Ką pamatyti ir nuveikti Dubajuje?

Prabanga, aukšti dangoraižiai ir nuostabūs dykumos kraštovaizdžiai skamba kaip idealus kelionės planas? Keliaukite pažinti futuristinį Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) miestą – Dubajų. Dubajus traukte traukia turistus iš viso pasaulio – miesto lankytinos vietos yra viena patraukliausių atostogų krypčių. Kelionės metu nepraleiskite progos aplankyti aukščiausio pasaulyje pastato – Burdž Chalifa. Apsipirkite Dubajaus prekybos centre, atsipalaiduokite įspūdinguose paplūdimiuose ir išbandykite safari dykumoje. Dubajuje laukia ištisus metus lepinantys saulės spinduliai, pasaulinio lygio viešbučiai ir kultūrinė patirtis – čia patiks keliautojams, ieškantiems prabangos, nuotykių ir naujovių!

Grožėkitės Burdž Chalifa

Lankytinos vietos Dubajuje prasideda nuo Burdž Chalifa. Tai pats aukščiausias pastatas visame pasaulyje – aukštis siekia net 828 m. Šį architektūros stebuklą sudaro 163 aukštai, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys miesto ir Arabijos įlankos vaizdai. Pastato lankytojai gali apžiūrėti prabangų interjerą, papietauti aukščiausiame pasaulyje restorane ir pasigrožėti panoraminiais vaizdais iš apžvalgos aikštelės „At the Top“. Burdž Chalifa – ne tik inžinerijos stebuklas, bet ir spartaus Dubajaus augimo įrodymas.

Apsilankykite Dubajaus prekybos centruose

Netoli Burdž Chalifa įsikūręs Dubajaus prekybos centras yra didžiausias pasaulyje. Jame rasite daugiau kaip 1200 parduotuvių, uždarą ledo čiuožyklą, garsų akvariumą, taip pat yra galimybė patekti į Dubajaus fontaną. Kita populiari vieta – Emyratų prekybos centras, garsėjantis pirmuoju regione uždarų patalpų slidinėjimo kurortu „Ski Dubai“, daugybe prabangių aukštos klasės prekės ženklų parduotuvių, restoranais ir kino teatru. Prekybos centras „Ibn Battuta Mall“ – didžiausias pasaulyje teminis prekybos centras, įkvėptas keliautojo Ibn Batutos kelionių. Objektas padalintas į šešias dalis, atspindinčias skirtingus pasaulio kraštus – Indiją, Egiptą ir kt. Kiekviena dalis pasižymi išskirtine architektūra. Norintiems pasimėgauti modernia patirtimi, rekomenduojama apsilankyti po atviru dangumi įsikūrusiose „City Walk“ ir „The Galleria“ parduotuvėse. 

Pasivaikščiokite po istorinį Al Fahidi rajoną

Istorinis Al Fahidi rajonas – vienas seniausių ir kultūriškai turtingiausių Dubajaus rajonų. Vietovei būdinga tradicinė arabiška architektūra, siauros alėjos, vėjo bokštai ir smėlio spalvos pastatai. Kadaise Al Fahidi buvo turtingų persų pirklių namai. Šiandien tai – kultūros centras, kuriame veikia muziejai, meno galerijos ir kultūros centrai. Vaikščiodami po istorinį Al Fahidi rajoną, užsukite į Dubajaus muziejų, Kavos muziejų, mažas kavines bei parduotuves, kuriose prekiaujama vietiniais rankdarbiais ir meno dirbiniais. 

Pamatykite dykumą – safarį

Dykumos safaris Dubajuje – tai nepakartojama patirtis! Atvykę galėsite keliauti automobiliais per didžiules smėlio kopas – adrenalino kupinas pasivažinėjimas įsimins ilgam. Taip pat siūloma keliauti keturračiais motociklais, jodinėti kupranugariais. Daugelis safarių baigiasi tradicinėje beduinų stovykloje, kur keliautojai mėgaujasi grilio vakariene, pilvo šokių šou. Taip pat galima išbandyti piešimą henna ir šišą. 

