Skrydžiai į Lisaboną iš Vilniaus ir Kauno

Ar girdėjote karščiausią šių metų naujieną? Tai tiesioginiai skrydžiai į Lisaboną! Nuostabioji Portugalija yra unikali šalis, savo keistenybėmis turistus traukianti iš viso pasaulio! Tiesioginius skrydžius kryptimi Vilnius–Lisabona vykdo airBaltic avialinijos. Skrydis trunka 4 valandas ir 45 minutes. Kryptimi Kaunas–Lisabona galima skristi su persėdimais. Lisabonos oro uostas – vienas judriausių oro uostų visoje Pietų Europoje! 

Ieškote bilietų gera kaina? Bilietų rezervacijos sistemoje Skrendu.lt rasite pigių skrydžių pasiūlymus. Pasiruoškite įsimintinai kelionei į Lisaboną! 

Ką pamatyti Lisabonoje?

Lisabona žavi keliautojus gyva istorija, kultūra ir šiuolaikiška atmosfera. Portugalijos sostinė įsikūrusi ant Atlanto vandenyno pakraščio – vaizdas išties užburia… Nuo septynių miesto kalvų atsiveria Težo upė – pamatykite tai savo akimis! Be jokios abejonės, Jus domina lankytinos vietos Lisabonoje – išties sostinė gali pasigirti daugybe lankytinų vietų – nuo istorinių Alfama ir Bairro Alto apylinkių iki šiuolaikinio Parque das Nações dvelksmo. Į kelionės planą įtraukite didingą Jeronimo vienuolyną, Belemo bokštą ar gyvybingą LX gamyklą – nepamirštamas poilsis žaviame Europos mieste laukia Jūsų! Sužinokite, ką dar pamatyti ir kokie muziejai Jus galėtų sudominti!

Alfama

Alfama – seniausias ir patraukliausias Lisabonos rajonas. Siauros, vingiuotos rajono gatvelės, vedančios prie didingos San Jorge pilies, byloja apie miesto praeitį. Alfamoje gimė melancholiškos muzikos žanras – Fado – tai neatsiejama vietovės tapatybės dalis. Fado muziejus yra duoklė šiai UNESCO pripažintai tradicijai – apsilankę muziejuje išgirsite daugiau apie muziką, tapusią Lisabonos balsu. 

Praça do Comércio

Praça do Comércio (dar vadinama Terreiro do Paço) – sostinės įžymybė, simbolizuojanti turtingą Portugalijos jūrų istoriją. Ši didinga aikštė, įsikūrusi prie Težo upės, šimtmečius buvo pagrindinė Portugalijos prekybos vieta. Iš pradžių aikštėje stovėjo karališkieji Ribeira rūmai, o po 1755 m. įvykusio žemės drebėjimo ji buvo sugriauta. Aikštės architektūra pasižymi vienodais geltonos spalvos pastatais ir arkadomis, o centre stovi karaliaus Chosė I statula, simbolizuojanti miesto atsparumą. Aikštėje, liudijančioje Lisabonos didybę ir kultūrinį paveldą, vyksta kultūriniai renginiai. 

Torre de Belem

Torre de Belém – tai istorinis bokštas, kurį galite išvysti šiauriniame Težo upės krante. XVI a. pradžioje bokštas buvo gynybinės sistemos dalis, skirta apsaugoti įėjimą į Lisabonos uostą, o taip pat atliko ir iškilmingų miesto vartų funkciją. Šiandien objektas yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir sulaukė pripažinimo dėl savo istorinės ir architektūrinės reikšmės. Portugalijos atradimų epochos simboliu laikomas bokštas šiandien pritraukia daugybę lankytojų, atvykstančių pasigrožėti ir ištyrinėti istorijos paslaptis. Torre de Belém liudija Lisabonos jūrinį paveldą ir neišsenkantį palikimą!

Sintra

Netoli Lisabonos, Sintros kalnuose, įsikūręs Sintra miestelis garsėja romantiška XIX a. architektūra, nuostabiais kraštovaizdžiais ir įtraukiančia istorija. Šį UNESCO pasaulio paveldo objektą puošia unikalūs rūmai, pilys ir sodai. Gotikos, maurų ir renesanso stilių rūmai Palácio Nacional da Pena – tikra Sintros įžymybė! Paslaptingi Quinta da Regaleira sodai bei spirale besisukantis iniciacijos šulinys atspindi buvusio savininko mistinius pomėgius. Miesteliui žavesio suteikia ir neįprastos kavinės, vietinių amatininkų parduotuvės bei Sintra–Cascais gamtos parkas. 

