Kartais nutinka taip, jog pusryčiaujant ar leidžiant laiką prie kompiuterio, televizoriaus ar knygos, staiga šauna mintis nuveikti kažką spontaniškai. Vieni užsimano pasigaminti gardžią ir neįprastą vakarienę, kiti sugalvoja susitikti su senais pažįstamais, o treti – susitvarkyti namus. Tačiau būna ir tokių, kurie nusprendžia šiek tiek pailsėti ir netrukus pradeda rinktis kelionę artimiausiam savaitgaliui. Vis dėlto, žmonės susiduria su problema – ką aplankyti svetimoje šalyje, kai turi vos 3 dienas ir kaip spėti pamatyti populiariausius lankytinus objektus. 
Žemiau pateiktos pigios bei trumpos kelionių kryptys, dėl kurių tikrai nereikės jaudintis, jog turite per mažai laiko.

Minskas, Baltarusija

Baltarusija – viena iš greičiausiai pasiekiamų kelionių krypčių iš Vilniaus. Į Baltarusiją ir jos sostinę Minską galite nuvykti, tiek nuosavu automobiliu, tiek autobusu arba traukiniu. Besisvenčiuojant šiame mieste išvysite vyriausybės rūmus, Svisločės upės pakrantę, sporto kompleksus, Rotušę, Šv. Mergelės Marijos katedrą, kurios altorių puošia paveikslas, dovanotas Romos popiežiaus. Aplankysite „Ašarų salą“, aukštutinį miestą su XVII-XVIII amžiaus gotikos, renesanso, baroko, klasicizmo architektūra. Be to, tikrai atrasite laiko aplankyti ir Nacionalinę Baltarusijos biblioteką ir jos apžvalgos aikštelę, iš kurios atsiveria nuostabi miesto panorama.

Tiesa, vykstant į Baltarusiją Jums greičiausiai bus reikalinga viza.

Kainos Minske vos mažesnės negu Vilniuje. Už vieną eurą gausite maždaug 2,2 Baltarusijos rublių. Traukinio bilietas iš Vilniaus į Minską kainuoja apie 17 eurų, autobuso apie 13 eurų.

 

Paryžius, Prancūzija

Meilės, šviesos, mados, maisto, meno, kultūros prabangos, vyno miestas – Paryžius. Gali atrodyti, jog visa tai patirti reikia mažiausiai savaitės, tačiau nėra dėl ko nerimauti. Prancūzijos sostinė gali pasirodyti visu gražumu net jei turite tik kelias atostogų dienas.

Paryžiuje vietų, kurias būtina aplankyti, netrūksta. Visi esame girdėję apie Triumfo arką, Eliziejaus laukus, Eifelio bokštą, Luvrą, Disneilendą. Besilankant šiame mieste taip pat galite aplankyti Tiuilri parką, karo muziejų, pėsčiųjų tiltą, kuris garsus tuo, jog nuolat apkabinėjamas amžiną meilę simbolizuojančiomis spynelėmis. Be to, jaunimui nuo 18 iki 25 metų patekimas į daugelį muziejų ir žymių vietų yra nemokamas arba su nuolaida. 

Kadangi laiko apžiūrėti miestą tikrai nėra daug, didesnius atstumus tarp objektų įveikti rekomenduojame rinktis metro. Kartais reikia pastrateguoti, kurią stotelę rinktis, kad nereikėtų daryti persėdimų. Vienas metro bilietėlis kainuoja apie 1,9 Eur.

Varšuva, Lenkija

Varšuva – miestas, kuris atvykusiems svečiams visada leidžia ilsėtis ar tyrinėti. Lenkijos sostinė lankytinų objektų įvairove prilygsta didžiausiems Europos miestams. Išskirtinis, įdomus ir turtingas kraštovaizdis, puikus pramogų ir poilsio derinys.

Besisvečiuojant Varšuvoje tiesiog būtina nepraleisti Frederiko Šopeno muziejaus, kuris yra skirtas garsiausiam Lenkijos kompozitoriui. Apsilankykite Lenkijos armijos muziejuje, tai antras pagal dydį Varšuvos muziejus ir gali pasigirti daugybe karinės istorijos eksponatų. Čia taip pat galima pasirinkti labai įdomių mokomųjų ekskursijų. Jei Jus žavi dangoraižiai, privalote nuvykti prie kultūros ir mokslo rūmų. Šis galingas sovietinis paminklas yra 8-as aukščiausias pastatas Europos Sąjungoje ir labai įdomus sovietinės istorijos palikimas.

