Atostogos Antalijoje – kada gi keliauti? 

Turkija – turistų pamėgta svetingoji šalis, kasmet pritraukianti tūkstančius keliautojų. Šalies pietvakarių pakrantėje įsikūrusi Antalija garsėja nuostabiais paplūdimiais, turtinga istorija ir gyvybinga kultūra. Šis Viduržemio jūros regiono perliukas, dar vadinamas Turkijos Rivjera, dėl patrauklaus klimato turistų sulaukia ištisus metus. Siekdami suplanuoti nepriekaištingą kelionę ir patirti visus šio gražaus kurorto teikiamus privalumus, įvertinkite, kokio oro norėsite atostogų metu, nors orai Antalijoje turistus lepina ištisus metus. Kurorte vyrauja Viduržemio jūros klimatas, kuriam būdingos karštos, sausos vasaros ir švelnios, drėgnos žiemos. Antalijoje suskaičiuojama daugiau kaip 300 saulėtų dienų per metus, todėl tai populiari vieta išsiilgusiems saulės spindulių ir aktyvaus laisvalaikio entuziastams. Vasarą oro temperatūra dažnai viršija 30 °C. Liepa ir rugpjūtis – karščiausi mėnesiai, kai dienos temperatūra viršija 35 °C. O kokie orai Turkijoje kitais metų laikais? Svarstote, kada skristi į Antaliją?

Orai balandžio mėnesį

Orai balandžio mėnesį Antalijoje tampa pavasariški – jaučiama maloni temperatūrų kaita. Dienos temperatūra svyruoja nuo 15 °C iki 22 °C. Naktys gali būti vėsesnės – iki 10 °C. Šiuo laikotarpiu gali iškristi kritulių. Per dieną saulė šviečia apie 8 valandas, todėl tai tinkamas laikotarpis ekskursijoms ir lauko pramogoms.

Orai gegužės mėnesį 

Orai gegužės mėnesį Antalijoje lepina vėlyvojo pavasario šiluma – temperatūra dar labiau atšyla, o kritulių kiekis gerokai sumažėja. Oro temperatūra siekia 20–26 °C, o naktimis termometro stulpelis rodo 15 °C. Gegužės mėnuo – puikus metas paplūdimio pramogoms. Vėlyvasis pavasaris tinkamas dienos išvykoms į netoliese esančias lankytinas vietas, pavyzdžiui, Aspendos ir Termessos.

Orai rugsėjo mėnesį 

Rugsėjis – vienas geriausių mėnesių tobuloms atostogoms! Orai rugsėjo mėnesį Antalijoje šilti, malonūs, tačiau ne per karšti. Oro temperatūra dieną siekia 25–30 °C, o naktį – apie 20 °C. Per parą užfiksuojama net 11 saulėtų valandų! Rugsėjo mėnesį Turkijoje patiks paplūdimio mėgėjams – šilta jūra puikiai tinka maudynėms ir vandens sportui. 

Orai spalio mėnesį 

Orai spalio mėnesį Antalijoje yra pereinamieji. Po truputį oras vėsta, tačiau vis vien išlieka malonus. Aukščiausia temperatūra dieną – 26 °C, o naktį gali nukristi iki 15 °C. Retkarčiais iškrenta kritulių. Spalio mėnuo puikiai tinka keliautojams, kurie nori gaivesniu oru mėgautis paplūdimio bei lauko pramogomis. Spalį saulė ne tokia kaitri, oras tinkamas tyrinėti istorinius objektus, leistis į žygius pėsčiomis ir važinėti vaizdingomis pakrantėmis. Jei keliaujate į Antaliją spalio mėnesį, nepraleiskite tarptautinio kino festivalio!