Atsipalaiduokite Džumeiros paplūdimyje

Šis žymus Arabijos įlankos pakrantės paplūdimys pasižymi baltu smėliu ir krištolo skaidrumo vandeniu. Džumeiros paplūdimyje galėsite maudytis, mėgautis saulės voniomis, užsiimti vandens sportu (plaukti vandens motociklais, irklentėmis ir jėgos aitvarais). Paplūdimį supa gražiai sutvarkyti parkai, restoranai, kavinės – tai taip pat puiki vieta ramiems pasivaikščiojimams ar iškyloms. Netoli paplūdimio įsikūręs La Mer kvartalas – ryškus gatvės menas, parduotuvės ir restoranai traukia žmones!

Apsilankykite Džumeiros Palmė viešbutyje

Viešbutyje galėsite pasimėgauti prabangia patirtimi vienoje prestižiškiausių miesto vietų. Viešbutis garsėja nuostabia architektūra, aukšto lygio patogumais ir nepakartojamais Arabijos įlankos ir Dubajaus panoramos vaizdais. Viešbučio svečiai gali atsipalaiduoti prie daugybės baseinų ir privačiame paplūdimyje. Pastatą supa Palmių salos grožis. Apdovanojimus pelnę restoranai, modernūs SPA centrai, treniruoklių salės ir pramogų centrai įkurti nepriekaištingam keliautojų poilsiui!

Pakilkite virš miesto karšto oro balionu

Skrydis karšto oro balionu, pakylant virš didžiulės Arabijos dykumos, yra žadą atimanti patirtis! Pakilus atsiveria nuostabūs panoraminiai vaizdai į banguojančias smėlio kopas, oazes, o kartais net laukinius gyvūnus – oriksus ir kupranugarius. Šis nuotykis paprastai pradedamas saulėtekio metu – galėsite išvysti auksinių dykumų ir ryškaus dangaus kontrastą. Daugelyje skrydžių siūlomos ir papildomos paslaugos – gurmaniški pusryčiai ir ne tik. 

Atraskite Dubajaus prieplauką

Dubajaus prieplaukoje išvysite nuostabią panoramą, prabangias jachtas, pajusite gyvybe alsuojančią atmosferą. Prieplaukos rajonas yra įkurtas aplink dirbtinį kanalą – tai viena prestižiškiausių gyvenamųjų ir laisvalaikio praleidimo vietų. Rajone išvysite aukštos klasės apartamentus, viešbučius ir restoranus, iš kurių atsiveria nuostabus vaizdas į prieplauką ir Arabijos įlanką. Jus domina kruizas jachtomis, pasiplaukiojimas vandens motociklais ar irklentėmis? Išbandykite! Dubajaus prieplauka taip pat turi ką pasiūlyti audringo naktinio gyvenimo gerbėjams. Dalykai, kuriuos galima nuveikti Dubajuje, tikrai nesibaigia ties čia. Keliaukite viską patirti ir išbandyti patys!

Dubajus – lankytinų vietų taškas, kuriame galite šauniai praleisti laiką! Nieko nelaukite, įsigykite bilietus ir keliaukite jau dabar. Skrendu.lt skrydžiai į Dubajų siūlomi iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų. Iš Vilniaus į Dubajų skrydžius vykdo ,,Norwegian Air, ,,Ryanair, ,,airBaltic, ,,Finnair, ,,LOT Polish Airlines, ,,Lufthansa ir kitos avialinijos. Norite skristi tiesiogiai? Kryptimis Vilnius–Dubajus ir Dubajus–Vilnius skrydis vykdomas tiesiogiai su ,,airBalticavialinijomis – užtruksite vos 6 valandas ir 35 minutes! Bilietų rezervacijos sistemoje Skrendu.lt bilietai parduodami patraukliomis kainomis – pasinaudokite gerais pasiūlymais jau dabar.