Atrinkome klausimus, kuriuos dažniausiai užduoda pirmąkart keliaujantys. Į juos ir atsakome:

Kur vykti?

Keliaujantiems pirmąkart rekomenduojame aplankyti didžiuosius Europos miestus. Apie juos jau daug esate girdėję, gal net žinote konkrečiai kuriuos objektus norite aplankyti. Susisiekimas su miesto centru paprastai būna nesudėtingas ir nebrangus, o ir angliškai kalbančių žmonių nebus sunku rasti. Beje, pagalvokite, gal turite draugų ar giminių, kurie gyvena didžiuosiuose Europos miestuose. Net jei jaučiatės nepatogiai prašydami pas juos apsistoti, jie greičiausiai apsidžiaugs galėdami aprodyti miestą, galbūt pasitikti oro uoste.Kita kryptis – Pietų Europos kurortai. Tačiau šie aktualūs šiltuoju sezonu – apie juos parašysime pavasarį.

Kuriomis oro linijomis naudotis?

Atsakymas priklauso nuo pageidaujamos išleisti sumos. Šiuo metu net ir pigiosios oro linijos turi gan gerą aptarnavimą, tačiau taupydamos, už įprastinę kainą suteikia mažai papildomų paslaugų. Pavyzdžiui, Ryanair niekada neteikia nemokamo maitinimo skrydžio metu, neįskaičiuotas bagažas, nėra jo perkėlimo tarp persėdimų.Laukite atskiro įrašo su įvairių oro linijų palyginimu.

Kur apsigyventi?

Dar vienas atsakymas, tiesiogiai priklausantis nuo finansinių galimybių. Jei galite sau leisti, apsistokite 3 – 4 žvaigždučių viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ paketu. Taip patirsite mažiau netikėtumų. Tačiau nuoširdžiai rekomenduojame pačiame viešbutyje praleisti kuo mažiau laiko. Nepatingėkite pasivaikščioti, paieškoti jaukių kavinių ar restoranėlių – tik juose paragausite tikro vietinio maisto ir „prisiliesite“ prie miesto.Kitas variantas – hosteliai. Jie siūlo ir mažus kambarius (pvz. šeimai ar draugų kompanijai), tačiau dažniausiai tualetu ir dušu teks dalintis su kitais gyventojais. Jei mėgstate nuotykius, galite išbandyti ir šį apsigyvenimo būdą.

Nepatingėkite pasivaikščioti, paieškoti jaukių kavinių ar restoranėlių – tik juose paragausite tikro vietinio maisto ir „prisiliesite“ prie miesto.

Kaip ilgai apsistoti?

Tai dar vienas klausimas, į kurį vieno atsakymo nėra. „Kiek apsistosi, tiek užteks“ – norisi atsakyti. Išties, nuvykę dviems – trims dienoms aplankysite pagrindinius turistinius objektus, nespėsite daug išlaidauti. Pasirinkę ilgesnę viešnagę (5 – 7 dienos) sumokėsite brangiau, tačiau aplankysite daugiau vietų, pažinsite ne tik turistinę miesto pusę (kuri neretai yra apgaulinga), bet ir tikrąjį veidą. Ilgesnės, nei savaitė, pirmos kelionės nerekomenduojame.

Kaip mėgautis ir nestresuoti?

Pirmąkart vykdami į miestą, pirmiausia aplankykite jo turizmo informacijos centrą (šie dažniausiai įsikūrę oro uostuose). Išsiaiškinsite ne tik kaip paprasčiausiai nuvykti iki viešbučio, bet ir kuriuos objektus aplankyti pirmiausia. Pasiimkite žemėlapį (dažniausiai jie nemokami). Nepervarkite vaikščiodami – taip kelionė tik apkars. Geriau kas porą valandų darykite 10 min. trukmės kavos pertraukėles (puikus būdas aplankyti vietines kavines!), skaniai pavalgykite (darykite tai mažiau turistinėse vietose – bus ir pigiau, ir autentiškiau). Ir neužmirškite gerti daug vandens.

Ką daryti, kad nebūtų liūdna sugrįžus?

Egzistuoja tokia nedidelė pokelioninė depresija, nes tenka grįžti į rutiną. Geriausias vaistas – pradėti svajoti apie kitą kelionę! Nekeliavusieji, kokie dar klausimai jus labiausiai kankina? Keliavusieji, gal norėtumėte papildyti šį sąrašą?