Kartais nežinai, kur keliauti, o įspūdžių ir naujos aplinkos vis tiek norisi? Neatidėliok kelionės ir tiesiog rinkis pigiausius bilietus, nes naujovių ir įdomių dalykų atrasti galima visur. Štai kokias pigiausias kryptis išrinko Skrendu.lt!

Brangiame mieste galima ir neišlaidauti

Nors Oslas laikomas ganėtinai brangiu miestu, nereikia manyti, kad čia būtinai išleisite daug. Osle yra daug dėmesio vertų nemokamų objektų, daugelio muziejų kainos yra pritaikytos turistams, o vietoj viešojo transporto galima rinktis dviratį! Nuomotis šią transporto priemonę labai populiaru, vienos dienos paso kaina – 5 Eur.

Ką pamatyti Osle?

Vigelando skulptūrų parkas. Tai didžiulę teritoriją užimanti meno galerija po atviru dangumi, kurioje galite išvysti vienintelio menininko darbus. Visas 200 skulptūrų, kuriose vaizduojami skirtingų emocijų ir pozų žmonės, sukūrė šalyje ypač gerbiamas skulptorius Gustavas Vigelandas.

„Fram“ muziejus. Bygdoy pusiasalyje, kurį galima pasiekti keltu, tramvajumi arba apvažiuoti dviračiu, yra įsikūrę keli garsiausi Norvegijos muziejai. „Framas“ yra stipriausias pasaulyje, daugiau nei 100 metų senumo medinis ledlaužis, kuriuo į poliarines ekspedicijas leidosi garsiausi šalies tyrinėtojai – F. Nansenas, R. Amundsenas ir kt. Galima užeiti į laivo vidų, išvysti keliautojų kajutes, daiktus, patirti ekspedicijų buitį. Įėjimo kaina – apie 12 Eur.

Oslas yra pelnęs ne tik 2019-ųjų Europos žaliosios sostinės vardą. Dar jis vadinamas šiuolaikinės architektūros miestu. Atkreipkite dėmesį į šio architektūrinio stiliaus ikoną – gausiai lankomą ir fotografuojamą Operos teatrą, nuo jo viršaus atsiveria gražūs miesto ir fjordo vaizdai. Štai dar vienas Oslo architektūrinis grožis – „Barcode“. Tai miesto centre palei pakrantę eile išsidėsčiusių dangoraižių „projektas“, iš pažiūros tikrai primenantis brūkšninį kodą.

Didmiestis, kurio vis pasiilgsti

Tie, kurie jau yra buvę Londone, pažįsta jausmą, kai šio didmiesčio imi ilgėtis. Kitaip sakant, ateina laikas, kai Londoną norisi aplankyti vėl. Ne vien dėl giminaičių ar draugų, bet ir dėl nespėtų aplankyti nemokamų muziejų, turgų, parkų. Antras pagal gyventojų skaičių miestas Europoje šurmuliuoja tikro didmiesčio dvasia.

Ką pamatyti Londone?

Britų muziejus buvo įkurtas 1753 m. ir visą laiką į jį buvo galima užeiti nemokamai. Čia išvysite įspūdingo masto ir vertės kolekciją iš viso pasaulio: Egipto, Kleopatros mumijos,; 1799 m. atrastas Rozetės akmuo, padėjęs iššifruoti egiptiečių hieroglifus; Partenono skulptūros; garsioji Velykų salos skulptūra. Kiti dėmesio verti muziejai: Gamtos istorijos muziejus, Viktorijos ir Alberto muziejus, Mokslo muziejus, Tate ir kt.

Hyde parkas. Didžiausias centrinis karališkasis parkas, kuriame šiltuoju metu išvysite daugybę besimaudančių, besiiriančių valtimis, jodinėjančių žirgais ir žaidžiančių tenisą žmonių. Sekmadienio rytą Speaker’s Corner (angl. Kalbėtojo skvere) išgirsite viešai skelbiamų oratorijų. Be viso to, parke vyksta įvairūs renginiai. Kiti aktyvūs parkai: Hampstead Heath, Regento, Grinvičo.

Brick Lane turgus. Kosmopolitišką, menišką ir spalvingą Londono veidą atskleidžia jo turgūs, ypač šis. Sekmadienio turguje gali paskanauti viso pasaulio virtuvės – nuo japoniškos, tailandietiškos, indiškos, etiopiškos iki lietuviškos. Gausu antikvariato parduotuvių, menininkų ir dizainerių darbų. O dar gatvėje skamba kokybiška muzika! Čia renkasi neeiliniai muzikantai, kuriuos toje pačioje vietoje išvysi kiekvieną sekmadienį. Turgaus teritorijos sienas puošia pasaulyje garsių gatvės artistų piešiniai. Kiti turgūs, kuriuos verta aplankyti: Camden, Borough, Columbia Road Flower Market.

Kelnas – Berlyno ir Miuncheno konkurentas

Ketvirtas pagal dydį miestas Vokietijoje savo populiarumu ir charizma konkuruoja net su tokiais kultūros ir meno gigantais kaip Berlynas ir Miunchenas. Kelnas gali pasigirti įspūdingais architektūriniais objektais, draugiška ir laisva miesto dvasia gatvėse ir baruose, įdomias muziejais.

Ką pamatyti Kelne?

UNESCO saugoma Kelno katedra yra ne tik labiausiai lankomas objektas Vokietijoje – tai įspūdingo dydžio gotikos šedevras, prie kurio buvo dirbama beveik 600 metų. Didinga, žavi, įkvepianti tiek dieną, tiek naktį, verta dėmesio.

Šokolado fabrike būsite supažindinti su šokolado istorija, kuriai 3000 metų – nuo Kolumbo laikų iki produkto, kurį žinome šiandien. Įdomių akcentų čia netrūksta: galite pasivaikščioti tropiniame sode su ten augančia kakava, pagriebti šokolado gabalėlį tiesiai nuo gamybinės linijos, pamirkyti vaflį šokolado fontane.

Sklando legendos, kad Kelną pastatė elfai. Kelno senamiestyje galite išvysti šių personažų figūrėlėmis papuoštą 1899 m. fontaną, pasivaikščioti akmeniniais skersgatviais, užeiti į atsitiktinę kavinę ar meno galeriją, pabūti miesto skvere.

Kur rasti pigių skrydžių?

Pigių skrydžių svetainėje Skrendu.lt pigų lėktuvo bilietą rasi kasdien! Primename, kad greičiausi keliauja pigiausiai – skrydžių kainos greitai kinta, todėl pamatęs pasiūlymą už tikrai mažą kainą, neatidėliok, pirk iškart!