Galvojate, kaip nustebinti savo antrąją pusę? Niekas taip nesustiprina ir neatgaivina santykių kaip romantiškos kelionės dviems. Žemiau pateiktos atostogų kryptys atitiks net išrankiausios poros skonį. Pasirinkimų išties daug: aistringos savaitgalio išvykos į Prancūzijos sostinę Paryžių, poilsinės atostogos Kanarų salose, kuriose karaliauja turkio spalvos vandenynas ir biraus smėlio paplūdimiai. O gal ieškote niekad nemiegančio miesto, pašėlusio judesio ir muzikos? Pasirinkite kelionę su „viskas įskaičiuota“ į Ibizą – geriausiais vakarėliais garsėjančią salą. Išsirinkite sau ir savo antrajai pusei tinkamą kelionę iš žemiau 10 pateiktų romantiškų kelionių pasiūlymų dviems.

Paryžius – romantika pulsuojantis miestas

Į vos porą valandų trunkantį skrydį į Paryžių, lėktuvų bilietai kainuoja išties nedaug. Eifelio bokštas, iš kurio atsiveria nepakartojamas Paryžiaus vaizdas, džiugins jus savo panoramos grožiu tiek vasarą, rudenį, žiemą ar pavasarį. Trumpa pažintinė kelionė praturtins ne tik jūsų santykius, tačiau ir dvasią. O kam nepatiks jaukios nedidelės kavinukės, kuriuose parduodama espresso kava bei skaniausi kruasanai pasaulyje? Eliziejaus laukai, vedantys link žymiosios Triumfo arkos, leis jums pasijusti it prancūziškame kine. Ne be reikalo šis miestas vadinamas meilės miestu.

Ibiza – atostogos vakarėlių ir linksmybių sūkuryje

Vienos geriausių kelionių dviems yra Ibizoje. Balti paplūdimiai, žydra jūra, mažos įlankėlės ir naktiniai klubai – visa tai jūs rasite šioje niekad nemiegančioje Ispanijos saloje, Viduržemio jūroje. Įsimylėjėlių poros čia atvyksta atsipalaiduoti ir pamiršti kasdienes problemas.

Vis dėlto ir pažintinė kelionė, vakarėliais garsėjančioje saloje, taip pat galima. Vandens augmenija ir koraliniai rifai pritraukia nardytojus iš viso pasaulio. Taip pat turistus žavi jaukios miesto gatvelės, įspūdingas senamiestis ir autentiška architektūra. 

Geriausias laikas vykti į Ibizą – vėlyvą pavasarį, vasarą ir rudenį.

Turkija – lietuvių pamėgtos atostogos su „viskas įskaičiuota“

Niekam ne paslaptis, jog lietuviai, ieškodami šilto oro, nedidelių kainų ir gero aptarnavimo traukia ne kur kitur, o į Turkiją. Ši šalis – viena mėgstamiausių mūsų tautiečių poilsinių krypčių. Turkijoje atostogos yra išties pigios. Romantiškos porelės, norėdamos išvengti rūpesčių, dažniausiai savaitės trukmės poilsiui renkasi keliones, kuriose būna „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipas. Atostogų paketą į Turkiją, mielai įsigyja tie, kurie įspūdinga dovana nori nustebinti savo antrąją pusę. Keliones dviems į Alanijos, Sidės, Kemero ar Bodrumo kurortus organizuoja įvairios kelionių agentūros, tad norint rasti puikų pasiūlymą, tai padaryti jums, su kelionių ekspertų pagalba bus gana lengva ir greita. 

Tenerifė – romantiškos ir pažintinės kelionės derinys

Pasiilgote saulės ir šilumos, tačiau nenorite skristi į kitą pasaulio kraštą? Dar viena lietuvių pamėgta atostogų kryptis – Tenerifė. Vis daugiau tautiečių čia renkasi praleisti šaltas Lietuvos žiemas ar net persikrausto gyventi ilgesniam laikui. Tenerifėje vidutiniškai tėra tik 6 lietingos dienos per metus, todėl ši Kanarų sala traukia poilsiautojus ne tik vasarą, tačiau ir rudenį, žiemą bei pavasarį. Kaip ir atostogoms į Turkiją, taip ir į Tenerifę, keliautojai atvyksta įsigiję kelionių  paketus su „viskas įskaičiuota“. Atostogos Ispanijos saloje gali tapti ne tik puikia pažintine kelione, bet ir poilsine išvyka, kurioje įsimylėjelius lepina nuostabūs paplūdimiai ir romantiški saulėlydžiai.

Lankytinų vietų čia išties nemažai: Teidės ugnikalnis salos centre, Siamo vandens pramogų parkas ar senoji salos sostinė La Laguna. Šis miestas pavergs romantikų širdis siauromis senamiesčio gatvelėmis ir senoviško stiliaus namukais su mediniais balkonais ir vidiniais kiemeliais.

