Kretos sala

Kreta, didžiausia Graikijos sala, žinoma visame pasaulyje dėl savo nuostabių kraštovaizdžių, įdomios istorijos ir išskirtinės kultūros. Kretos gamta pasižymi įvairove – nuo atšiaurių Baltųjų kalnų iki žmogaus rankos nepaliestų paplūdimių – patiks ir nuotykių ieškotojams, ir tiems, kurie nori atsipalaiduoti ramioje aplinkoje. Ar žinojot, jog būtent čia gimė Dzeusas? Yra žinoma, jog saloje gyveno ir senovės Mino civilizacija, klestėjusi prieš tūkstančius metų, bei palikusi savo palikimą – mitologiją, istoriją, išskirtinius architektūros stebuklus – Knoso rūmus ir ne tik. Kreta vilioja turistus šiltu svetingumu, gardžia Viduržemio jūros regiono virtuve ir tradicijomis – sala pavergs Jūsų širdį ir sielą! Kelionės metu aplankykite senovinius griuvėsius, žygiuokite pėsčiomis per tarpeklius, mėgaukitės vietiniais skoniais autentiškame kaimelyje – šias atostogas norėsite pakartoti vėl ir vėl! Turistų pasirinkimui – vykdomos pačios įvairiausios ekskursijos Kretoje. O kada geriausia vykti į Kretą?

Orai Kretoje

Kretoje vyrauja Viduržemio jūros klimatas. Dėl tokio klimato sala yra populiari ištisus metus, o oro sąlygos patrauklios įvairių grupių keliautojams – mėgstantiems džiaugtis saulės voniomis, aktyviomis lauko pramogomis, tyrinėti turtingą salos istoriją ir ne tik!

Vasara Kretoje

Vasara Kretoje, trunkanti nuo birželio iki rugsėjo mėnesio, pasižymi ilgomis, karštomis ir saulėtomis dienomis. Žemumose ir pakrantės vietovėse temperatūra dažnai viršija 30 °C, o pačiame vasaros įkarštyje – liepos ir rugpjūčio mėnesiais – temperatūra kasdien pakyla iki 35 °C ir daugiau. Šiuo laikotarpiu salos paplūdimiai yra patys patraukliausi, nes jūros temperatūra įšyla iki 25 °C, o tai puikiai tinka maudynėms ir vandens sportui. Šiaurinėje salos dalyje vasaromis pučia gaivus vėjas, todėl karštis tampa ne toks varginantis. 

Žiema Kretoje

Žiemos laikotarpiu, trunkančiu nuo gruodžio iki vasario mėnesio, orai yra kur kas malonesni nei daugumoje kitų Europos šalių. Pakrantės vietovėse vidutinė temperatūra svyruoja nuo 10 °C iki 16 °C, o šaltesnėmis dienomis termometro stulpelis rodo 8 °C. Kalnuotuose regionuose daug vėsiau, o Baltuosiuose kalnuose (Lefka Ori) netgi pasirodo sniego. Lapkričio–vasario mėnesiais pasitaiko lietaus, tačiau vis vien saulėtų dienų yra daugiau nei debesuotų. Šiuo laikotarpiu salos augmenija sužydi ir sužaliuoja – gamta atrodo daug gyvybingesnė nei sausais vasaros mėnesiais.

Kada Kretoje būna mažiausiai turistų?

Svarstote, kada geriausia vykti į Kretą, norint išvengti didelių turistų minių? Pastebėta, jog turistų srautai saloje yra kur kas mažesni pavasario (nuo balandžio iki birželio pradžios) ir rudens (nuo rugsėjo pabaigos iki lapkričio) sezonais.

Mėgaukitės ramiu poilsiu pavasarį

Keliauti pavasarį patinka tiems, kurie nori pažinti salos gamtos grožį be turistų spūsčių. Šiuo laikotarpiu oras šiltas, bet ne per karštas, temperatūra siekia 15–25 °C, o sala pasipuošia žydinčiomis laukinėmis gėlėmis. Tai puikus metas ramiai aplankyti populiarias vietas, pavyzdžiui, Knoso rūmus, arba leistis į žygį pėsčiomis per Samarijos tarpeklį.

Džiaukitės Kretos malonumais rudenį

Po vasaros sezono į salą atvyksta mažiau turistų. Orai Kretoje rudenį išlieka malonūs: rugsėjį temperatūra svyruoja nuo 20 °C iki 30 °C, o spalį ir lapkritį – šiek tiek vėsiau. Jūra vis dar leidžia mėgautis šiltomis bangomis. Taip pat šiuo laikotarpiu nuimamas alyvuogių derlius – galėsite įsijausti į autentišką patirtį ramioje aplinkoje! Ruduo ypač patrauklus tiems, kurie nepraleidžia kultūrinių veiklų, tradicinių švenčių ir ekskursijų. O sumažėjusios turistų minios leis geriau įsijausti į atostogų nuotaiką! Kelionė į Kretą rudenį gali atsieiti pigiau – nakvynė siūloma už mažesnę kainą. Turbūt jau radote atsakymą, kada geriausia vykti į Kretą?

Skrydžiai į Kretą

Nusprendėte, kada geriausia vykti į Kretą? Metas įsigyti bilietus! Kreta Jūsų jau laukia –skrydžiai vykdomi iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų. Skrendu.lt galite rasti tiesioginius skrydžius Vilnius–Kreta kryptimi. Pasirinkę skristi su ,,airBaltic, ,,Avion Express ar ,,GetJet“ avialinijomis, užtruksite vos 3 valandas ir 20 minučių – ar gali būti geriau? Svajonių atostogos prasideda Kretos Herakliono oro uoste. Heraklionas, dar vadinamas ,,vartais į Kretą“, – šiame autentiškame mieste patiks kiekvienam keliautojui!

Kreta šiltai pasitinka turistus iš viso pasaulio, oro uostai, išsidėstę skirtinguose salos regionuose, svetingai sutinka atvykstančius ir išlydi išvykstančius keleivius. Kartais likus vos kelioms dienoms, Skrendu.lt sistemoje skrydžiai į Kretą išparduodami pigiau, todėl galėsite mėgautis nepriekaištingomis atostogomis už mažesnę kainą – skrydžių paskutinė minutė suteikia šansą keliauti kur kas pigiau – nedvejodami pasinaudokite pasiūlymu! Norite keliauti be jokių rūpesčių? Rinkitės ,,viskas įskaičiuota“ kelionės paketą.