Varšuvoje kainos panašios kaip ir Lietuvoje, o kai kur netgi mažesnės. Todėl norintiems praleisti atostogas smarkiai neišlaidaujant rekomenduojame vykti į Lenkiją. 

Roma, Italija

Italijos sostinė Roma dažnai vadinama „amžinuoju miestu“ arba „muziejumi po atviru dangumi“. Čia kiekvienas miesto kampas sukaupęs tiek istorijos, kiek ko gero nei vienas kitas pasaulio miestas. Ne vienas Romos pastatas ar griuvėsiai skaičiuoja net 3000 gyvavimo metus, o tokie antikiniai paminklai kaip Koliziejus, Romos forumas ar Panteonas mena auksinius miesto metus.

Apžiūrėti kiekvieną Romos objektą, ko gero, prireiktų mėnesio, tačiau jei atostogas Italijos sostinėje suplanavote tik savaitgaliui, siūlome aplankyti: Koliziejų, kuriame Romos imperijos laikais vykdavo žaidynės bei gladiatorių kovos; Panteoną – Italijos karalių laidojimo vietą; Vatikano muziejų, kuris yra vienas iš turtingiausių pasaulio muziejų, sukaupusių didžiulę paveikslų, freskų, knygų bei skulptūrų kolekciją; Trevo fontaną, laikomą vienu iš Romos simbolių.

Kainos Romoje pagal Europos standartus nėra aukštos, bet daug aukštesnės nei, tarkime, kituose Europos miestuose – Prahoje ar Atėnuose.

 

Praha, Čekija

Prahos miestas išsiskiria nuostabia architektūra, daugybe senų, istoriją pasakojančių pastatų bei vingiuotų gatvelių. Praha dažnai vadinama šimto bokštų miestu ir savo grožiu prilyginama romantiškajam Paryžiui. Pigūs lėktuvų bilietai į Prahą garantuos jums ne tik pigų skrydį, bet ir visapusiškai puikią kelionę.

Taigi, ką gi verta pamatyti Čekijos sostinėje? Kiekvienas turistas Prahoje privalo aplankyti įspūdingą istorinį statinį – Prahos pilį. Būtina pasivaikščioti Prahos senamiesčio gatvėmis, kurios nuves iki Astronominio Prahos laikrodžio. Kitas įspūdingas Prahos statinys – Šv. Mikalojaus bažnyčia, unikalus bažnyčios kupolas matosi net iš tolo, o bažnyčios skliautą puošia nuostabaus grožio freska. Būtinai aplankykite Vaclovo aikštėje, kuri yra Prahos naujamiestyje. Aikštėje įsikūręs Nacionalinis muziejus, o pačią aikštę supa įspūdingi architektūriniai paminklai, bei daugybė restoranų, kavinių ir barų.

Prahoje atostogas galėsite praleisti neišleidami daug pinigų. Maisto kainos, apgyvendinimas, viešojo transporto ar taksi paslaugos nėra didelės. Viešojo transporto bilietai kainuoja apie 89 centus, taksi kaina Prahoje už kilometrą – vos keliais centrais didesnė.

Tai tik keletas miestų, kuriuos galite aplankyti turėdami vos 3 atostogų dienas. Jei norite artimiau pažinti Lietuvos kaimynes, būtinai nuvykite į Estiją ir Latviją. O jei norisi trijų dienų kelionės į šiltuosius kraštus, pasirinkite Turkiją arba pietinį Prancūzijos kurortą – Nicą. Per pakankamai trumpą laiką pamatysite pačius gražiausius lankomo miesto perliukus, susipažinsite su vietos kulinariniu paveldu, aplankysite pramogų parkus ir įdomius muziejus. 

Jei jau dabar susigundėte šiais pasiūlymais ir norite praleisti nuotykių ir įspūdžių kupiną savaitgalį, ilgai nedvėjokite ir griebkite skrydžių bilietus Skrendu.lt