Lietuvos kaimyninė valstybė Lenkija viena dažniausiai lietuvių lankoma šalis. Nors dauguma lietuvių Lenkiją pažįsta kaip vietą, kurioje galima nebrangiai apsipirkti arba kaip tarpinę stotelę keliaujantiems į Vakarų Europos šalis. Varšuva yra nuostabus miestas kelių dienų išvykai. Lenkijos sostinė dar geriau žinoma kaip miestas-feniksas, po Antrojo Pasaulinio karo pakilęs iš pelenų. Didžiausią įspūdį vien atvykstant į Varšuvą sudaro istorinis faktas, kad po Antrojo Pasaulinio karo miestas buvo visiškai sugriautas!

Važiuojate autobusu, automobiliu pro Varšuvą ir matote didžiausius dangoraižius, stadionus ir kitas traukos objektus ir įsivaizduojate, kad po Antrojo Pasaulinio karo čia nebuvo nieko tik griuvėsių laukas. Taigi, pasižvalgykime po šį nuostabų ir istorijų kupiną miestą. 

Neprašyta „dovana“ nuo Stalino „Stalino pirštas“

Varšuvos kultūros ir mokslo rūmai buvo peikiami dėl gremėzdiškos išvaizdos nuo tada, kai Sovietų Sąjungos diktatorius Josifas Stalinas nurodė juos pastatyti kaip savo asmeninę dovaną Lenkijos sostinei. Vietiniai jį vadina tarsi „drambliu nėriniuotomis kelnėmis“, bet iš šio pastato atsiveria gražiausia Varšuvos panorama.

Svarbu žinoti, kad šis pastatas atsidaro 10:00 ir dirba iki 20:00 val.

Įėjimo mokestis svyruoja nuo 12/20 zł.

Vieta: Varšuvos senamiestis

Varšuvos senamiestis 

Tai gyvybe alsuojanti miesto dalis, siūlanti daugybę pramogų nuo iliuzijų ir miniatiūrų muziejų, gatvės maisto, stiprų Lenkijos tikėjimą išreiškiančių bažnyčių, Lenkijos istoriją primenančių statulų iki garbingiausių asmenybių kaip Šopenas ir Kopernikas bei gatvės artistų, parkų, alėjų. 

Lazienki parkas

Lazienki parkas yra viena iš privalomų pamatyti vietų. Parke galima pasigrožėti gausybe augančių augalų, kiekvieną pavasarį parke pražysta iki 100 tūkst. gėlių. Čia galima sutikti laisvai besiganančių stirnų, parko simbolių – povų, skirtingų paukščių – ančių, gulbių, žuvėdrų bei daugybę tarp medžių šėlstančių voveraičių, kurios būtinai patikrins ar parko lankytojų ištiestuose delnuose nelaukia koks skanėstas. Parko lankytojai gali grožėtis 4 tipų sodais:

  • Karališkasis XVIII a. sodas
  • Romantiškasis XIX a. sodas
  • Modernistinis XX a. sodas
  • Kiniškas sodas

Koperniko muziejus

Lankytojus vilioja tai, kad šiame muziejuje eksponatus galima liesti. Susidomėjimas mokslo atradimais po apsilankymo – garantuotas!

Varšuva – ranka pasiekiamas didmiestis kaimyninėje Lenkijoje. Tai puikus miestas ilgojo savaitgalio atostogoms! 

Visi skrydžiai Vilnius – Varšuva >>