Maldyvai – meilės sala

Ieškote rojaus žemėje? Atslenkant šaltiems orams, Maldyvai – ideali vieta pratęsti savo vasarą. Būtent čia, jūs galite pabėgti nuo šurmuliuojančio pasaulio ir mėgautis vienas kitu. Romantiškos ir poilsinės atostogos jums garantuotos! Lėktuvų bilietai savo kainomis konkuruoja su Europos Sąjungos šalimis ir tai įrodė didelis lietuvių skaičius, kurie savo atostogoms vis dažniau pasirenka šią nuostabią salą. Maldyvuose paplūdimiai primena baltą ir purų sniegą, o saulė lepina kiekvieną dieną. 

Pamirškite mobilųjį telefoną, internetą bei kompiuterį ir pasinerkite į visiškai naują, egzotiškų potyrių kupiną pasaulį!

Venecija – pažintinė kelionė, garantuojanti nepamirštamus įspūdžius

Skirtingai nei atostogos Maldyvuose, išvyka į Veneciją galėtų būti kaip trumpa pažintinė savaitgalio kelionė. Šios romantiškos trumpos atostogos „mieste ant vandens“, kur vietoj gatvių – kanalai, o vietoj automobilių – valtys, paliks jums neišdildomą įspūdį, o nauji potyriai jus tik dar labiau suartins. Be to, turistai į Veneciją atvyksta ištisus metus, nebūtinai tik vasarą. 

Lėktuvų bilietai į Veneciją nebrangūs ir palyginus su įvairiais kelionių paketais, tai būtų gana pigios, tačiau turiningos romantiško savaitgalio atostogos.

Santorini sala – geidžiamiausia romantikų vieta

Vulkaninės kilmės Graikijos Santorini sala ir jos paplūdimiai atrodo it iš atvirutės. Tai viena populiariausių įsimylėjėlių atostogų krypčių. Čia saulėlydžiai yra vieni gražiausių pasaulyje. Mėlyna jūra ir balti nameliai leidžia pajusti tikrą Graikijos gyvenimą. Tai puiki pažintinė kelionė, kurioje galima pamatyti daug istorinių objektų, apžiūrėti Akrotirio griuvėsius, išsimaudyti Raudonajame paplūdimyje ar pasimėgauti Oios ir Firos gatvelėmis. Keliones dviems į šią salą organizuoja kelionių agentūros, kurios jums pasiūlys romantiškiausias atostogas už geriausią kainą.

Florencija – kultūros meka poroms, išsiilgusioms meno

Poroms, norinčioms pabėgti į praeitį ir kartu pasimėgauti meno šedevrais, siūlome atostogas Italijos kultūros sostinėje – Florencijoje. Istoriniame Florencijos mieste yra labai daug meno šedevrų. Pažintinė kelionė meno mekoje, kurioje kažkada gyveno ir dirbo tokie menininkai kaip Mikelandželas ar Leonardo da Vinči atgaivins ir praskaidrins bet kurios poros gyvenimą. Romantiškos atostogos prabangiame senoviniame mieste jums garantuotos. Be to, čia rasite daug nebrangių stilingų viešbučių ir kavinių, tad atostogos bus pigios, tačiau nepamirštamos. 

Birštonas – trumpos savaitgalio atostogos 

Jei neturite laiko ar galimybės keliauti į užsienį, idealios savaitgalio atostogos dviems yra visai netoli. Tai – Birštonas! Šis miestas puiki pajūrio alternatyva, kurortas, apgaubtas jaukia ramybe ir žalia aplinka. Sanatorijose ir viešbučiuose gausu SPA malonumų dviems. Manantiems, jog Birštone brangu, skubame paneigti šį faktą. Birštone įsimylėjėliai gali nebrangiai išsinuomoti kambarį viešbutyje ir ramiai pailsėti gamtoje, pasivažinėti naujais dviračių takais. Taigi, tai gana pigios, tačiau labai romantiškos atostogos, tinkančios poroms norinčioms dar labiau suartėti ir praleisti daugiau laiko kartu.  

Palanga –  pajūrio atostogos dviems

Dar viena puiki alternatyva norintiems praleisti atostogas nekeliaujant toli, yra žymusis Lietuvos kurortas – Palanga. Romantiškos atostogos Palangoje įmanomos ne tik vasarą, tačiau ir žiemą. Šaltuoju sezono metu pajūris tampa tikru ramybės uostu, norintiems pabėgti nuo triukšmo ir atsipalaiduoti pušaičių apsuptyje. Pasivaikščiojimas pajūriu, saulėlydžio stebėjimas, jūros ošimo klausymasis gali būti puiki savaitgalio išvyka dviems.

Be jūros Palangoje dar galima pasivaikščioti po Birutės parką, pakvėpuoti tyru pušų oru, aplankyti gintaro muziejų ar jaukiai pasėdėti vietos kavinukėse.

Išsirinkite kryptį ir nustebinkite savo mylimąjį keliaudami praleisti romantiškas atostogas! Juk geriausia dovana – laikas kartu. 

Lėktuvo bilietų ieškokite Skrendu.lt