Turbūt visiems seniai aišku – planuojant atostogas, kelionės pasirinkimą dažniausiai nulemia: oro sąlygos, metų laikai ar planuojamų atostogų data. Tačiau be visų šių dalykų, dar reikėtų patyrinėti – kokio tipo keliautojas aš esu? Koks bus mano kelionės tikslas? Suderinus šiuos veiksnius planuoti kelionę tampa kur kas paprasčiau!

Esate apkeliavę ne vieną šalį ir ieškote naujovių? Galbūt jau dabar rasite kompromisą, kuris pastūmės jus planuoti ir suteiks idėjų atrasti pasaulį iš naujo. Tad, jeigu jau žinote, kokios kelionės atskleidžia jūsų asmenybę, jau galite rinktis vieną iš Skrendu.lt komandos rekomenduojamų kelionių krypčių pavasariui ir planuoti savo svajonių kelionę!

Kultūros mėgėjams

Japonija, Kyoto – kodėl? Nes šis kerintis miestas, tūkstantį metų buvęs Japonijos imperijos sostine, nustebins senovės laikų šventyklomis išlikusiomis iki šių dienų.

Kinkaku Ji šventykla, Kyoto

Turkija, Stambulas – kodėl? Miestas, dviejuose žemynuose jungiamas kelių kultūrų yra ypatingas tuo, jog kadaise buvo Bizantijos sostine, vadinama – Konstantinopoliu.

Sofijos katedra, Stambulas

Kinija, Šanchajus – kodėl? Nes tai MUZIEJŲ SOSTINĖ Kinijoje! Jų čia daugiau, nei bet kuriame pasaulio mieste. Tad besivaikantiems kultūrinio peno, pats laikas sužinoti daugiau apie šį Kinijos kampelį!

Šanchajaus miesto panorama

Ispanija, Granada – kodėl? Nes čia galėsite sugrįžti į viduramžių laikus, pasigrožėti architektūra teritorijos, į kurią tais laikais buvo įsiveržę maurų klajokliai.

Alhambra rūmai, Granada

Izraelis, Jeruzalė – kodėl? Tai vienas seniausių mistų pasaulyje, itin svarbus ir trokštamas net trijų skirtingų religijų išpažinėjų. Jis ypatingas žydams, krikščionims ir musulmonams.

Jeruzalė, Izraelis

Iranas, Isfahanas – kodėl? Ši istorinė Persų imperijos sostinė, atskleidžia daug istorinių paslapčių. O neįtikėtinai didelės miesto aikštės simbolizuoja Persijos imperijos galybę, kurią pajusti turėtų kiekvienas keliautojas!

Kashano miestas, Isfahanas

Poilsiautojams ir egzotikos mėgėjams

Indija, Kerala – kodėl? Nes tai egzotika ir modernumu trykštanti Indijos valstija. Šis regionas jus nustebins ne tik išskirtiniais gamtos kampeliais, tačiau ir tuo, jog yra vienas labiausiai išsivysčiusių ir moderniausių pasaulyje.

Atostogų laivelis, Kerala

Kuba, Havana – kodėl? Šis, ištisus metus šiluma trykštantis miestas – tikras rojaus kampelis. Atostogų metu ten galima džiaugtis Karibų jūros malonumais: žaliuojančios palmės, gaivūs Karibų vėjai, nuostabūs paplūdimiai ir 330 dienų per metus šviečianti saulė.

Paplūdimys, netoli Havanos, Kuboje

Malaizija, Langkavis – kodėl? Nes šioje saloje puikiai išvystytas turizmas. Vykstant į Malaiziją, tai viena iš pagrindinių turistų lankomų vietovių. Čia visur baltutėlio smėlio paplūdimiai, didelė augalijos gausa, vanduo krištolo skaidrumo ir pilnas plaukiojančių spalvotų žuvelių. O saulėlydžiai neapsakomai nuostabaus grožio…

Paplūdimys Langkavi saloje, Malaizija

Meksika, Kankunas – kodėl? Nes be balto smėlio paplūdimių, čia galėsite pasinerti į keliones ir grožėtis senovės majų civilizacijos išlikusių miestelių architektūra. Čia gausu rifų, o vandens žydrumas tiesiog privers atsipalaiduoti ir viską trumpam pamiršti.

