėjus ir dideles bangas. Šalia miestelio centro, į pietus nuo uosto, yra Fortaleza del Toston – apvalios formos fortas, pastatytas XVIII amžiuje, kurio paskirtis buvo apsisaugoti nuo piratų invazijos. Gražiausia kaimelio dalis – senasis uostas, kuriame įsikūrę puikūs barai ir restoranai.

Lobos sala

Tai nedidelė sala ties Fuerteventūros krantais netoli Corralejo miesto. Sala yra nacionalinis parkas su natūraliu kraštovaizdžiu ir ugnikalniu, į kurį galima įlipti ir nuo jo matoma netoliese esanti Lanzarotės sala. Lobos saloje taip pat yra švyturys ir nedidelis kaimelis su keliais namais, šalia kurių yra labai gražus nedidelis paplūdimys. Plaukiant į šią salą dauguma keltų turi stiklinį dugną, tad galima pasigrožėti ir povandeniniu pasauliu.

Oazės parkas

Jame įsikūręs zoologijos ir botanikos sodas, tad šis parkas yra tikras rojus gyvūnų ir gamtos mylėtojams. Teritorijoje gyvena daugiau nei 3000 gyvūnų bei auga daugiau nei 250 skirtingų rūšių augalų. Oazės parke galima išvysti ne tik kupranugarius, bet ir  žirafas, šimpanzes, zebrus, begemotus, krokodilus, dramblius bei kitus gyvūnus, atvežtus iš įvairių žemynų. Čia taip pat tam tikromis valandomis rengiami papūgų, jūros liūtų pasirodymai bei daugybė kitų gyvūnijos pramoginių šou.

Jandia parkas

Šis parkas plyti pietinėje Fuerteventūros dalyje. Tai didžiausias išskirtinio gamtos grožio, visiškai apsaugotas nacionalinis parkas – didžiausias iš visų trijų natūralių parkų, esančių saloje. Šiame parke yra aukščiausia salos viršūnė – La Zarza, kurios aukštis siekia 807 metrus. Taip pat nepraleiskite progos aplankyti vieną įdomiausių objektų – Jandia pusiasalyje stovintį nuostabaus grožio švyturį!

Puerto del Rosario miestas 

Tai Fuerteventūros sostinė, įsikūrusi vos už 6 km nuo oro uosto. Seniausia ir bene labiausiai turistus traukianti miesto dalis – uosto teritorija, kurią privalo aplankyti kiekvienas turistas. Čia vingiuoja senosios miesto gatvelės, kuriose įsikūrę vietos architektūros stiliaus namai. Sostinėje rasite keletą įsikūrusių muziejų, vertų dėmesio bažnyčių, barų ir restoranų, kuriuose galėsite paragauti tradicinių salos valgių ir fantastiškos šviežios žuvies.

Druskos muziejus

Šiame muziejuje galima pamatyti kaip iš vandenyno išgaunama druska. Galima rinktis iš dviejų ekskursijų. Pirmoji – muziejaus viduje, kur apsilankius, sužinosite daugiau apie druskos svarbą. Antroji muziejaus dalis – atvira lauko erdvė, po kurią vaikščiodami sužinosite apie druskos istoriją, tradicijas, gavybą ir kitus įdomius dalykus. Įdomus faktas, kad druska buvo Kanarų salų gyventojų pragyvenimo šaltinis.

 

Tindaya vulkanas

Tai ekstremaliausia ekskursija, kuri gali pasitaikyti turisto gyvenime. Tam, kad būtų galima užlipti į šį vulkaninį darinį turi būti gaunamas leidimas. Pakilus į viršūnę matomi uoloje išraižyti įpjovimai, kuriuos paliko Majoreros, kurie čia gyveno prieš salą atrandant pasirodant europiečiams. Raižiniai primena žmogaus pėdą, o remiantis legenda, prisilietus prie jos yra atbaidomos piktosios dvasios ir atnešama ramybė. Giedromis dienomis gali būti matomas sniegas užklojęs Tenerifės viršūnę esančią daugiau nei už 170 km ir Gran Kanarijos bei Lanzarotės vaizdai.

Šiame tinklaraščio įraše supažindinome jus su įspūdingais lankomais objektais Fuerteventūroje. Beliko tik išsirinkti kelionės datą, įsigyti tiesioginį skrydį Vilnius – Fuerteventūra ir pradėti grožėtis akinančio grožio salos subtilybėmis!

Visi skrydžiai Vilnius – Fuerteventūra >>