Valandų valandas stovėti eilėje, norint pamatyti Mona Lizą ar aplankyti Švento Marko baziliką Venecijoje, galiausiai patekus į vidų nieko nematyti, tik tokių pat atkaklių turistų pakaušius, gali pradanginti bet kokį norą susipažinti su vietinėmis įdomybėmis iš arčiau. Tačiau visų nuobodžių akimirkų laukiant eilėje galima nesunkiai išvengti, jei savo kelionę pradėsite planuoti anksčiau, nei įsėsite į lėktuvą.

Pasirinkite tinkamą laiką

Daugumoje miestų lankytinos vietos tam tikrą savaitės dieną (dažnai tai būna sekmadienis, pirmadienis arba antradienis) būna uždarytos, tad bet koks žymus objektas, veikiantis tada, kai visa kita uždaryta, neabejotinai bus perpildytas turistų. Vargu ar pasimėgausite eksponatais.Jei norite aplankyti populiariausius objektus ir išvengti daugybės žmonių, atvykite vos prasidėjus darbo dienai – tokiu būdu tikrai galėsite ramiai apžiūrėti eksponatus ir neteks stovėti eilėse, kurios už valandos ar dviejų nusidrieks prie įėjimų.Daugelis įžymių vietų, vieną ar dvi dienas per savaitę yra atviros iki vėlyvo vakaro, tad būtinai pasidomėkite ar ir Jūsų suplanuotoje kelionėje tokių yra. Tai dar vienas puikus metas apžiūrėti kuo didžiuojasi miestas, kol kiti turistai ieško vietos vakarienei ar ilsisi viešbučių kambariuose.

Venkite pagrindinių įėjimų

Galite rasti būdų aplenkti net ir labiausiai lankomų objektų eiles. Tai labai paprasta – tiesiog venkite pagrindinių įėjimų ir ieškokite nuošalesnių. Juose eilės būna gerokai trumpesnės. Kai kurių objektų bilietus galite iš anksto įsigyti turizmo informacijos centruose ar iš ekskursijų organizatorių. Žinoma, be eilių. Ieškokite alternatyvų ir nebijokite eksperimentuoti.

Rezervuokite bilietus iš anksto

Kol šimtai turistų nuobodžiauja ilgose eilėse, Jūs, turėdami išankstinį bilietą, galite drąsiai juos visus aplenkti. Dauguma populiarių lankytinų vietų parduoda tokius bilietus, su kuriais tam tikru laiku galite patekti be eilės. Kartais pakanka bilietą įsigyti tos pačios dienos ryte, tačiau kai kuriais atvejais, norint išvengti laukimo, teks juo pasirūpinti net keletu savaičių anksčiau. Paprasta ir tikrai verta – juk sutaupysite galybę laiko!

Įsigykite turisto kortelę

Įsigiję keliautojo kortelę galite sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų. Dažnai, naudodamiesi šiomis kortelėmis, miesto lankytojai gali nemokamai patekti į daugumą lankytinų miesto objektų, o taip pat aplenkti laukiančiųjų eiles ar net nemokamai naudotis viešuoju transportu. Tad jei kelionės metu įsigijote vieną jų, negaiškite laiko ir, pamiršę lietuvišką drovumą, drąsiai keliaukite į eilės priekį. Jei šioje vietoje privilegijos negalioja, Jus tikrai informuos.Žinote daugiau gudrybių, kaip aplenkti turistų eiles? Pasidalinkite komentare!