Ar keliaujame išsvajotų atostogų, ar skuodžiame į skubų verslo susitikimą, ne paslaptis, kad dažniausiai lėktuvuose renkamės siauras ekonominės klasės vietas, dažnai – su pigiomis oro linijomis. Neišbandę kitų oro linijų, siūlančių geresnes paslaugas, net neįsivaizduojame, kaip gali būti geriau.

Tiesa, kalbėti ir internete atsiliepimų ieškoti – viena, tačiau, kai viską gali patirti pats ar išgirsti nuomonę iš pirmų lūpų – visai kas kita. Šiandien sava patirtimi dalijasi Skrendu.lt komandos narės, kurios skrydžiui į Stambulą rinkosi Turkish Airlines.

Į Stambulą tiesiogiai su Turkish Airlines

Kelionių organizatorius Baltic Tours ir prekės ženklo Skrendu.lt ekspertai teigia, kad Turkish Airlines ekonominė klasė – kone aukštasis pilotažas, tačiau išbandyti ir kitas Turkish Airlines siūlomas paslaugas tiesiog širdis geidė. Tuolab tarptautiniame Stambulo Atatiurko oro uoste įsikūręs Turkish Airlines verslo klasės klubas, kuris, „Skytrax” keleivių duomenimis, jau ne pirmą kartą įvertinamas už geriausią aptarnavimą ir teikiamas paslaugas.

Kuo mėgaujausi Turkish Airlines verslo klasės keleiviai?

Snieguolė ir Radvilė pasakoja, jog bendra savijauta po kelionės verslo klase lygi poilsiui šiltuose kraštuose, kur į pečius sminga saulė. Tą keliautojams pabrėžia ir Turkish Airlines, kuri tituluojama kaip viena geriausių aviakompanijų Europoje. Įlaipinimas į lėktuvą, skrendantį iš Vilniaus, vyksta per vadinamą rankovę – tai patogus, laiką tausojantis sprendimas. Negana to, rankovė – visiškas gelbėtojas skrendant šaltuoju metų laiku. Aviakompanija taip pat tikina, kad atostogos turi prasidėti ne vien pasiekus savo kelionės tikslą, o iškart įlipus į lėktuvą.

1. Atskira registracija ir jokių eilių

Skrendu.lt komandos narės pripažįsta, jog verslo klasės keleiviai atostogų skonį pajunta žymiai greičiau. Oro uoste verslo klasės keleiviai netrypčioja eilėse. Jie raudonuoju kilimu žengia prie registracijos stalo ir žaibišku greičiu šuoliuoja per visas patikras įlaipinimo vartų link. Į lėktuvą ir iš lėktuvo verslo klasės keleiviai tiek įlaipinami, tiek išlaipinami pirmi. Tai reiškia, kad gadintis nervų per atostogas ir / ar verslo kelionę pagaliau nebereikia!

2. Papildomas bagažas

Oro linijų bagažo taisyklės apsuka galvą, tiesa? Kokį bagažą vežtis, kiek daiktų į lėktuvą neštis? Radvilė ir Snieguolė pasakoja, kad keliaujant verslo klase, jų streso kamuolys pabiro į šipulius – Turkish Airlines verslo klasės keleiviams priklauso 40 kg registruotas bagažas ir 2 rankinio bagažo vienetai po 8 kg. Snieguolė juokiasi, kad pagaliau nereikia sukti galvos, kur sutalpinti visas lauktuves.

3. Maitinimas it restorane

Turkish Airlines verslo klasės keleiviai vaišinami welcome drink. Tai įvairių skonių limonadai, nuraminantys sielą ir mintis. Dar vėliau – patiekiami riešutai, kuriuos drąsiai galima kramsnoti skaitant preciziškai paruoštą meniu ir bandant apsispręsti, kuriuo patiekalu iš 3 verta mėgautis šiandien. Jokių plastikinių indų, viskas it geriausiame restorane. Tikra maisto puota, kuriai apibūdinti, pasak Skrendu.lt eksperčių, pritrūksta žodžių.

4. Komfortas ir tikra ištaiga

Vietos trūkumu lėktuve Turkish Airlines keleiviai nesiskundžia, o ir lėktuvo interjeras – išbučiuotas moderniomis paletės spalvomis. Dar prieš skrendant šiomis oro linijomis, Snieguolė prisipažino girdėjusi, kad keleiviai su pasimėgavimu renkasi Turkish Airlines dėl ypatingo komforto. Kelionių ekspertės pasakoja, kad verslo klasė pranoksta visus lūkesčius: minkšti krėslai it masažinėje kedėje, speciali vieta pailsinti daug nukeliavusias pėdas ir lyg ką tik iš spaustuvės paruošti laikraščiai su naujausiomis pasaulio aktualijomis. Radvilė pasakoja, kad skrisdama mėgavosi virtualiomis Turkish Airlines pramogomis, mat kėdėje įmontuotas ekranas siūlo tiek filmų, tiek žaidimų ir muzikos galybę. Tiesa, Snieguolė liūdėjo savo lagamine neturėjusi knygos, nes speciali lemputė, įmontuota kėdėje, džiugina tuos keleivius, kuriems geriausias bendrakeleivis – knyga.

Skrydis verslo klase su Turkish Airlines

5. Turkish Airlines verslo klases klubas

Skrendu.lt komandos narės, prisiminusios Turkish Airlines verslo klubą, nusišypso – pasakojimui ir emocijoms išreikšti turbūt prireiktų kelių valandų. Per du aukštus įsikūręs verslo klubas, rodos, kaip ištaigingas 5* viešbutis…

Maisto ir gėrimų pasirinkimas čia glosto ne tik akis, bet ir gomurį, ausis lepina Royal fortepijono garsai, o visiems taip trūkstamo vitamino C pasikrauti ten galima žaidžiant golfą, lenktyniaujant mažomis, pultu valdomomis mašinėlėmis ar užkariaujant krepšinio aikštelę su FIFA.

„Pamename, Turkish Airlines atstovai dar prieš skrydį minėjo, kad Turkish Airlines Lounge Istanbul verslo klasės klube prarasti laiko nuovoką ir praleisti skrydį čia yra neįtikėtinai paprasta. Likimas mums buvo palankus, skrydžio nepraleidome, bet laiką sekėme atsakingai“, – juokėsi kelionių ekspertės.

Snieguolė ir Radvilė pasakoja pastebėjusios, jog verslo klase mėgsta keliauti net ir didelės šeimos: „Taip, kainų skirtumas nemažas, tačiau gaunamos paslaugos ir dėmesys yra trigubas. Sutaupomas laikas, ir, be jokios abejonės, išvengiama papildomų išlaidų. Pagaliau, skrendant verslo klase net ir patys skeptiškiausi ištartų, kad skristi yra beprotiškai malonu!“