Renkatės kryptį trumpam pabėgti savaitgalį? Ruošiatės atostogauti? Svajojate nors trumpam ištrūkti iš žiemos gniaužtų? Atsakymas į šiuos klausimus vienas – skrydis į Barseloną! Šis miestas turi, kuo pasigirti ir daug ką pasiūlyti kiekvienam savo svečiui.

Įdomūs muziejai, išskirtinė architektūra, Viduržemio jūros pakrantė, jaukios kavinės ir aukšto lygio restoranai, pašėlęs naktinis gyvenimas ir puikus maistas. Barselona labai greitai užburs savitu grožiu ir išskirtine energija, o lankytinų ir dėmesio vertų vietų – begalės. Tad įsispirkite į patogius batus ir ruoškitės maloniems atradimams!

Barselonos senamiestis

Klaidžiodami siauromis senamiesčio gatvėmis pamatykite gražiausius ir įdomiausius miesto muziejus bei nuostabią gotikinę Barselonos katedrą. Senamiestyje daug jaukių kavinių ir parduotuvių, o vakarais atgyja daugybė barų, kviečiančių linksmintis. Pamatykite gatvės muzikantų ir artistų pasirodymus, kurie čia itin populiarūs, ir pasigrožėkite išskirtine senąja miesto architektūra.

Montjuïc kalva

Užsikėlus keltuvu ar funikulieriumi, nuo kalvos atsiveria gražiausi Barselonos vaizdai. Aplankykite kalvos viršūnėje esančią pilį ir joje įsikūrusį muziejų, pasivaikščiokite parke ir pamatykite įspūdingą fontaną. Taip pat būtina pamatyti olimpinį parką, kuriame galima aplankyti 1992 m. vykusių vasaros olimpinių žaidynių stadioną ir muziejų.

Katalonijos aikštė

Miesto širdis ir centras – visą parą gyva didžiausia Barselonos aikštė. Tai vieta, kur susikerta svarbiausios transporto linijos ir lyg į jūrą įteka judrios gatvės, tarp jų ir garsi La Rambla. Aikštėje trykšta fontanas, žydi gėles ir daug skulptūrų.

Sagrada Familia

Pirma mintis, pagalvojus apie Barseloną, – įspūdinga Sagrada Familia bažnyčia. UNESCO Pasaulio paveldo paveldo sąraše besipuikuojantis objektas vis dar nėra iki galo įrengtas. Bet pats architektas A. Gaudi yra pasakęs, kad jo užsakovas niekur neskuba. Kvapą gniaužia ne tik bažnyčios išorė, bet ir interjeras. Norint apsilankyti, teks palaukti eilėje, tad geriau įsigykite bilietus internetu iš anksto.

Güell parkas

Praėjusio amžiaus pradžioje turtingas Barselonos pramonininkas E. Güell tam, kad padėtų įgyvendinti savo viziją apie išskirtinį gyvenamąjį rajoną: parką su panoraminiu vaizdu, pakvietė architektą A. Gaudi. Deja, pradėtos statybos buvo sustabdytos, o netrukus valdžia nutarė šį parką paversti visiems laisvai prieinamu objektu. Dabar Güell parkas kartu su jame esančiais statiniais yra viena iš populiariausių lankytinų vietų mieste. Čia stovi ir paties garsaus architekto gyvenamasis namas, kuriame veikia muziejus.

Camp Nou stadionas ir muziejus

Barseloniečiai itin didžiuojasi savo futbolo komanda. Apsilankyti Camp Nou verta ne vien prisiekusiems komandos gerbėjams. Ekskursijoje galėsite susipažinti su Barcelona komandos istorija, pamatyti gausią ir įspūdingą trofėjų kolekciją ir išvysti garsų stadioną.

La Rambla

Pagrindinė miesto arterija ir viena iš populiariausių lankytinų vietų Barselonoje. Gatvė šurmuliuoja dieną ir naktį, o joje susipina vietinių ir atvykėlių keliai. Mezgasi pažintys, prisėsti kviečia gausybė barų ir kavinių, vyksta gatvės muzikantų ir menininkų pasirodymai. Čia galima pajusti tikrąją Barselonos dvasią.

La Boqueria turgus

Populiariausias ir seniausias miesto turgus, įsikūręs La Rambla gatvėje. Turgus itin populiarus ir mėgstamas ne tik turistų, bet ir pačių barseloniečių. Čia galima įsigyti ne tik šviežių aukščiausios kokybės produktų, bet ir užkąsti čia veikiančiuose restoranėliuose.

Palau Güell

Vienas iš pirmųjų A. Gaudi darbų. Tai yra gyvenamasis namas, kurį jis suprojektavo verslininkui E. Güell. Tai yra vienas iš svarbiausių modernizmo pastatų, kurį būtina pamatyti Barselonoje. Kiekvieną pirmą mėnesio sekmadienį tai padaryti galima nemokamai.

Casa Batlló

Dar vienas A. Gaudi projektuotas pastatas, kurį privalote pamatyti. Tekstilės pramonininkas J. Batllo, pamatęs, kaip garsusis architektas kuria Güell parką, pakvietė jį suprojektuoti gyvenamąjį namą. Gamtos įkvėptas A. Gaudi stilius su niekuo nesupainiojamas, o pamatyti šį pastatą privalo kiekvienas, apsilankęs Barselonoje.

 Palau de la Musica Catalana

Koncertų salė, kurioje galima patirti ne tik šventę ausims, bet ir akims. Vitražai ir spalvoto stiklo mozaikos, įspūdingos erdvės ir skulptūros palieka neišdildomą įspūdį. Vykstančių koncertų repertuaras kviečia džiazo, tradicinio flamenko, klasikinės muzikos ir operos gerbėjus.

 Barceloneta paplūdimys

Tai yra vienas iš seniausių ir populiariausių miesto paplūdimių. Jis mėgstamas tiek vietinių, tiek turistų, ir įsikūręs arčiausiai centro. Jei norite šiek tiek ramesnės vietelės, rinkitės atokesnį, bet labai mielą Bogatell paplūdimį.

 Ciutadella parkas

Žaliausia ir ramiausia oazė visoje Barselonoje. Šis parkas idealiai tinka ramiai pasivaikščioti ir iškyloms. Čia esančiame tvenkinyje galima pasiplaukioti valtele. Parko teritorijoje veikia žavus zoologijos sodas.

Arc de Triomf

Šalia Ciutadella parko 1888 m. Barselonoje vykusios pasaulinės mugės proga pastatyta arka, pro kurią buvo galima patekti į mugės teritoriją. Puiki vieta įspūdingai nuotraukai.

Picasso muziejus

Puiki proga pamatyti šio garsaus ispanų menininko darbus ir jo kūrybos raidą. Muziejaus ekspozicija itin didelė, o tarp eksponatų ne tik tapyba, bet ir keramika.

Dali muziejus

Šis muziejus įsikūręs ne pačioje Barselonoje, o miestelyje už pusšimčio kilometrų, bet jį paprasta pasiekti viešuoju transportu. Muziejus, kaip ir pats S. Dali, išskirtinis ir kupinas keistenybių bei staigmenų. Jos sudomins ne tik dailininko gerbėjus, bet ir visus čia atvykusius.