Slidinėjimas – vienas iš populiariausių žiemos sportų, kuriuo galima mėgautis įvairiose Europos vietose. Viena iš mylimiausių šalių, kurią renkasi šio sporto entuziastai yra Italija, kuri tikrai turi ką pasiūlyti tiek pažengusiems slidinėtojams, tiek norintiems išbandyti šį sportą pirmą kartą. Slidinėti Italijoje yra verta, nes čia dažnai vyrauja žemesnės kainos, nei aplinkinėse šalyse. Kaina dienai dažniausiai svyruoja tarp 50-60 eurų, įprastai slidinėjimo sezonas tęsiasi nuo lapkričio iki balandžio pradžios ar vidurio. Italijoje yra apie 288 slidinėjimo kurortų ir virš 5 500 kilometrų ilgio trasų, tad išsirinkti geriausią kurortą nėra lengva. Štai populiariausi slidinėjimo kurortai Italijoje, kurie padės apsispręsti, kuris iš jų tinka jums labiausiai.

Alta Badia 

Tai slidinėjimo kurortas esantis Dolomitinėse Alpėse, Trentino-Alto Adige regione. Kurortas yra didžiausiame Italijos slidinėjimo regione Dolomiti Superski ir yra sudarytas iš 130 kilometrų trasų. Trasos yra suskirstytos į 74 kilometrus mėlynų trasų (pradedantiesiems ir pažengusiems), 47 kilometrų raudonų trasų ( pažengusiems ir profesionalams) ir 9 kilometrų juodų trasų (profesionalams ir ekstremalams). Šis kurortas labiausiai tiks pradedantiesiems ir pažengusiems, tačiau ir profesionalai ras jiems tinkančių trasų. Tai puiki vieta atostogoms ir su labai mažais vaikais, nes čia yra jiems pritaikytų zonų, kuriose galės žaisti ir mokytis slidinėti. Norintys pažinti šios apylinkės grožį gali užsiregistruoti į slidinėjimo ekskursiją su gidu, kurios metu pamatysite gražiausias šio regiono vietas. Čia esančiuose sniego parkuose triukus su snieglente galės atlikti tiek užkietėję šio sporto mėgėjai, tiek pradedantieji. 

Madonna di Campiglio 

Pramintas kaip vienas iš gražiausių slidinėjimo kurortų Italijoje. Jis yra Brenta Dolomitinėse Alpėse, Trentino apylinkėse ir yra sudarytas iš 150 kilometrų trasų, iš kurių 50 kilometrų mėlynos, 72 kilometrų raudonos ir 33 kilometrų juodos. Šis kurortas labiausiai tiks pažengusiems ir pradedantiesiems, bet profesionalai ir ekstremalai taip pat turės veiklos. Viena iš įžymiausių trasų ekstemalams – Spinale direttissima trasa, kuri pasiekia net 70 laipsnių nuolydį. Išbandykite istorinę 3-Tre trasą, kuri buvo viena iš pirmųjų trasų Italijoje, kurioje vyko ir iki šiol vyksta slalomo slidinėjimo varžybos. Šis kurortas patiks ir snieglentininkams, kur jie ras net 4 sniego parkus, o norintys išbandyti ką nors naujo turėtų į rankas griebti sniego dviratį, kuris tampa vis didesne sniego sporto tendencija. Trokštantys naujų pojūčių gali išmėginti naktinį slidinėjimą Biancaneve di Marilleva trasoje. Čia tarp 21 ir 23 valandos, galite slidinėti apšviestoje trasoje ir patirti išskirtinį jausmą slidinėjant po žvaigždėtu dangumi. Čia taip pat rasite beveik 3 kilometrų ilgio rogučių trasą, kuri patiks tiek suaugusiems, tiek patiems mažiausiems. 

Cortina D’Ampezzo

Tai slidinėjimo kurortas, esantis Veneto regione, Dolomitinėse Alpėse, Dolomiti Superski slidinėjimo regione. Šis kurortas yra ne tik pamėgtas vietinių ir turistų, bet taip pat yra svarbi slidinėjimo lenktynių vieta, kur Olympia delle Tofane trasoje dar 1956 metais vyko žiemos olimpinių žaidynių  rungtys, o dabar kasmet vyksta moterų slidinėjimo pasaulio čempionatas. Kurortas sudarytas iš 120 kilometrų ilgio trasų, iš kurių 70 kilometrų mėlynos, 40 kilometrų raudonos ir 10 kilometrų juodos. Kiekvieno lygio slidinėtojas ras sau patinkančias trasas, tačiau tai ypač tinka pradedantiesiems ir pažengusiems, nes tokių trasų yra daugiau nei puse. Norintys pasigrožėti Dolomitinių Alpių panorama turėtų išbandyti vieną iš 3 siūlomų slidinėjimo turų, kurie tęsiasi per įžymiausias alpių viršūnes. Ieškantys išbandyti kitokių sniego sportų, šiame kurorte ras sniego dviračių bei slidinėjimą su aitvaru, kur vėjo pagalba galės snieglente ar slidėmis čiuožti sniegu lyg bangomis. Kurorte esančioje ledo arenoje rasite puikią progą išmėginti dailųjį čiuožimą ar kerlingą ar patirkite naujus nuotykius užsiėmime, kur slidėse būsite tempiami haskių. Ši vieta puikiai tinka ir kelionei su vaikais, nes daugelis užsiėmimų yra pritaikyti ir jiems, o patys mažiausi galės leisti laiką žaidimų aikštelėje.