Lankytinos vietos Antalijoje

Istorinis Antalijos senamiestis Kaleiçi – siaurų, akmenimis grįstų gatvelių, senovinių namų ir žavingų parduotuvių labirintas. Pasivaikščiokite po gerai išsilaikiusius romėnų, bizantiečių ir osmanų architektūros objektus. Svarbiausi akcentai – Hadriano vartai, triumfo arka, pastatyta 130 m., bei Yivli Minaretas. Senamiesčio kavinėse ir restoranuose galite mėgautis tradicine turkų virtuve. Jeigu domitės regiono istorija, aplankykite Antalijos muziejų. Apdovanojimus pelniusiame muziejuje yra didelė artefaktų kolekcija – nuo paleolito eros iki Osmanų laikotarpio. Istorijos entuziastams taip pat būtina aplankyti senovinius miestus – Perge ir Aspendos. Perge garsėja įspūdingais griuvėsiais – gerai išsilaikiusiu teatru, stadionu ir ne tik. Aspendos išvysite nuostabų romėnų teatrą, kuriame vis dar rengiami spektakliai ir koncertai. Düden kriokliai, įsikūrę vos už kelių minučių kelio automobiliu nuo Antalijos miesto centro, siūlo nepakartojamą pabėgimą nuo miesto šurmulio! Antalija su daugybe įspūdingų vietų turistus traukte traukia iš atokiausių pasaulio kampelių – čia tikrai rasite, ką pamatyti, lankytinos vietos jus pakerės! Antalijos lankytinų vietų sąrašas tikrai nesibaigia ties čia – keliaukite įsitikinti patys! 

Turistai

Didžiausias turistų antplūdis Turkijoje yra jaučiamas vasaros mėnesiais. Antalija taip pat yra populiari ir pavasarį – nuo balandžio iki gegužės. Šiuo laikotarpiu keliauja turistai, norintys išvengti varginančių vasaros karščių ir sudalyvauti kultūrinėse bei istorinėse ekskursijose. Rugsėjo ir spalio mėnesiai taip pat vilioja tuos, kurie nori nepervargti nuo didelio karščio atostogų metu. Pastebėta, jog daugelis turistų keliauja į Antaliją pasimėgauti malonia šiluma, kuomet Europoje oras darosi žvarbus.

Viešbučiai

Jūsų jau dabar laukia Antalija ir jaukūs šiuolaikiški viešbučiai, pritaikyti įvairių keliautojų skirtingiems pomėgiams ir pageidavimams! Populiariausi turistų pasirinkimai nepriekaištingoms atostogoms:

  • Maxx Royal Belek Golf Resort 5*. Tai tikras golfo entuziastų rojus. Viešbutis turi pasaulinio lygio golfo aikštyną, privatų paplūdimį ir prabangius liukso klasės numerius.
  • Titanic Mardan Palace 5*. Šiame viešbutyje yra didelė baseino zona, prabangūs kambariai ir privatus paplūdimys.
  • Regnum Carya Golf & Resort 5*. Viešbutis sujungia prabangą su gamta. Keliautojams siūlomi gražiai suprojektuoti kambariai, privatus paplūdimys, golfo aikštynas, įvairūs restoranai ir modernus SPA.
  • Rixos Premium Belek 5*. Viešbutis išsiskiria prabanga ir išskirtiniu svetingumu. Atostogautojai gali ilsėtis nuostabiame paplūdimyje, yra keli baseinai ir daugybė restoranų.

Skrydžiai į Antaliją iš Vilniaus ir Kauno

Tiesioginiai skrydžiai į Antaliją vykdomi iš Vilniaus ir Kauno oro uostų. Kryptimis Vilnius–Antalija ir Kaunas–Antalija tiesiogiai skraidina FreeBird Airlines, GetJet Airlines ir Heston Airlines. Kelionė užtruks vos 3 valandas ir 30 minučių. Skrydžių pasiūlymus puikiomis kainomis galite rasti bilietų rezervacijos sistemoje Skrendu.lt. Nepraleiskite progos ir keliaukite jau dabar!