Atogražų paplūdimys Karibų jūroje, Meksika

Vandens sporto mėgėjams

Ispanija, Fuerteventūra – kodėl? Dėl vėjo nugairintų paplūdimių į šį žavų kurortą traukia vis daugiau turistų! Mes esame įsitikinę, jog Fuerteventūra – viena tinkamiausių vietų BURIAVIMUI! Šiltas vėjas ir saulė poilsiautojus džiugina ištisus metus – belieka kelti bures!

Paplūdimys Fuerteventūroje, Kanarų salos

Kroatija – kodėl? Nes ši žavi sala skirta ne tik nardymo entuziastams, bet ir plaukimo plaustais mėgėjams! Gražios apylinkės, ramios upės. Ko daugiau reikia tikram poilsiui?


Kosta Rika – kodėl? Egzotiškasis kraštas traukia vandens sporto mylėtojus. Žinoma, ne tik dėl to, kad dažnas jų patiria galimybę nardyti tarp delfinų. Burlentės, ekstremalus plaukimas upėmis – kodėl gi ne? Kosta Rika jau laukia jūsų!

Atogrąžų upė, Kosta Rikos Nacionaliniame parke

Portugalija, Porto – kodėl? Ar pamenate žavius kino filmus, kuomet žavus jaunimėlis, besileidžiant saulei, savo banglentėmis bučiuoja Atlanto vandenyną? Tokį vaizdą galima išvysti būtent Porto paplūdimiuose. Net ir pirmąjį kartą šokant ant bangų tikrai nebus baisu, mat Portugalijoje dirba itin profesionalūs instruktoriai.

Tyrinėtojams ir nuotykių ieškotojams

Indija, Ladako regionas, Lehas – kodėl? Jeigu esate pasiryžę ekspedicijoms Himalajuose, tai nepaprasta galimybė pamatyti vieną gražiausių vietų pasaulyje, Tibete esančią, Ladako karalystės sostinę – Lehą. Čia galima pasigrožėti iki šių dienų išlikusiais vienuolynais, Tibeto gyventojų kaimeliais, bei išvysti vieną gražiausių panoramų, nuo Stok Kangrio kalno viršūnės.

Ladako regionas, Indija

Balkanai – kodėl? Nes tokia kelionė būtų nepakartojama, jeigu planuojate „vienu metu nušauti kelis zuikius“ ir pasigrožėti unikalios gamtos bei kultūros įvairove šio regiono vietovėse. Balkanai – įvairių šalių kultūrų „miksas“, jungiantis tokias šalis kaip: Albanija, Bosnija ir Hercegovina, Bulgarija, Turkija, Kroatija, Kosovas, Makedonija, Serbija, Juodkalnija bei Slovėnija. Rinktis yra iš ko!

Kaleto tvirtovė Balkanų kalnuose, Bulgarija

Tara kalno apžvalgos aikštelė prie Drinos upės, Serbija

Malaizija – kodėl? Nes tai šalis, kurioje galėsite pasigrožėti ne tik gausia augalijos ir gyvūnijos įvairove, bet keliaudami po džiunglių kaimelius, susipažinsite su čiabuvių gentimis. Laukinė gamta jus kerinčiai žavės kiekviename žingsnyje, o Nacionalinių parkų gausa tobulai tiks pasivaikščiojimams ir aplinkos tyrinėjimui.

Kalnų tiltas Langkavio saloje, Malaizija

Naujoji Zelandija – kodėl? Atsakymas labai paprastas: kopinėjimas uolomis, ekspedicijos po kalnus, „rafting‘ai“ (pasiplaukiojimai kalnų upėmis), visos šios linksmybės laukia jūsų Naujojoje Zelandijoje! O galbūt esate filmo „Žiedų valdovas“ gerbėjai? – Vykite į Hobitoną! Ir pažinkite vėjyje šlamančių medžių ir gėlių apsuptą miestelį, su mažais namukais ir spalvotomis langinėmis, kurį kasmet aplanko būriai gerbėjų bei entuziastingų turistų.

Naujoji Zelandija

Hobitonas, Naujoji Zelandija

Tad, kad ir kokių troškimų lydimi keliaujate po pasaulį, jame visuomet atsiras neatrastų miestų, upių, kalnų, parkų, laukinės gamtos kampelių, kaimelių, muziejų ar paplūdimių… Pasaulis didelis, o pavasaris per trumpas laukti kito karto!