Korfu lankytinos vietos

Korfu – Jonijos jūroje įsikūrusi Graikijos sala, pasižyminti turtinga istorija, ypatinga kultūra ir užburiančia gamta. Saloje jūsų laukia daugybė gražių vietų – nuo ramių paplūdimių iki gyvybingo senamiesčio. Kelionės metu išvysite, kaip dera Graikijos ir Venecijos įtakos, žavinčios atostogautojus! Istoriniai griuvėsiai, spalvingi kraštovaizdžiai, žavūs kaimai – saloje apsilankęs kiekvienas poilsiautojas džiaugsis puikiai praleistu laiku. Orai Korfu saloje šilčiausi birželio arba liepos mėnesį, tad mėgstantiems šilumą patartina keliauti šiuo metu. Skaitykite toliau ir sužinosite, ką aplankyti ir ką veikti Korfu, norint, jog kelionė būtų nepamirštama.

Kerkyra miestas

Kerkyra – Korfu salos sostinė ir vienas gražiausių Graikijos miestų. Svarbus miesto akcentas – į UNESCO sąrašą įtrauktas senamiestis. Šis siaurų, akmenimis grįstų gatvelių labirintas su venecijietiško stiliaus pastatais, žaviomis aikštėmis ir istorinėmis vietomis sukuria nuostabią atmosferą! Apžiūrėkite Senąją tvirtovę (Palaio Frourio). Iš didžiulės venecijietiškos tvirtovės atsiveria kvapą gniaužianti miesto ir jūros panorama – vaizdas tarsi iš gražiausio atviruko. Kerkyros miesto širdimi laikoma Spianados aikštė – viena didžiausių aikščių Europoje, apsupta istorinių vietų ir siūlanti nuostabią aplinką atsipalaiduoti, išgerti kavos ar ramiai pasivaikščioti. Su elegantiškomis arkadomis ir kavinėmis Listono promenada primena Paryžiaus Rue de Rivoli gatvę! Be istorinių ir kultūrinių lankytinų vietų, Kerkyra yra gyvybės kupinas miestas – čia šurmuliuoja turgūs ir vyksta audringi vakarėliai!

Šv. Spiridono bažnyčia

Kerkyros senamiesčio širdyje esanti XVI a. bažnyčia skirta Šv. Spiridonui. Pasak legendos, salos globėjas išgelbėjo Korfu nuo įvairių nelaimių. Aukšta bažnyčios varpinė yra miesto panoramos simbolis. Svarbiausias bažnyčios akcentas – relikvijorius, kuriame saugomi Šv. Spiridono palaikai – laikomi už altoriaus, sidabrinėje skrynioje. Bažnyčioje kasmet rengiamos procesijos šventojo garbei, pritraukiančios minias žmonių iš visos salos ir ne tik.

Achiliono rūmai

1890 m. Austrijos imperatorienės Elžbietos pastatyti Achiliono rūmai yra neoklasicistinės architektūros pavyzdys. Achilui skirti rūmai buvo įkvėpti graikų mitologijos, o jų interjerą ir sodus puošia didvyrio statulos ir freskos. Iš sodų atsiveria Jonijos jūros ir aplinkinių vietovių panorama. Šiandien rūmuose veikia muziejus, kuriame lankytojai gali apžiūrėti prabangius interjerus, susipažinti su jų istorija ir pasigrožėti nuostabia aplinka. Rūmai kadaise buvo vienos garsiausių Europos karališkųjų šeimų prieglobstis.

Paleokastritsa

Vietos kaimeliai suteikia unikalią galimybę pažinti unikalią kultūrą – įsitikinkite tuo patys! Paleokastrica – idiliška vieta, kurioje galėsite pasigrožėti uolomis, nuošaliomis įlankomis ir vešlia žaluma. Žmogaus rankos nepaliesti paplūdimiai puikiai tinka maudytis, nardyti ir mėgautis saulės spinduliais. Vienos iš uolų viršūnėje stovi istorinis Paleokastritsa vienuolynas, turintis ypatingą dvasinę reikšmę. Iš vienuolyno atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai, priverčiantys sustoti ir pasigėrėti! 

Angelokastro pilis

Ant uolos stūksanti Angelokastro pilis – viena svarbiausių Bizantijos pilių saloje, liudijanti turtingą viduramžių istoriją. Tvirtovė buvo pastatyta XIII a. Nepaisant amžiaus, didžioji dalis pilies išliko nepakitusi, įskaitant sienas, pylimus ir nedidelę koplyčią, skirtą arkangelui Mykolui. Lankytojai gali tyrinėti senovinius pilies griuvėsius ir mėgautis atsiveriančiais panoraminiais vaizdais – vieta patiks ne tik istorijos entuziastams, bet ir gamtos mylėtojams.

Sidari ir Amūro kanalas

Sidari miestelis patrauklus turistams dėl unikalių uolų ir Amūro kanalo. Kanalą sudaro siauros smiltainio uolos, kurios, dūžtant jūros bangoms, įgavo įspūdingas formas. Pasak vietinės legendos, poros, plaukiojančios per Amūro kanalą, ras amžiną meilę! Be romantiško žavesio, ši vietovė puikiai tinka maudytis, nardyti ir tyrinėti paslėptus urvus bei paplūdimius, esančius uolėtame kraštovaizdyje. 

Glyfada paplūdimys

Glyfada paplūdimio auksinio smėlio pakrantę skalauja skaidrios jūros bangos. Paplūdimio patogumai pritaikyti atostogautojų poreikiams – rasite gultų, skėčių ir įvairių vandens sporto šakų inventoriaus. Tai puiki vieta ne tik atpalaiduojančiam poilsiui, bet ir nutrūktgalviškiems nuotykiams. Šokinėjimas per šiltas jūros bangas, mėgavimasis saulės spinduliais, maisto ragavimas paplūdimio tavernose – Graikijos salos nustebins net ir išrankiausius kelionių gurmanus.

Kelionė į Korfu

Sužinojote, ką pamatyti Korfu ir kokios lankytinos vietos žavi turistus. Gausus lankytinų vietų žemėlapis ir saulėti orai Korfu saloje sukuria puikias sąlygas idiliškoms atostogoms. Jeigu jau nusprendėte, kur apsistoti Korfu, tuomet atėjo metas įsigyti lėktuvų bilietus! Patogius skrydžius, siūlomus už prieinamą kainą, rasite bilietų rezervacijos sistemoje skrendu.lt. Skrydžiai į Korfu siūlomi iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų. Norintiems atostogas pradėti labai greitai, rekomenduojama rinktis tiesioginį skrydį Vilnius–Korfu. Skrisdami su ,,GetJet Airlines arba ,,Ryanair avialinijomis užtruksite mažiau nei 3 valandas!