Niujorkas – Jungtinių Amerikos Valstijų širdis, neturinti lygių! Didžiuoju obuoliu vadinamas miestas, garsėjantis ikoniška panorama, įvairiais rajonais ir neprilygstama kultūrine patirtimi, žada nuotykių kiekvienam keliautojui. Times Square šviesos, rami Centrinio parko atmosfera, pasaulinio lygio meno kūriniai muziejuose – visa tai ir dar daugiau laukia Jūsų ten, kur pildosi svajonės! Leiskitės kartu su Skrendu.lt į nepamirštamą kelionę – aplankykite niekuomet nemiegantį Niujorką ir sužinokite, kodėl jis daugybę metų žavi milijonus turistų. Nuo istorinio Bruklino žavesio iki prabangių Manhatano alėjų – pasiruoškite patirti viską, ką siūlo Niujorkas!

Skrydžiai į Niujorką

Kelionė į Ameriką Jūsų didžiausia svajonė? Seniai svajojate nukeliauti į miestą, apipintą legendomis, ir įsilieti į greitą gyvenimo tempą, apie kurį rodo kino filmuose? Bilietų rezervacijos sistemoje Skrendu.lt bilietai įsigyjami patrauklia kaina! Skrydžiai į Niujorką dar niekada nebuvo tokie pigūs ir lengvai prieinami. Galite rasti bilietus iš Vilniaus, Rygos, Varšuvos bei Palangos – išsirinkite patogiausią oro uostą ir keliaukite! Skrydžiai vykdomi su persėdimu, o avialinijos užtikrins maksimalų komfortą visos kelionės metu – atsipalaiduokite ir mėgaukitės, Jūsų laukia nuotykiai! Lėktuvo bilietai į Niujorką nuo šiol pasiekiami vos kelių mygtukų paspaudimu.

Niujorko kelionės vadovas

Svarstote, kokie yra populiariausi lankytini objektai Niujorke? Ką pamatyti Niujorke ir kur pavalgyti? Skrendu.lt komanda pateikia savaitės kelionės planą, kuriuo vadovaudamiesi turėsite turiningas atostogas! 

1 diena: Atvykimas ir įsikūrimas. Atvykę į viešbutį, skirkite laiko atsipalaiduoti ir išsikrauti daiktus. Po ilgos dienos pasimėgaukite vakariene vietiniame rajono restorane. Jei apsistojote Midtown, išbandykite klasikinį Niujorko delikatesų restoraną arba jaukią itališką vietą. Apsistojusiems Brukline ar gretimame rajone, rekomenduojama išbandyti madingas vietines užkandines – tai unikali patirtis! Pasivaikščiokite po vietos apylinkes, netoliese esantį parką ar lankytiną vietą – taip pradėsite savo pažintį su žavinguoju Niujorku.

2 diena: Centrinio Manhatano pažinimas (Empire State Building dangoraižis, Rokfelerio centras, Brodvėjus). Dieną pradėkite nuo apsilankymo žymiajame Empire State Building dangoraižyje. Atvykite anksti – išvengsite minios žmonių ir išvysite nepakartojamus miesto vaizdus iš apžvalgos aikštelės. Po to keliaukite į Rokfelerio centrą. Apžiūrėkite salę, apsilankykite NBC studijoje arba pasivaikščiokite po Radio City Music Hall. Nepraleiskite Top of the Rock apžvalgos aikštelės, iš kurios atsiveria dar viena fantastiška Niujorko panorama! Po pietų pasivaikščiokite Penktąja aveniu. Puikios dienos užbaigimui rinkitės Brodvėjaus šou. Nepamirškite, jog bilietus į populiarius miuziklus ar spektaklius būtina užsisakyti iš anksto! Times Square aikštėje išvysite ryškius reklaminius stendus, gatvės atlikėjus – atmosfera nepakartojama!

3 diena: Centrinio parko ir netoliese esančių muziejų lankymas (Metropoliteno meno muziejus, Amerikos gamtos istorijos muziejus). Rytą pradėkite nuo lėto pasivaikščiojimo arba pasivažinėjimo dviračiu po Centrinį parką. Aplankykite Bethesda terasą, Bow Bridge ir Centrinio parko zoologijos sodą. Prisijunkite prie ekskursijos su gidu Metropoliteno meno muziejuje. Ekskursijos metu praleisite kelias valandas tyrinėdami didžiulę kolekciją – Egipto Denduro šventyklą, Europos paveikslus ir Kostiumų institutą. Popiet apsilankykite Amerikos gamtos istorijos muziejuje. Nepraleiskite dinozaurų eksponatų, vandenynų gyvybės eksponatų salės ir Hayden planetariumo. Jei turite laiko, pasivaikščiokite po netoliese esantį aukštutinį Vest Saidą ir pasimėgaukite jo žaviomis gatvelėmis bei kavinėmis.

