Kanarų salų širdyje įsikūrusi Tenerifė – tikras rojus, garsėjantis nuostabiais kraštovaizdžiais ir gyvybinga kultūra. Čia smėlis susilieja su žydru Atlanto vandenynu… Įspūdingi paplūdimiai – nuo šurmuliuojančio Playa de las Américas iki ramaus El Médano – kiekvienas iš jų siūlo unikalią aplinką mėgavimuisi saulės voniomis, maudynėmis ir vandens sportu. Pasivaikščiokite žavingomis salos sostinės gatvėmis, kur išvysite istorinės architektūros ir šiuolaikinio meno pavyzdžius. Pasimėgaukite kulinariniais malonumais – tradiciniai Kanarų salos skoniai dera su tarptautine virtuve! O ką dar reikia žinoti vykstant į Tenerifę?

Kiek trunka skrydis? 

Skrydžiai į Tenerifę vykdomi iš Vilniaus, Kauno, Palangos, Varšuvos ir Rygos oro uostų. Norite skristi tiesiogiai? Rinkitės keliauti iš Vilniaus arba Varšuvos. Tiesioginis skrydis Vilnius–Tenerifė trunka apie 6-7 valandas. Tiesioginius skrydžius į pietų Tenerifės oro uostą vykdo airBaltic ir Ryanair avialinijos, juos galite užsisakyti Skrendu.lt. Oro uostas yra labai patogus ir pritaikytas dideliam keleivių srautui, ypač turizmo sezono metu. Norint keliauti maršrutu Kaunas–Tenerifė, teks rinktis skrydį su persėdimu viename iš Europos miestų. Tenerifė – vienintelė Ispanijos sala, kuriai priklauso net du oro uostai. Keliautojų patogumui, siūlomos įvairios susisiekimo paslaugos – automobilio nuoma, taksi, dažnai kursuoja autobusai. 

Orai Tenerifėje

Tenerifėje ištisus metus vyrauja švelnus ir malonus klimatas, dažnai vadinamas „amžinuoju pavasariu“. Šiaurinėje ir pietinėje salos dalyse orai šiek tiek skiriasi – pietinėje pusėje paprastai būna šilčiau ir saulėčiau, todėl ji yra labiau pamėgta turistų.  Oro temperatūra svyruoja nuo 20 °C žiemą iki 30 °C vasarą. Šiaurėje būna vėsiau, debesuota, iškrenta kritulių, ypač žiemos mėnesiais. Apskritai, orai šioje saloje visus metus leidžia užsiimti įvairiomis veiklomis gryname ore – Tenerifė puiki vieta keliautojams, ieškantiems nuotykių, poilsio ir nepamirštamų įspūdžių vienoje saloje.

Kelionės planavimo svarba

Susiplanuokite kelionę taip, jog produktyviai praleistumėte laiką – būtinai aplankykite Teidės ugnikalnį, Loro parką bei Siamo parką. Taip pat iš anksto užsisakykite apgyvendinimo vietą, skrydžius bei įsigykite bilietus į lankytinus objektus. Ankstyviems užsakymams dažnai taikomos nuolaidos ir akcijos! Turėdami aiškų planą, kaip keliausite po salą, sutaupysite daug laiko. Nors Tenerifės viešojo transporto sistema gerai išvystyta, labai patogu keliauti aplink salą ir automobiliu – pasidomėkite apie kelius, kuriais važiuosite. Detaliai suplanuota kelionė padės išvengti galvos skausmo – kelionės į Tenerifę metu galėsite susitelkti į mėgavimąsi atostogomis, naujų vietų tyrinėjimą ir neišdildomų prisiminimų kūrimą!

