Svajojate apie ilgesnes atostogas, kurių metu aplankytumėte kelias šalis? Gana svajoti – metas įgyvendinti! Mėnesio kelionė bus kupina nepamirštamų įspūdžių, net ir neatveriant plačiai piniginės. Kelionės planavimas ir pigūs skrydžio bilietai, kuriuos siūlo Skrendu.lt, leis mėgautis nepakartojamais pažinimais už gerą kainą – skamba puikiai, tiesa? Ispanijos, Portugalijos, Italijos ir Šveicarijos privalumais galite džiaugtis vienos kelionės metu. Klausiate, kaip? Skaitykite toliau ir sužinosite! 

Atraskite Portugalijos žavesį

Nuotykius pradėkite Portugalijoje – šalyje, garsėjančioje nuostabia pakrante, istoriniais miestais ir gardžia virtuve. Kelionė į Portugaliją jau tapo paprastesnė, nes Vilnių su Lisabona nuo šių metu jungia tiesioginis skrydis, vykdomas airBaltic avialinijų. Portugalijos sostinė Lisabona yra puikus atspirties taškas – aviabilietai siūlomi už prieinamą kainą, o nakvynės vietos čia nebrangios, ypač jei užsisakysite iš anksto! Kelionės metu populiaru naudotis viešuoju transportu – tramvajai ir autobusai yra ne tik ekonomiški, bet ir suteikia galimybę išvysti įvairias miesto vietas. Istoriniuose Lisabonos rajonuose, tokiuose kaip Alfama ir Bairro Alto, tyrinėkite siauras, vingiuotas gatveles, senovinius pastatus, pasimėgaukite skambančiomis fado muzikos natomis. Visa Portugalija gali pasigirti vienomis gražiausių Europos pakrančių. Pietuose esantis Algarvės regionas garsėja nuostabiais paplūdimiais, įspūdingomis uolomis ir krištolo skaidrumo vandeniu. Lagosas ir Albufeira siūlo idiliškus paplūdimius bei audringą naktinį gyvenimą. Sidabrinė pakrantė ir Alentežo regionas taip pat pasižymi ypatingais paplūdimiais ir tradicijas išsaugojusiais žvejų kaimeliais.

Leiskitės užburiami Ispanijos atmosferos

Toliau keliaukite į geros nuotaikos nestokojančią Ispaniją. Ispanija – garsi savo istorija, tradicijomis ir vaišingumu. Iš Lisabonos tiesioginiu skrydžiu arba autobusu galite nuvykti į Madridą. Madridas – gyvybingas miestas, kuriame turistams siūloma aplankyti daugybę nemokamų bei nebrangių lankytinų vietų. Pasivaikščiokite po spalvingus parkus, istorinius rajonus ir pasinaudokite galimybe nemokamai įeiti į muziejus! Ispanijos tapas baruose ir vietiniuose turguose siūlomi gardūs vietiniai valgiai už prieinamą kainą. Susipažinę su Ispanijos sostine, keliaukite traukiniu arba autobusu į garsiąją Barseloną – gyvybe ir kultūra alsuojantį miestą. Barselonoje pasigėrėkite žymiąja Gaudi architektūra, ilsėkitės paplūdimiuose ir pasivaikščiokite po Gotikinį kvartalą. Žinoma, kelionė į Ispaniją neapsiriboja vien didžiaisiais miestais – atsiranda vis daugiau galimybių iš Lietuvos tiesiogiai nuskristi į Ispanijos salas, tokias kaip Gran Kanarija, Tenerifė, Maljorka ir kitos.

Italija pasiruošusi nustebinti kiekvieną keliautoją

Bilietų rezervacijos svetainėje Skrendu.lt Jūsų laukia pigūs tiesioginiai skrydžiai iš Barselonos į įvairius Italijos miestus. Jei pasirinksite keliauti į Romą, būtinai aplankykite Koliziejų ir Vatikaną. Daugelį žymiųjų Romos lankytinų objektų, tokių kaip Panteonas, Trevi fontanas ir Ispanijos laiptai, galima aplankyti nemokamai. Apsistokite autentiškose apgyvendinimo vietose ir mėgaukitės itališka virtuve vietinėse tratorijose – kelionė paliks daug įspūdžių! Iš Romos traukiniu galite nuvykti į Florenciją – meno ir istorijos miestą. Florencija yra kompaktiška, todėl ją lengva apžiūrėti pėsčiomis, o daugeliu garsiųjų miesto objektų, pavyzdžiui, Duomo ir Ponte Vecchio, galima gėrėtis nemokamai. 

Italijos nuotykius užbaikite kelione į Veneciją – dar vieną miestą, kuriame labai geras susisiekimas traukiniais. Veneciją galite pasiekti traukiniu, autobusu arba lėktuvu! Romantiškais kanalais ir nuostabia architektūra pasižyminti vieta pakerės Jūsų širdį. Venecijoje gausu gražių lankytinų objektų ir pramogų – Šventojo Morkaus aikštė, Rialto tiltas ir daugybė žavingų gatvelių bei kanalų, kurie supažindins su vietos istorija bei kultūra. Visai tikėtina, kad šiek tiek patyrinėję Italiją, po kiek laiko nuspręsite susiorganizuoti atskirą kelionę į Italiją – jos miestai ir regionai yra tokie skirtingi, kad vieno vizito čia tikrai neužteks.

Kelionę vainikuokite Šveicarijos pažinimu

Turą po Europą gali vainikuoti kelionė į Šveicariją. Šveicariją pasieksite traukiniu, autobusu arba trumpu tiesioginiu skrydžiu. Šveicarija dažnai apibūdinama kaip tikras rojus žemėje – tai šalis, kuri žavi keliautojus nuostabiais kraštovaizdžiais, gyvybingais miestais ir aukšta gyvenimo kokybe. Šveicarijos Alpėse atsiveria kvapą gniaužiantys kalnų vaizdai, kurie ištisus metus traukia žygeivius, slidininkus ir gamtos mylėtojus. Ženevos ir Liucernos ežerai, alsuojantys užburiančia ramybe, puikiai tinka poilsiui ir vandens pramogoms. Žiemą šalis tampa slidinėjimo, snieglenčių sporto ir kitų sniego sporto šakų rojumi. Populiariausi kurortai – Zermattas ir Sankt Moricas. Vasarą populiarūs žygiai pėsčiomis, važinėjimas kalnų dviračiais ir skraidymas parasparniais – keliautojai gali tyrinėti vietinės gamtos grožį savo tempu. Šveicarijos istorinės vietovės (nuo viduramžių pilių iki UNESCO pasaulio paveldo objektų), miestai ir miesteliai pasižymi žavinga architektūra, kurioje istoriniai pastatai dera su šiuolaikiniu dizainu. 

Mėnesį truksiančios kelionės išlaidos neviršys Jūsų nustatyto biudžeto, jei iš anksto sudėliosite planą. Užsisakykite skrydžius, transportą ir apgyvendinimą, naudokitės viešuoju transportu, pasinaudokite proga sudalyvauti turistams skirtose nemokamose veiklose, apžiūrėkite lankytinus objektus ir skanaukite kaip vietiniai lankydamiesi turguose ir biudžetui draugiškose maitinimo vietose. Iš anksto apgalvoję kelionės planą, galite pažinti Portugalijos, Ispanijos, Italijos ir Šveicarijos kultūras, istorijas ir kraštovaizdžius per daug neišlaidaudami. Jau dabar užsisakykite patrauklia kaina siūlomus aviabilietus Skrendu.lt rezervacijos sistemoje!