Nors Velykas įprasta leisti šeimos rate, primename, jog tai puiki proga ilgąjį savaitgalį (balandžio 19–22 d.) išnaudoti kelionėms. Skrendu.lt pateikia pigiausius paskutinės minutės skrydžių pasiūlymus. Pigių lėktuvų bilietų į Paryžių, Barseloną, Kijevą ir Atėnus dar yra!

Paryžius

Ką per Velykas veikti Paryžiuje?

  • Mėgautis šventiniais prancūziškais pietumis plaukiant kruiziniu laivu Senos upe. Iš upės pusės atsivers kita žymiųjų tiltų, Notre-Dame katedros, Grand Palais rūmų perspektyva.
  • Pasiklysti Luvre. Tai didžiausią meno darbų kolekciją sukaupęs muziejus, apimantis 7 tūkst. metų laikotarpį. Milo Veneros skulptūra, Mona Liza, Napoleono karūnavimas. Įspūdį kelia ne tik didingi kūriniai, bet ir muziejaus interjeras.
  • Pasiklausyti šv. mišių Paryžiaus Dievo Motinos katedroje. Tik jei norite užsiimti vietą, ateikite anksti. Velykų mišios vyks ir Sacre Coeur bazilikoje, Sainte-Etienne-du-Mont ir kitose.
  • Medžioti velykinius kiaušinius. Didžiausia „medžioklė“ Prancūzijoje vyksta Vaux-le-Vicomte pilies soduose, ten bus paslėpta net 85 tūkst. spalvotų ir šokoladinių kiaušinių. Šventinė pramoga vyks taip pat priešais Eifelio bokštą, André Citroën parke.

Lėktuvų bilietai į Paryžių

Barselona

Ką per Velykas veikti Barselonoje?

  • Išvysti šventinę procesiją. Ypač spalvingi kostiuminiai paradai dovanojantys įdomią kultūrinę patirtį Barselonos senamiestyje vyks Palmių sekmadienį, š.m. balandžio 14 d., Didįjį penktadienį (04 19 d.) ir Velykų sekmadienį (04 21 d.).
  • Dalyvauti šv. Mišiose Sagrada Familia šventovėje. Tai viena originaliausių bažnyčių pasaulyje, projektuota žymiausiojo katalonų modernizmo atstovo Antoni Gaudí, statybos tęsiasi iki šiol.
  • Grožėtis ir paragauti Mona de Pascua. Tai velykinis pyragas, kurį krikštatėviai tradiciškai dovanoja savo krikštavaikiams. Šokoladinėmis figūrėlėmis, animacinių filmukų herojais, spalvotomis plunksnomis puoštus kepinius šventiniu laikotarpiu ypač populiaru eksponuoti miesto kepyklų vitrinose.
  • Pasivaikščioti Guelio parke. Tai vienas įspūdingiausių miesto parkų pasaulyje. Statiniai čia primins meduolinius namukus iš pasakų, o mozaikos, dekoracijos, kolonų miško šventykla, spalvingos būtybių figūros praturtins jūsų vaizduotę.

Lėktuvų bilietai į Barseloną

Kijevas

Ką per Velykas veikti Kijeve?

  • Apsilankyti Mykola Syadristy mikrominiatūrų muziejuje. Adatos skylutėje telpantis kupranugarių karavanas ar ant druskos kristalo įsitaisęs žmogus – tai tik keli geriausio pasaulyje mikro meno artisto darbai, kuriais verta pasigrožėti savo akimis.
  • Apžiūrėti Šv. Sofijos soborą. Iš arti pamatykite UNESCO saugomą architektūrinį monumentą su trylika paauksuotų kupolų.
  • Aplankyti nacionalinį Ukrainos operos ir baleto teatrą. Surenkite sau šventę apsilankę operoje ar balete. Bilietų kainos į renginį prasideda vos nuo 1,6 Eur.
  • Pamatyti Kijevo Pečorų laurą. Įspūdingas XI a. olų vienuolyno kompleksas dėl savo didingumo dar vadinamas stačiatikių Vatikanu.

Lėktuvų bilietai į Kijevą

Atėnai

Ką per Velykas veikti Atėnuose?

  • Aplankyti žymiąsias archeologines vietas. Vieną seniausių pasaulio miestų galima pasivaikščioti aplink Atėnų akropolį, apžiūrėti Partenoną, Dzeuso, Hefaisto šventyklas, Senosios agoros griuvėsius.
  • Pasivaikščioti Plaka rajone. Tai istorinis Atėnų centras ir seniausias rajonas, kuris nepertraukiamai buvo apgyvendintas nuo antikos laikų. Čia pinasi siaurų gatvių labirintai, stovi senoviniai monumentai: Romėnų agoros griuvėsiai, 132 m. pastatyta Adriano biblioteka.
  • Įkopti į Lycabettus kalną. Tai aukščiausia Atėnų kalva, į kurią kylama keltuvu arba kopiama pėsčiomis. Nuo viršaus atsiveria miesto panorama, viršuje stovi Agios Georgios bažnyčia.
  • Atsikvėpti Nacionaliniuose soduose. Pirmosios Graikijos karalienės Amalijos paliepimu, šie, pačioje Atėnų širdyje esantys sodai, buvo sukurti dar 1840 m. Čia auga palmės, telkšo tvenkiniai, galima sutikti laukinių ožkų, povų.

Lėktuvų bilietai į Atėnus

* Kijeve ir Atėnuose stačiatikiai Velykas švęs savaite vėliau nei mes, todėl kelionės į šiuos miestus – puiki galimybė pabėgti nuo šventinio šurmulio.