Courmayeur

Pramintas Alpių perlu, prabangus Courmayeur slidinėjimo kurortas esantis išskirtinio grožio Monblano kalno (Monte Bianco) vietovėje, Aostos Slėnio regione. Kurorte yra apie 100 kilometrų ilgio trasų, iš kurių 32 kilometrai mėlynų trasų, 56 kilometrai raudonų trasų ir 12 kilometrų juodų. Čia labiausiai patariama slidinėti pažengusiems ir profesionaliems slidinėtojams. Norintys pasilinksminti sniege ir atlikti akrobatinių triukų tai gali padaryti sniego parke, o patys mažiausi ar išbandantys slidinėjimą pirmą kartą turėtų išbandyti Fun parko trasas. Nepraleiskite progos keltuvu užsikelti į Skyway – uždarą apžvalgos aikštelę 3 466 metrų aukštyje. Monblano kalnas – aukščiausias Italijoje ir vienas aukščiausių Europoje, tad pakilus į vieną iš jo aukščiausių taškų atsiveria neužmirštamas vaizdas. Čia galėsite pasimėgauti pietumis ar puodeliu kavos sėdėdami prie lango su vaizdu, kurio tikrai neišvysi kiekvieną dieną. 

Livigno

Tai slidinėjimo kurortas esantis Lombardijos regione. Jis yra sudarytas iš 115 kilometrų trasų, iš kurių 40 kilometrai yra mėlynos, 56 kilometrai raudonos ir 19 kilometrų juodos trasos. Labiausiai rekomenduojama pažengusiems ir profesionaliems slidinėtojams. Šis kurortas yra ypač mėgstamas snieglenčių sporto gerbėjų, dėl tam pritaikytų plačių, natūralaus sniego trasų, o čia esantis Mottolino sniego parkas yra žinomas visoje Europoje. Laisvojo slidinėjimo mylėtojams tai taip pat puiki vieta, dėl tam pritaikytų zonų gausos. Livigno slidinėjimo kurortas nuo kitų skiriasi tuo, jog jis būna atidarytas iki pat gegužės mėnesio, kai tuo tarpu dauguma kitų vietų būna atidarytos iki balandžio pradžios ar vidurio, tad tai puiki išeitis tiems, kurie nori vykti į slidinėjimo atostogas vėliau, nei įprastu slidinėjimo sezonu. 

Bormio 

Populiarus slidinėjimo kurortas Lombardijos regione, mėgstamas šeimų su vaikais. Šis kurortas yra mažesnis, nei anksčiau aptarti ir yra sudarytas iš 50 kilometrų trasų, bet tai netrukdo praleisti neužmirštamų žiemos atostogų, o jei trasų jums bus per mažai – kurortas jungiasi su kitais dviem kurortais. Trasos yra suskirstytos į 14 kilometrų mėlynų, 34 kilometrus raudonų ir 2 kilometrus juodų. Šis kurortas rekomenduojamas pažengusiems slidinėtojams, bet ir pradedantys ras sau tinkamų trasų ir veiklų. Stelvio trasa – įžymiausia Bormio trasa, praminta, kaip viena iš techniškai sunkiausių ir gražiausių trasų Europoje ar net pasaulyje. Tai virš 3 kilometrų ilgio trasa su 1000 metrų vertikaliu nusileidimu, kurioje dar 1985 įvyko pasaulio slidinėjimo čempionatas, o dabar čia kasmet vyksta vyrų pasaulio slidinėjimo čempionatai. Tai puiki vieta laisvojo slidinėjimo mėgėjams, nes teritorijoje yra dvi zonos skirtos būtent tam. Patiems mažiausiems čia yra žaidimų aikštelė ant sniego, kuri leis mėgautis įvairiais užsiėmimais. Ieškantiems išskirtinių įspūdžių – čiuožkite Stelvio trasa naktį, o saulėtekį pasitikite užkilę į 3000 metrų aukštį. 

Italija – nuostabi šalis žiemos sporto gerbėjams, tad tepkite slides!