Ar kada pagalvojote, kad norėtumėte naujų įspūdžių Europoje, tačiau neįsivaizduojate, kur kelti sparnus? Turime idėją! Leiskite supažindinti jus su Berlyne gyvenančia Skrendu.lt komandos nare Gabija, kuri parengė savo TOP 4 unikalių ir neįprastų Berlyne lankytinų vietų sąrašą. Gabija užtikrina: jas būtina įtraukti į savo kelionės planus!

Tekstą parengė: Gabija Aidukaitė

Jau pusmetį gyvenu Berlyne. Pažintį su miestu pradėjau nuo visų miesto svečių aplankytų ar bent iš nuotraukų gerai žinomų lankytinų objektų. Laikui bėgant apetitas miesto pažinimui tik augo, tad pradėjau ieškoti dar neatrastų vietų, apie kurias dažnai nežino net ir smalsiausi turistai.

Mano pasirinkti lankytini objektai, apie kuriuos norėčiau jums papasakoti ir rekomenduoti, yra vienas nuo kito nutolę nedideliais atstumais, todėl galiu teigti, jog puikiai pritaikyti norintiems Berlyną pažinti dviračiu.

1. Miname į „Tempelhof“ parką

Pasivažinėjimą dviračiu siūlau pradėti „Tempelhof“ parke. Šis unikalus parkas – tai centrinėje Berlyno dalyje buvęs oro uostas, atidarytas dar 1920 metais. 2008 metais oro uosto veiklą buvo nuspręsta sustabdyti, tačiau jau po 2 metų oro uostas virto į didžiulį muziejų, o jo teritorija tapo prieinama visiems lankytojams.

Įžengę ar įvažiavę į parko teritoriją išvysite 6 kilometrų ilgio dviračių, riedučių, bėgimo takus, 2,5 hektarų BBQ zoną, didžiulę teritoriją skirtą pasivaikščiojimams su šunimis ir neaprėpiamo dydžio iškylų zoną, kurioje po pasivažinėjimo dviračiais ar riedučiais tiesiog būtina surengti pikniką ir atsikvėpti prieš tolimesnių objektų lankymą.

„Tempelhof“ parkas – itin mėgiama vieta, kurią giria ir patys vietiniai. Čia galima atsikvėpti nuo miesto šurmulio, aktyviai praleisti laisvalaikį, pasivaikščioti ir, žinoma, pasimėgauti gražiais saulėlydžiais.

2. Miname į Viktorijos parką

3,3 kilometrų atstumu nuo aukščiau aprašyto objekto rasite vietą, kurios pavadinimas yra skirtas Anglijos karališkajai šeimai pagerbti – Viktorijos parką. Palikite dviračius prie parko įėjimo arba stumkitės juos šalia ir kopkite į 66 metrų kalną, nuo kurio viršūnės atsivers kvapą stingdanti panorama Akis lepins tankiai apaugęs reljefas, medžiuose čiulbantys paukščiai, dirbtinai sukurtas krioklys, kurį pavasario metu įrėmina sakuros, išvysite didingą prūsų išsivadavimo kovų paminklą, o leisdamiesi atgal turėsite galimybę pamatyti parko apačioje esančią skulptoriaus Ernst Gustav Herter ,,The Rare Haul“ statulą.

3. Miname į „The Kindl Stuben“ gastro barą

Berlyno menininkų pamėgtame rajone Neukölln rasite vietinių, o ypač muzikantų, mylimą The Kindl Stuben gastrobarą, kuriame serviruojama vokiečių sezoninė virtuvė bei platus gėrimų pasirinkimas. Baras duris lankytojams atveria 11 valandą ryte, o užsidaro vėlai vakare (dažnai iki tol, kol išeis paskutinis klientas), turėkite omenyje: vakare, be rezervacijos, laisvą staliuką rasti sunku! Gastro bare dažnai svečius džiugina gyvi pasirodymai arba DJ ir kiti pasirodymai, o kiekvieną sekmadienį vyksta Open Mic („atviro“ mikrofono vakarai), kurio metu scena skirta neatrastiems talentams.

4. Miname į „Bethanien“ menininkų namus

Paskutinė mano rekomendacija turiningai dienos išvykai dviračiu – „Bethanien“ menininkų namai. Tai tarptautinis kultūros centras Berlyno širdyje su didelėmis erdvėmis šiuolaikinio vizualinio meno plėtrai. Berlyno miesto gyventojai bei kiti meno ištroškę keliautojai šią vietą tiesiog įsimyli, o priežasčių tam yra daug: kas mėnesį atnaujinamos parodos, nuolat organizuojami renginiai menininkų iš viso pasaulio dėka. Parodų salės svečiams duris atveria nuo antradienio iki sekmadienio, įėjimas į erdvę yra nemokamas. Žinoma, menininkų namuose siūloma paremti meno kūrėjus. Įdomus faktas, kuris gali jus dar labiau suintriguoti: „Bethanien“ pastate anksčiau buvo įsikūrusi ligoninė. Tai menininkų namams priduoda paslaptingumo ir sveiko adrenalino jausmo.

Sutinku, jog mano siūlomas maršrutas vienai dienai gana intensyvus, tačiau pasitelkus pagalbininką dviratį, aplankyti objektus bus paprasčiau.

Atradusi šias vietas galiu teigti, jog atradau savo Berlyną. Tad linkiu savąjį atrasti ir jums!