Net neabejojame, kad kelionėse norite ne tik jaustis patogiai, bet taip pat ir gražiai. Kyla klausimas, kaip įmanoma atrodyti puikiai po 12 valandų trukusios kelionės autobusu ar ilgo skrydžio lėktuve? Kaip išlaikyti drabužius švarius, kai nėra kur jų išsiplauti? Pateikiame keletą patarimų, kaip prižiūrėti drabužius keliaujant.

Apgalvokite ką dedate į lagaminą

Prieš susidėdami daiktus į kelioninį krepšį, gerai pagalvokite ar tikrai viskas bus reikalinga. Didelis kelioninis nešulys gali gerokai apsunkinti viešnagę svečioje šalyje. Visų pirma, teks visus daiktus su savimi nuolat nešiotis, visų antra, bus labai sunku pasirūpinti jų visų puikia išvaizda. Kai nuspręsite, ko Jums tikrai reikia, atkreipkite dėmesį į skalbimo instrukcijas. Nesivežkite drabužių, kuriems reikalinga speciali priežiūra. Rinkitės greit džiūstančius, lengvai skalbiamus rūbus.

Drabužių nelankstykite

Dažnai pasitaikanti problema – susiglamžę ar lankstymo linijas turintys drabužiai. Puiku, jei apsistojate viešbutyje, kuriame yra lygintuvas ir visos kitos priemonės reikalingos jų priežiūrai. Klausiate, ką daryti, jei apsistojote pigesniame viešbutyje ar tiesiog gyvenate prie ežero palapinėje? Tvarkingai atrodyti norisi kiekvienam, tad išeitis labai paprasta. Visus pakuojamus drabužius ne lankstykite, o susukite į ritinėlius. Susukti drabužiai neturės lenkimo linijų, be to, jie mažai glamžosi ir užima mažiau vietos lagamine.

Maudykitės su drabužiais

Ne, tikrai nesiūlome lipti į dušą apsirengus. Tiesiog pakabinkite susiglamžiusius drabužius vonioje, kol Jūs maudotės. Vonios kambaryje susidariusi drėgmė privers drabužius kaip mat išsitiesti. Keliautojai sako, kad tikrai veikia. Gal verta išbandyti?

Skalbkite maiše

Net jei kelionės metu neturite galimybės pasinaudoti skalbykle, yra keletas būdų, kaip tai padaryti be jos. Vienas jų – naudoti užtraukiamus plastikinius maišus. Geriausiai tam tinkami yra tie, kurie apsaugo daiktus nuo drėgmės vandenyje. Dažniausiai jie yra labai patvarūs, tad tikrai neplyš tuo metu, kai jame bandysite susidoroti su nešvariais skalbiniais. Įberkite šiek tiek skalbimo miltelių, užpilkite karšto vandens, sudėkite nešvarius drabužius. Keletą minučių ranka viską pamaišykite ir užtraukę maišą, palikite jį stovėti 10 minučių. Išskalavus ir išdžiovinus, Jūsų drabužiai bus kaip ką tik iš valyklos!

Kriauklė – ne tik prausimuisi

Antrasis būdas išvalyti drabužius nenaudojant skalbyklės – juos išplauti kriauklėje. Daugumai jau pažįstamas būdas, tačiau kelionės metu dažnai pamirštamas. Procesas tikrai paprastas: užkimškite kriauklę, prileiskite vandens ir sudėję drabužius juos išplaukite. Žinoma, šis būdas reikalauja šiek tiek pastangų ir laiko, bet kelionės metu yra tikrai naudingas!

Pasinaudokite savitarnos skalbykla

Jei gaišti laiko, drabužius plaunant rankomis, nenorite, susiraskite artimiausią savitarnos skalbyklą. Dažniausiai viešbučių, hostelių ir kitų nakvynės vietų administracija galės Jus informuoti, kur galėtumėte jas rasti. Gali būti, kad netgi Jūsų gyvenamoje vietoje yra teikiama tokia paslauga, tad būtinai pasidomėkite. Laukdami, kol Jūsų skalbiniai bus paruošti, galėsite apsvarstyti tolimesnį kelionės maršrutą ar išgerti kavos artimiausioje kavinukėje. Arba net susipažinsite su kitais keliautojais!Kaip Jūs kelionės metu išlaikote savo drabužius tvarkingus ir švarius? Pasidalinkite idėjomis su mumis!