Automobilio nuoma

Ką reikia žinoti vykstant į Tenerifę apie automobilio nuomą?  Keliaudami automobiliu, lengviau nei viešuoju transportu, galite pasiekti atokesnes salos vietas. Tenerifėje siūlomi įvairūs automobilių nuomos variantai, atitinkantys skirtingus poreikius ir biudžetus. „Hertz“, „Avis“ ir „Europcar“ siūlo automobilių nuomą visoje saloje. Jei norite gauti geriausią pasiūlymą, atitinkantį Jūsų poreikius, užsisakykite iš anksto. 

Saloje yra greitkelių ir siaurų, vingiuotų kalnų keliukų. Būkite atsargūs vairuodami kaimuose ar kalnuotose vietovėse. Važiuodami automobiliu Tenerifėje laikykitės standartinių Europos kelių eismo taisyklių. Automobilyje privaloma prisisegti saugos diržus, o vairuojant draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais.

Lankytinos vietos Tenerifėje 

Tenerifė gali pasigirti vienais geriausių paplūdimių Kanarų salose. Playa de las Américas ir Los Cristianos garsėja auksiniu smėliu bei nuostabia atmosfera, o netoli Santa Kruso esantis Playa de las Teresitas siūlo ramesnę aplinką. Tenerifėje yra keletas žavingų miestų, pasižyminčių turtinga istorija. La Laguna, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, garsėja gerai išsilaikiusia kolonijine architektūra. Būtinai nuvykite į Garachico miestą, garsėjantį natūraliais uolų baseinais ir istoriniais pastatais. Anagos kaimo parkas yra tikras rojus pėsčiųjų ir gamtos mylėtojams! Senoviniai laurų miškai, atšiaurūs kalnai ir nuostabūs pakrantės vaizdai – ideali vieta ramiam pabėgimui nuo judrių turistinių vietovių! Tenerifė – unikali pasaulio vieta, lankytinos vietos nustebina kiekvieną keliautoją.

Teidės ugnikalnis

Teidės ugnikalnis – aukščiausia Ispanijos viršukalnė, įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Šis didingas 3718 m aukščio ugnikalnis yra Teidės nacionalinio parko, vieno lankomiausių nacionalinių parkų pasaulyje, centras. Vienas populiariausių būdų pažinti Teidės kalną – keliantis keltuvu. Nacionaliniame parke yra pėsčiųjų takų. Kelionei į viršūnę reikia specialaus leidimo, tačiau atsiveriantys vaizdai atperka visas pastangas! Keliaujant kitais takais, pavyzdžiui, Roques de García, galima grožėtis nuostabiais vaizdais ir tam nereikia leidimo. Parkas taip pat garsėja giedru dangumi ir minimalia oro tarša, todėl galima puikiai matyti žvaigždes! Norintiems tyrinėti naktinį dangų, siūloma apsilankyti observatorijose ir sudalyvauti ekskursijoje, kurią veda patyrę gidas.

Siamo parkas

Siamo parkas – vienas įspūdingiausių vandens parkų pasaulyje – Tenerifė gali tuo pasigirti! Įkvėptas Tailando architektūros ir kultūros, apdovanojimus pelnęs parkas siūlo daugybę pramogų įvairaus amžiaus lankytojams. Rasite keletą įspūdingiausių vandens atrakcionų visame pasaulyje! Parke yra kelios poilsio zonos. Mai Thai upė, balto smėlio paplūdimys ir bangų baseinas su didžiausiomis pasaulyje dirbtinėmis bangomis yra tai, ko negalite praleisti lankydamiesi čia! Vaikams patiks dingęs miestas – vandens žaidimų aikštelė, kurioje įrengtos čiuožyklos, tilteliai bei kriokliai, puikiai tinkanti mažiesiems atostogautojams.

Tenerifė – įvairiapusiška ir žavi sala, kurioje galima gyvai apžiūrėti gamtos stebuklus, įsitraukti į kultūrines patirtis ir jaudinančias pramogas. Atostogos Tenerifėje įstrigs atmintyje ilgam! Svajonių poilsis laukia Jūsų – keliaukite mėgautis įspūdžiais kartu su Skrendu.lt!