Geltonasis tramvajus

Lisabonos geltonieji tramvajai yra ne tik transporto priemonė, bet ir miesto simbolis! Šie senoviniai tramvajai, išsiskiriantys ryškiai geltona spalva ir mediniu interjeru, važinėja kalvotomis ir siauromis gatvelėmis, suteikdami autentišką patirtį. Tramvajų tinklas Lisabonoje buvo sukurtas XIX a. pabaigoje ir yra vienas seniausių visoje Europoje. 28–ojo, garsiausio, tramvajaus maršrutas vingiuoja per istorinius Alfamos, Grasos ir Baixos rajonus, pravažiuodamas pro Se katedrą, São Jorge pilį ir Miradouro da Graça.

Sao Pedro de Alcantara parkas

San Pedro de Alcântara parke atsiveria nuostabūs miesto ir upės vaizdai. XIX a. įkurtas parkas yra patrauklus vešliais sodais, kaskadiniu fontanu, suoliukais, pastatytais tarp žaliuojančių medžių ir spalvingų gėlynų. Parkas yra tikra ramybės oazė, kurioje galima atsipalaiduoti, pasimėgauti kultūriniais renginiais bei įamžinti puikius vaizdus.

Aguas Livres akvedukas

Águas Livres akvedukas yra gyvas XVIII a. inžinerinės meistrystės pavyzdys. Akvedukas buvo pastatytas miestui tiekti vandenį, ilgis siekia daugiau nei 35 kilometrus! Águas Livres paremtas elegantiškomis arkomis, kurios sklandžiai įsilieja į kraštovaizdį. Žymiausias akveduko akcentas – įspūdingas Laisvųjų vandenų akvedukas – monumentali akmeninė arka, iškilusi 65 metrus virš Alkantaros slėnio. Šiandien keliautojai gali pasigrožėti jo didybe ir sužinoti apie reikšmę įvairiose ekskursijose bei parodose – nepraleiskite tokios progos!

Lisabonos okeanariumas

Lisabonos okeanariumas, įsikūręs Parque das Nações rajone, yra vienas didžiausių ir įspūdingiausių visame pasaulyje. 1998 m. atidarytame didžiuliame centriniame akvariume, kuriame yra 5 mln. litrų jūros vandens, gyvena įvairūs jūrų gyvūnai: rykliai, rajos ir spalvingos žuvys. Centrinį akvariumą supa Atlanto, Ramiojo, Indijos ir Antarktidos vandenynų buveinės, kuriose pristatomos įvairios ekosistemos ir rūšys. Okeanariume įrengti įdomūs eksponatai bei parengtos interaktyvios programos įvairaus amžiaus lankytojams. Ši vieta patiks kiekvienam, besidominčiam vandenyno stebuklais ir jūrų biologine įvairove!

Nacionalinis plytelių muziejus

Unikalus lankytinas objektas Lisabonoje – Nacionalinis plytelių muziejus, skirtas tradicinių Portugalijos keraminių plytelių menui pademonstruoti. Muziejuje pristatoma Protugalijos plytelių gamybos istorija ir raida nuo XV a. iki pat šių dienų. Lankytojai gali apžiūrėti stulbinančią kolekciją – nuo ankstyvosios maurų įtakos iki šiuolaikinio dizaino. Tarp svarbiausių eksponatų – sudėtingo dizaino barokinės plytelės ir įspūdinga 23 metrų ilgio panoraminė kompozicija, vaizduojanti Lisaboną prieš 1755 m. įvykusį žemės drebėjimą. Muziejaus kiemas, koplyčia ir sodai sukuria ramią aplinką, kurioje malonu praleisti popietę.

Kur apsistoti? 

Populiariausi viešbučiai Lisabonoje, kuriuos rekomenduoja patyrę keliautojai:

  • Avenida Palace 5*
  • Memmo Alfama Hotel 4*
  • Lumiares Hotel & Spa 5*
  • Altis Belém Hotel & Spa 5*
  • Palácio do Governador 5*
  • Tivoli Avenida Liberdade 5*

Šiuose viešbučiuose siūlomi detaliai apgalvoti patogumai, istorinis žavesys bei šiuolaikiška prabanga – įspūdinga kelionė į Lisaboną garantuota!