Viduržemio jūros bangų skalaujama Maljorka – sala, garsėjanti nuostabiais kraštovaizdžiais ir žavingais miesteliais. Saloje kiekvienas paplūdimys atrodo kaip iš atviruko! Įsivaizduokite, kaip ilsitės ant švelnaus smėlio Playa de Muro arba Cala Agulla! Susipažinkite su turtinga Maljorkos istorija. Pasivaikščiokite siauromis Palmos senamiesčio gatvelėmis, aplankykite didingą katedrą ir pasigrožėkite Almudainos rūmų architektūros didybe. Kiekvienas salos kampelis pasakoja savo istoriją – nuo senovinių griuvėsių iki tradicinių turgų, kuriuose gausu vietinių amatininkų dirbinių ir skanėstų. Nieko nelaukite – kelionė į Maljorką paliks daugybę įspūdžių kiekvienam!

Kada geriausia keliauti į Maljorką?

Svajojate, kaip saulės spinduliai kutens skruostus, besimaudant skaidriose jūros bangose? Norite įsilieti į salos gyvenimo būdą bei pajusti tikrą ispanišką kultūrą? Socialiniuose tinkluose žiūrite reels filmukus, pasakojančius, kur keliauti, norint išvysti pačius šauniausius Maljorkos perliukus? Gana planuoti – metas svajones paversti realybe! Skrydžiai į Maljorką vykdomi ištisus metus – bilietus puikiomis kainomis galite įsigyti Skrendu.lt rezervacijos sistemoje. O kada keliauti į Maljorką? Skaitykite toliau ir sužinosite! 

Orai Maljorkoje

Maljorkoje vyrauja Viduržemio jūros klimatas, kuriam būdingos karštos, sausos vasaros ir švelnios, drėgnos žiemos. Pasirinkimas, kada keliauti į Maljorką, priklauso nuo kiekvieno keliautojo individualių poreikių – norisi saulės kaitros ar gaivesnio oro. Mėgstate aktyvų ar ramų poilsį? Maljorka yra universali atostogų vieta, kuri patiks kiekvienam, nepriklausomai nuo metų laiko. Poilsis paplūdimiuose, istorijos pažinimas, gamtos grožio tyrinėjimas – visa tai ir dar daugiau laukia kelionės metu! Išsirinkite, kada keliausite, ir pasiruoškite nepamirštamiems nuotykiams!

Maljorka – orai gegužę

Gegužė laikoma vienu geriausių mėnesių mėgautis salos gyvenimu! Orai Maljorkoje gegužę lepina šiluma, tačiau yra ne per karšta, todėl šis metas idealiai tinka įvairioms veikloms lauke – žygiams pėsčiomis, pasivažinėjimams dviračiu ir lankytinų vietų tyrinėjimams. Vidutinė oro temperatūra siekia 18-24 °C. Gegužės mėnesį turistų srautai mažesni nei vasaros mėnesiais, sužaliuoja gamta ir pradeda žydėti laukinės gėlės – tokio reginio praleisti negalima!

Maljorka – orai rugsėjį

Rugsėjis – dar vienas puikus mėnesis apsilankyti, kuomet vasaros karštis pamažu ima trauktis, o jūros bangos vis dar šiltos. Šiuo laikotarpiu vidutinė oro temperatūra svyruoja nuo 20 °C iki 28 °C – sala lepins šiltomis dienomis. Orai Maljorkoje rugsėjį puikiai tinka maudynėms, nardymui ir kitoms vandens sporto šakoms. Rugsėjį vis dar vyksta daug festivalių ir renginių, o naktinis gyvenimas žada nuotykius iki pat paryčių!

Maljorka – orai spalį

Maljorkoje orai spalį vėsesni, prasideda rudens sezonas, kritulių iškrenta vis daugiau. Vidutinė oro temperatūra siekia 17-24 °C. Net ir rudenį Maljorkos gamta labai graži! Spalio mėnesį prasideda vyno derliaus nuėmimo sezonas – tai puikus metas aplankyti vynuogynus ir pasimėgauti vietiniais vynais. Keliaudami šiuo laikotarpiu galite lankyti muziejus, galerijas ir paslaptimis apipintas istorines vietas!

Maljorka – orai lapkritį

Lapkritį orai Maljorkoje vėsesni, salą dažnai aplanko lietūs. Vidutinė oro temperatūra svyruoja nuo 12 °C iki 19 °C. Lapkričio mėnesį atvyksta labai mažai turistų, todėl čia tvyro rami atmosfera. Keliaudami šiuo metu galite susikoncentruoti į tradicinio Maljorkos gyvenimo būdo pažinimą – mėgaukitės vietine virtuve, lankykitės muziejuose ir kultūriniuose renginiuose.

Skrydžiai į Maljorką iš Vilniaus ir Kauno

Maljorka – tai didžiausia Balearų salyno sala, jos patogus oro uostas svetingai pasitinka kiekvieną turistą. Iš Vilniaus į Maljorką tiesioginius skrydžius vykdo airBaltic avialinijos. Skrydžiai vykdomi dažnai – galėsite išsirinkti atostogas pradėti Jums patogią dieną! Vilnius–Maljorka skrydis užtruks vos 3 valandas ir 35 minutes. Tiems keliautojams, kuriems patogiau keliauti iš Kauno, siūlome skristi Kaunas–Maljorka tiesioginiu skrydžiu, kurį vykdo Ryanair avialinijos! Maljorkos oro uostą pasieksite per 3 valandas ir 30 minučių.

Turistai

Maljorkos turistų antplūdis yra labai sezoniškas, didžiausių srautų sala sulaukia vasaros mėnesiais – nuo birželio iki rugpjūčio. Jei norite ramaus poilsio be daugybės keliautojų minių, vykite pavasario arba rudens sezonu. 

Viešbučiai – kur apsistoti? 

Jūsų jau dabar laukia Maljorka ir šiuolaikiški viešbučiai! Suaugusiesiems skirtas prabangus viešbutis Cap Rocat 5* (Cala Blava) yra įsikūręs buvusioje karinėje tvirtovėje. Iš viešbučio atsiveria vaizdas į Palmos įlanką. Elegantiškai suprojektuoti kambariai ir apartamentai išlaiko istorinį žavesį ir tuo pačiu suteikia šiuolaikiškus patogumus. Belmond La Residencia 5* (Deià) – prabangus viešbutis, apsuptas vešlių sodų ir alyvmedžių giraičių. Sveikatingumo centre ir SPA centre siūlomos įvairios procedūros pagerins Jūsų viešnagę! Castell Son Claret 5* (Es Capdellà) viešbutis turi ypatingą istoriją – įkurtas restauruotoje XIX a. pilyje. O galbūt norėtumėte apsistoti viešbutyje, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas? Tuomet atostogoms rinkitės Jumeirah Port Soller Hotel & Spa 5* (Port de Sóller). Viešbutis įsikūręs ant uolos, iš kurios atsiveria vaizdingas Port de Soller uostas bei Viduržemio jūros ir Tramuntanos kalnų vaizdai. Maljorkos viešbučių pasiūla yra labai didelė – išsirinkite Jums mieliausią variantą ir mėgaukitės nepriekaištingu poilsiu.