Ne vienas esame girdėję pasakojimus apie šį kurortą, tik ar kada teko jame lankytis patiems? Liepoja – Baltijos jūros pakrantės miestas ir vienas iš populiariausių Latvijos kurortų, kuris dažnai dar vadinamas – vėjų miestu.
Išsiskiriantis švariu ir poilsiui pritaikytu pliažu, baltomis šilkinėmis kopomis, siūloma pramogų gausa tiek vasarą, tiek žiemą, akį traukiančiais parkais, pažintiniais takais bei moderniu vandens parku su SPA centru ir baseinu. Nusprendę aplankyti kaimynus latvius kelionės metu puikiai jausitės tiek su šeima ir vaikais, smagiai praleisite laiką su draugais ar tiesiog mėgaukitės romantiška kelione dviese pasirinkę apgyvendinimą ant jūros kranto esančiame jaukiame Liepojos viešbutyje. Net neabejojame, kad atrasite ką veikti ir pamatyti Liepojoje, o kad būtų paprasčiau pasiruošti atostogoms – dalinamės top lankytinomis vietomis su Jumis!

Liepojos ežeras

Lagūninio tipo ežeras unikalus savo atsiradimo istorija, susiformavęs atsitraukiant Baltijos jūrai ir itin mėgstamas gamtos mylėtojų. Šalia ežero yra du paukščių stebėjimo bokšteliai, iš kurių atsiveria graži panorama bei pažintinis takas, kuriuo atvykę į Liepoją tiesiog privalote pasivaikščioti. Vasarą ant ežere plaukiojančios scenos vyksta gyvos muzikos koncertai, įvairūs renginiai.

Liepojos karo uosto kalėjimas 

Ekstremalių pojūčių mėgėjai turėtų apsilankyti kariniame miestelyje Karosta, kuriame plačiai atvėręs duris pasitinka niūria nuotaika persmelktas karo kalėjimas. Buvusiame kalėjime rengiamos ekskursijos su gidu, teatralizuoti vaidinimai, turistai gali aplankyti šiurpias istorijas menančias kameras, leistis į požemius ar netgi praleisti naktį.

Šv. Onos bažnyčia

Bažnyčią drąsiai galima vadinti aukščiausiu miesto pastatu ir tikra Liepojos senamiesčio puošmena. Miesto svečiams galima pakilti aukštyn į 60 metrų bokšto viršų ir gėrėtis atsiveriančia panorama.

Latvijos muzikantų šlovės alėja

Jei svajojate aplankyti garsiąją Holivudo šlovės alėją, pradėkite nuo Liepojoje esančios muzikantų garbės alėjos, kurią ne ką mažiau verta aplankyti. Joje yra daugiau kaip 30 bronzinių plokščių, su įspaustais žinomų atlikėjų vardais ir delnų antspaudais. Taigi, jei esate latviškos muzikos gerbėjai pasivaikščiokite šia gatve, o radę patinkančio atlikėjo delno atspaudą palyginkite su savu. 

Liepojos muziejus

Norintiems bent šiek tiek prisiliesti prie miesto istorijos ir kultūros į lankytinų objektų sąrašą reikėtų įtraukti ir Liepojos muziejų. Šis muziejus laikomas didžiausiu kultūrinio ir istorinio paveldo saugotoju, ir ne veltui, jame puikuojasi daugiau kaip 120 000 įvairių eksponatų, kuriuos paįvairina besikeičiančios parodos. 

Rožių aikštė

Pagrindinė miesto aikštė ir rožėmis apsodintas parkas, vasarą sužydintis įvairiausiomis spalvomis traukia turistų būrius įsiamžinti. Romantiškas vaizdas kviečia prisėsti ant suoliuko, įkvėpti gryno oro ir atsipūsti nuo įspūdžių kupinos dienos Liepojoje. 

Švč. Trejybės katedra

Iš išorės neišsiskiriantys maldos namai užėjus vidun atsiveria visu puošniojo rokoko stiliaus grožiu. Katedra išsiskiria vargonais, kurie yra didžiausi nerekonstruoti mechaninio tipo vargonai visame pasaulyje. Atvykus rugsėjo mėnesį būtinai užsukite į čia rengiamą vargonų festivalį ir pasiklausykite melodingo skambesio. 

Liepojos parkas 

Kai eisite prie Baltijos jūros, būtinai pasivaikščiokite Liepojos parke, kuris labai mėgstamas turistų ir vadinamas gražiausiu miesto parku. Čia yra sutvarkyti dviračių takai, riedučių parkas, boulingo centras, mini golfas, minamų kartingų ir dviračių nuomos punktai. Parke gausu sezoninių kavinukių ir kioskų siūlančių gėrimus ir užkandžius. 

Restoranas Senasis kapitonas

Jei ieškosite vietos, kur pavalgyti tradicinių patiekalų restoranas “Senasis Kapitonas” kaip tik tai! Vienas iš privalumų yra platus maisto pasirinkimas ir įvairovė. Jei pavalgyti užsuksite penktadieniais ar šeštadieniais galėsite pasiklausyti ir gyvos muzikos. 

Amatininkų namai

Daugiau kaip 16 skirtingų amatų meistrų kviečia susipažinti kaip apdirbami gintarai, audžiami drabužiai, liejamos žvakės ar kalami metaliniai papuošalai. Amatininkų namuose yra didžiausi Latvijos karoliai, kurių svoris siekia net 9,5 kilogramo. Be to, čia tikrai rasite ką parvežti lauktuvių iš Liepojos. 

Jei jau svarstote aplankyti Liepoją, pigius skrydžių bilietus rasite čia: Vilnius Ryga