4 diena: Susipažinimas su žemutiniu Manhatanu (Laisvės statula, Volstritas, Rugsėjo 11–osios memorialas). Iš ryto keliaukite keltu ir aplankykite Laisvės statulą bei Eliso salą. Apžiūrėkite muziejų ir susipažinkite su imigracijos istorija Jungtinėse Amerikos Valstijose. Vidurdienį grįžkite į žemutinį Manhataną ir aplankykite Finansų rajoną. Pasivaikščiokite Volstrito gatve, aplankykite Niujorko vertybinių popierių biržą ir nusifotografuokite prie įsiutusio buliaus statulos. Popietę praleiskite Rugsėjo 11–osios memoriale ir muziejuje. Rinkitės pavakarieniauti istoriniame South Street Seaport rajone, kur galėsite rinktis iš daugybės jūros gėrybių restoranų su nuostabiu vaizdu į pakrantę.

5 diena: Dienos išvyka į Brukliną (Bruklino tiltas, Bruklino aukštumos, Bruklino botanikos sodas). Ryte aplankykite Brukliną – pėsčiomis arba dviračiu pervažiuokite Bruklino tiltą ir pasigrožėkite nuostabiais Manhatano ir Bruklino vaizdais. Pasigrožėkite architektūra ir įamžinkite vaizdus atminimui! Apžiūrėkite Bruklino aukštumas ir promenadą – būsite pakerėti vaizdingos Manhatano panoramos. Aplankykite istorinius namus ir žavingas šio rajono gatveles. Popietę praleiskite Bruklino botanikos sode, kuris tampa labai žavus pavasarį ir vasarą. Užsukite į Bruklino muziejų – jame sukaupta įspūdinga meno ir kultūros eksponatų kolekcija. Vakarienei pasirinkite vieną iš madingų Bruklino rajonų, pavyzdžiui, Williamsburg arba DUMBO. Mėgaukitės įvairiais kulinariniais malonumais – nuo autentiškų picų iki naujoviškų patiekalų, gaminamų iš ekologiškų produktų.

6 diena: Kvinso tyrinėjimas (Flushing Meadows, muziejai, įvairių virtuvių pažinimas). Po pusryčių apsilankykite Flushing Meadows Corona parke, kuriame yra žymioji Unisphere ir 1964 m. pasaulinės parodos vieta. Apžiūrėkite parko žaliąsias erdves ir rekreacinius objektus. Užsukite į Kvinso muziejų, garsėjantį Niujorko miesto panorama, apsilankykite Niujorko mokslo salėje, kurioje gausu interaktyvių eksponatų bei edukacinių programų. Popietę praleiskite Flushing mieste, garsėjančiame puikiais azijietiškais ir kitokiais patiekalais – paragaukite įvairių virtuvių valgių. Šiame rajone Jus maloniai nustebins koldūnai, ramenai bei korėjietiški kepsniai. Vakarą praleiskite Astorijoje – pasimėgaukite gyvybinga kultūra ir puikiais graikų virtuvės restoranais. Pasivaikščiokite po parką, iš kurio atsiveria gražūs vaizdai į Rytų upę ir Manhatano panoramą.

7 diena: Laisva diena. Paskutinę dieną praleiskite apsipirkinėdami, tyrinėdami vietinius turgus, lankydami mėgstamas miesto vietas. Nepraleiskite progos apsilankyti tokiuose rajonuose, kaip SoHo, kur galima apsipirkti puikiose parduotuvėse. Chelsea Market rasite unikalių radinių, o Union Square vykdoma mažmeninė prekyba po atviru dangumi. Pasinaudokite proga apžiūrėti visas lankytinas vietas, kurių neaplankėte, arba dar kartą apžiūrėkite tai, kas paliko įspūdį. Lankytini objektai Niujorke dar nepaliko nė vieno turisto abejingo! Kelionę užbaikite įsimintina vakariene, apmąstydami nuostabią savaitę Niujorke!