Kelionėje norite jaustis patogiai, ramiai ir pasiekti tikslą be jokio streso? Baltic Tours kelionių ekspertų komanda ir Jūsų brangų laiką taupanti pigių skrydžių paieškos svetainė Skrendu.lt jau ilgą laiką gvildena savo misiją – suteikti jums kokybiškas, greitas ir patikimas paslaugas.

Turkish Airlines salone

Šį kartą į mūsų akiratį ir akylų fotoaparato objektyvą pateko vienos moderniausių oro linijų bendrovių pasaulyje – Turkish Airlines. Skrendu.lt ekspertai lankėsi Turkish Airlines biure, kur ragavo ir vertino tiesiai iš būstinės Stambule atskraidintą, verslo klasėje (skrydyje Vilnius – Stambulas) tiekiamą maistą. Ar Turkish Airlines pateisino lūkesčius ir ar galime patvirtinti, jog danguje galima jaustis lyg restorane? Apie viską ir dar daugiau – pasakojimo eigoje.

Iš pradžių – vizitas į lėktuvą

Pasakojame trumpai ir aiškiai: moderniomis spalvomis nusidažęs lėktuvas tvarkingas, švarus, talpus ir tikrai patogus. Erdvios vietos bei minkšti krėslai skrendant net ir ekonomine klase (ypač, jei su Turkish Airlines keliaujate pirmą kartą), privers dar kartą žvilgtelėti į paskirtos vietos numeriuką. Garantuojame, jog iš nuostabos ant įlaipinimo kortelės bandysite patikrinti ar tikrai sėdite savo vietoje.

Modernus Turkish Airlines salonas

Turkish Airlines sėdimosios vietos

Turkish Airlines krėslai

Verslo klasė? Tariame tris taip!

Verslo klasės krėslai trumpame vos dviejų su trupučiu valandos trukmės skrydyje yra tikra prabanga. Nesumeluosime sakydami, jog kartą išbandžius, norėsis ir dar kartą!

Skrendant Turkish Airlines verslo klase

Turkish Airlines krėslų komfortabilumas

Maistas – svarbiausia!

Ar žinote, kokia gi ta gero maisto skonio paslaptis aukštai danguje? Ne, tai ne šafranas ir ne cheminiai skonio stiprikliai. Tai Turkish Airlines virtuvės meistrų profesionalumas ir meilė maistui! Ir nors meniu lėktuve keičiamas kas mėnesį, turime išskirtinę progą vertinti kovo mėnesio valgiaraštį.

Užkandžiui patiekiamas šaltas, lengvas gastronomijos stebuklas su ant grilio keptomis cukinijomis ir baklažanais, raudonais pomidorais bei mocarela. Prie daržovių puikiai dera šilta, atrodytų, ką tik iškepta, bandelė. Argi tai yra ne puiki įžanga į tik prasidedantį skrydį?

Turkish Ailines užkandžiai

Karštam patiekalui patiekiama šviežia žuvis ir tobulo skonio mėsa. Klaustumėte, už ką balsuotų Skrendu.lt komanda? Kelionių ekspertai rekomenduotų žuvį. Kodėl? Lėktuve dažnai norisi lengvesnio maisto, tad žuvis – visuomet geras pasirinkimas. Pagyras vizito metu susižėrė ant grotelių keptas jūrų ešerys! Valgant žemėje – kiek riebus, bet danguje – bus nuostabus.

Ant grotelių kepta žuvis Turkish Airlines

Desertui – citrinų tartaletė, kuri puikiai dera prie stiprios, sodrios, išskirtinio skonio turkiškos kavos, kurios gamybai prireikia išskirtinių pastangų.

Lėktuve patiekiama tikra turkiška kava, kuri gaminama pagal visus turkiškos kavos paruošimo reikalavimus: ypatingai smulkiai malta kava beriama į vandenį ir kaitinama kartu su vandeniu, kol pradeda putoti (neužverdama). Suputojus kaitra sumažinama kol kava šiek tiek nuslūgsta ir kelis kartus pakartojamas procesas – svarbu, kad kava neužvirtų, o kaistų ir putotų – tada gaunamas tikras turkiškos kavos skonis. Žinoma, kava ruošiama šiuolaikiškame turkiškame kavinuke.

Turkish Airlines patiekia tikrą turkišką kavą

Turkish Airlines virtuvės skonio verdiktas

Vien įlipant į švara išdabintą Turkish Airlines lėktuvą lūkesčiai pakyla virš debesų, tačiau nei vienas su šiomis oro linijomis skridęs žmogus neleis mums sumeluoti, jog savo gerą vardą Turkish Airlines pateisina su kaupu.

Jei visi danguje skraidantys lėktuvai būtų restoranai, šis, raudona uodega pasidabinęs gražuolis, puoštųsi ir Michelin (restoranų vertinimo sistema) žvaigždėmis!